Kokosov mlečni riž

kokosov riž beljakovine

Sestavine:

  • 100g pirinega rižeka
  • 150ml polnomastnega kokosovega mleka (iz pločevinke)
  • 300ml kokosovega mleka
  • 1 žlička vanilije v prahu ali Flavo drops-vanilija
  • 5 žlic eritritola 
  • 300ml vode

Sestavine za beljakovinski preliv:

Priprava:

  1. Pirin rižek nasipamo v lonec, ga prelijemo z vodo ter namakamo čez noč. Zjutraj rižek dobro speremo in prelijemo s kokosovim mlekom (navadnim) in tistim iz pločevinke.
  2. V lonec dodamo tudi vaniljo, eritritol in vse skupaj kuhamo na srednji temperaturi približno 30 minut.
  3. Vmes pogosto premešamo in pazimo, da se nam rižek ne prilepi na dno.
  4. Med kuhanjem po potrebi dodajamo vodo. Seveda je dodamo toliko, da dobimo željeno teksturo.
  5. Med kuhanjem rižeka pa pripravimo tudi beljakovinski preliv in sicer tako, da v kozici zavremo mleko. 
  6. Ko je mleko tik pred vreliščem, z metlico vmešamo beljakovine in koruzni škrob. 
  7. Nato odstavimo in mešamo, dokler se dobimo gostega preliva (skoraj tako kot puding).
  8. Sedaj je čas, da vse skupaj serviramo v skodelico, dodamo beljakovinski preliv, kokosov čips in granatno jabolko.

Dober tek,

Recept je pripravila Neja Gril, ki na Ig ustvarja pod imenom everyday_breakfast_clubneja

Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.

Morda te zanima tudi