Magnezijev bisglicinat, najboljši magnezij

Magnezijev bisglicinat izstopa v paleti mineralnih dopolnil zaradi svoje značilne strukture, ki zagotavlja izjemno absorpcijo in minimalizira prebavne nevšečnosti, povezane z drugimi oblikami magnezijevih dodatkov.

Njegova ključna značilnost leži v sinergiji z glicinom, ki ne samo spodbuja učinkovitejšo absorpcijo magnezija, temveč prav tako zmanjša tveganje za prebavne zaplete, ki so lahko prisotni pri vnosu drugih magnezijevih soli.

Zaradi svoje visoke topnosti in sposobnosti lažjega prehoda skozi črevesno steno, magnezijev bisglicinat omogoča telesu, da učinkovito izkoristi magnezij, kar vodi do boljše podpore zdravju kosti, mišic, živčnega sistema in metabolizmu energije. To ga uvršča med najbolj priporočljive oblike magnezija za dopolnitev prehrane, posebej za tiste, ki iščejo optimalno podporo za svoje telesno in duševno zdravje.

Magnezijev bisglicinat odlična izbira za vse, ki želijo izboljšati svoje splošno počutje in kvaliteto življenja, z zanesljivo obliko magnezija, ki zagotavlja maksimalno biološko uporabnost in minimalizira možnost prebavnih motenj.

Prednosti magnezijevega bisglicinata

Izboljšana absorpcija in biološka uporabnost

Vezava magnezija na glicin ustvarja kelatno obliko, ki omogoča boljšo absorpcijo magnezija v prebavnem sistemu. Ta proces ne le poveča dostopnost magnezija za biološke procese, temveč tudi zmanjša možnost za prebavne nevšečnosti, omogoča telesu izkoristek večjega števila magnezijevih koristi.

Učinek na spanec in sprostitev

Magnezijev bisglicinat naravno spodbuja sprostitev in izboljšuje kakovost spanca s svojim pomirjevalnim učinkom na živčni sistem. Ta lastnost je še posebej dragocena za osebe, ki se soočajo z nespečnostjo ali motnjami spanja, saj pomaga zmanjševati simptome tesnobe in izboljšuje splošno kakovost počitka.

Podpora mišičnemu zdravju

Magnezij je ključnega pomena za pravilno delovanje mišic, vključno z njihovim krčenjem in sproščanjem. Magnezijev bisglicinat prispeva k zmanjšanju mišične utrujenosti in bolečin, spodbuja hitrejše okrevanje po fizični aktivnosti ter preprečuje nastanek krčev in napetosti v mišicah.

Podpora srčno-žilnemu sistemu

Magnezij prispeva k uravnavanju krvnega tlaka in je pomemben za vzdrževanje zdravja srčno-žilnega sistema. Magnezijev bisglicinat tako lahko igra vlogo pri preprečevanju hipertenzije in drugih srčno-žilnih obolenj.

Izboljšanje mentalne funkcije

Ustrezne ravni magnezija so povezane z izboljšanjem kognitivnih funkcij, vključno s koncentracijo, spominom in sposobnostjo učenja. Magnezijev bisglicinat lahko prispeva k zmanjšanju mentalne utrujenosti in izboljšanju možganske funkcije.

  1. Krepitev kosti in zob

Magnezij je ključen za absorpcijo kalcija, kar je bistveno za razvoj in vzdrževanje močnih kosti in zob. Uživanje magnezijevega bisglicinata lahko tako prispeva k preprečevanju osteoporoze in drugih kostnih obolenj.

Magnezijev bisglicinat s svojimi edinstvenimi lastnostmi in širokim spektrom koristi predstavlja optimalno izbiro za vse, ki želijo izboljšati svoje zdravje in počutje na naraven in učinkovit način.

Vloga magnezija bisglicinata pri športnikih

Magnezij bisglicinat, zaradi svoje visoke biološke uporabnosti in dobre absorpcije, predstavlja idealno izbiro za športnike, ki želijo zadovoljiti svoje povečane potrebe po magneziju. Ta specifična oblika magnezija ponuja več ključnih prednosti za aktivne posameznike:

  • Optimalno delovanje mišic: Magnezij je nepogrešljiv za pravilno delovanje mišičnih celic, saj sodeluje pri prenosu živčnih impulzov in krčev mišic. Dopolnjevanje z magnezijem bisglicinatom lahko pomaga pri zmanjševanju mišičnih krčev in napetosti, ki so pogosto posledica intenzivnih treningov.
  • Zmanjševanje utrujenosti: Magnezij prispeva k zmanjšanju občutka utrujenosti in izčrpanosti, kar je še posebej pomembno za športnike med dolgotrajnimi ali visoko intenzivnimi vadbenimi seansami.
  • Izboljšanje okrevanja: Hitrost in učinkovitost okrevanja po telesni aktivnosti sta ključna za vsakega športnika. Magnezij bisglicinat spodbuja sprostitev mišic in pomaga pri obnavljanju mišičnih tkiv, kar omogoča hitrejše okrevanje in pripravljenost na naslednje vadbe. Zaradi teh lastnosti je magnezij bisglicinat postal priljubljena izbira med športniki in trenerji, ki iščejo naravne in učinkovite načine za izboljšanje športne zmogljivosti in splošnega telesnega počutja.
  • Možni neželeni učinki in priporočene dnevne količine                               Večina ljudi magnezij bisglicinat prenaša dobro. Priporočene dnevne količine za odrasle moške so okoli 400-420 mg, za odrasle ženske pa 310-320 mg. Pomembno je upoštevati priporočila za odmerjanje in se posvetovati z zdravnikom v primeru dvomov ali jemanja določenih zdravil. Ljudje z resnimi ledvičnimi boleznimi ali okvarjenim delovanjem ledvic morajo biti previdni pri uživanju tega prehranskega dopolnila, saj njihova telesa (morda) ne morejo učinkovito izločati magnezija. Če ste ledvični bolnik, se pred jemanjem tega preparata posvetujte z zdravnikom.

Info:  Magnesium: Everything You Need to Know

Morda te zanima tudi