Nad napihnjenost v 4 korakih

Napihnjenost
Zelo hitro se lahko soočite s prebavnimi težavami in večernim pogledom v ogledalu, ko je vse kar vidite, le napihnjen trebuh. Zraven občutite še napihnjenost celotnega prebavnega trakta. Temu lahko naredite konec.

Napihnjenost NI normalen pojav

Morda napihnjenosti, ki vas vsakodnevno spremlja, niti ne opazite več in jo dojemate kot nekaj, na kar nimate vpliva. A napihnjenost ni le estetska težava, saj kaže na mnogo večji problem – porušeno črevesno floro.

Najpogosteje je razlog za napihnjenost SIBO (small intestinal bacteria overgrowth), prekomerna naselitev slabih organizmov v višje predele prebavnega trakta. In tam povzročajo fermentacijo hrane. Temu rečemo porušena črevesna flora, saj v našem prebavnem traktu prevladujejo slabi organizmi in ne samo to, še nahajajo se tam, kjer se ne bi smeli. Kot povedano previsoko navzgor po našem prebavnem traktu. Zraven napihnjenosti povzročajo tudi zgago in kup zdravstvenih težav.

Delovanje črevesja je za naše zdravje in za kakovost našega življenja mnogo pomembnejše, kot se nam zdi, saj se med 60 in 80 % našega imunskega sistema nahaja prav tukaj. Naše črevesje je prav tako ključno za nastanek kar 90 % nevrotransmiterjev oziroma živčnih prenašalcev – mnogi od teh, kot je serotonin, pomembno uravnavajo naše razpoloženje.

Zakaj smo napihnjeni? Napihnjenost je običajno rezultat kopičenja plinov v prebavnem traktu, bodisi v želodcu ali črevesju. Prekomerno nastajanje plinov, ki se ne izločijo, lahko povzroči močne bolečine v trebuhu, naš trebuh pa je navzven videti kot »balon«. Pa vzroki? Slabe prehranjevalne navade, hitro prehranjevanje, stres, alergije, bolezni…

Slabo počutje – vzrok v prebavi?

Prebavne težave, ki jih večkrat doživljamo, kot so napihnjenost, vetrovi, bolečine v trebuhu ali driske, pa lahko kažejo tudi na kronične zdravstvene težave. »Neravnovesje v črevesju se povezuje s hormonskim neravnovesjem, avtoimunimi boleznimi, kot je npr. revmatoidni artritis, težave s ščitnico, sladkorna bolezen, kronična utrujenost, fibromialgija, anksioznost, depresija, ekcemi in težave s kožo … to so le nekatere izmed njih,« .

Do manj napihnjenosti v štirih korakih

Zdravo črevesje lahko postopoma dosežemo preko štirih korakov: »izločitev«»nadomestitev«»obnovitev« in »popravilo«. Prvi korak tako pomeni izločitev vsega, kar vam škoduje, največkrat gre za hrano, ki povzroča vnetja, živila, ki dražijo prebavila in povzročajo napihnjen trebuh – alkohol, kofein, poživila in droge, večkrat tudi gluten, mlečni izdelki, koruza, soja, jajca in sladkor. Svojo prebavo lahko spoznate tudi tako, da živila iz svoje prehrane izločite postopoma in v skupinah ter ugotovite, katera povzročajo napihnjenost, razdraženost in druge prebavne težave.

»Razne infekcije v prebavilih lahko povzročajo paraziti, glive ali bakterije. S pomočjo določene analize se lahko določi število dobrih bakterij, prav tako prisotnost morebitnih infekcij. Pri premagovanju infekcij je navadno potrebno zdravljenje z zelišči, določenimi zdravili proti parazitom in glivicam v nekaterih primerih je zaradi prekomernega razrasta škodljkivih bakterij potreben tudi antibiotik,«.

»Servis« črevesja za odpravo napihnjenosti

Sestavine, ki jih izločimo, pa je potrebno nadomestiti, kar lahko storimo z dodatkom fermentiranih živil in prehranskih dodatkov za urejeno prebavo in absorpcijo hranil. Današnja prehrana je namreč večkrat osiromašena, naše telo pa za dobro delovanje in dolgo življenje potrebuje mnoga hranila in minerale.

Ko ustrezno prilagodimo našo prehrano, naslednji korak narekuje ponovno naselitev dobrih bakterij, ki pa so za zdravo črevesje in konec naših prebavnih težav ključne. Najhitrejšo in najučinkovitejšo naselitev bakterij dosežemo z uporabo pravilne prehrane in dodatka s sprecifičnimi sevi, ki morajo vsebovati bifidobakterije in vrste laktobakterij.

Tudi sam lahko povem svojo izkušnjo prebavnih težav, s katerimi se je soočil prav s pomočjo probiotikov,  priporočljiv odmerek dobrih bakterij je od 25 do 100 milijard enot na dan, česar le s fermentiranimi izdelki skorajda ne moremo doseči. »Pomembno  je tudi uživanje prebiotikov, ki so hrana za dobre bakterije, ki jih lahko v svoje telo vnesemo s pomočjo dodatkov ali s hrano, ki vsebuje veliko topnih vlaknin,« . Za optimalno regeneracijo prebavnega trakta je odlična kombinacij PREMIUM PRO FLORE IN L-GLUTAMINA.  Premium pro flora namreč vsebuje izjemno kombinacijo in koncentracijo dobrih organizmov, ki naseljujejo trajno naš prebavni trakt in tako dolgoročno pomagajo pri odpravi težav, obenem pa s specifičnim sevom S.Boulardi uničujejo slabe organizme. To jih naredi izjemno učinkovite v boju proti napihnjenosti. L-GLUTAMIN pa je aminokislina ključna za obnovo stene črevesja in želodca.

Ključ – premišljena prehrana

Nato je našo prebavo potrebno popraviti, opozori Vitja in pojasni, da moramo v tem koraku našemu črevesju zagotoviti ustrezna hranila, kot so aminokisline, cink, omega 3-maščobne kisline, vitamine A, C in E … Z že majhnimi spremembami se lahko tako soočite s prebavnimi težavami in večernim pogledom v ogledalu, ko je vse kar vidite, napihnjen trebuh, naredite konec.

PREMIUM PRO FLORA vsebuje kar 31 milijard živih organizmov na kapsulo, ki se uspešno prebijejo do vašega črevesja ter prinesejo konec napihnjenosti in drugih prebavnih težav. Posebnost PREMIUM PRO FLORE je, da vsebuje organizme, ki so v našem prebavnem traktu tudi sicer naravno prisotni, zato uživanje teh probiotikov ne bo le še ena »umetnija«.

Tempirana bomba za zdravo črevesje

Premium Pro Flora, v Slovejiji narejeni inovativno zasnovani ter izjemno učinkoviti. Za razliko od mnogih drugih, ki jih še pred pridejo do vašega črevesja, uničita želodčna kislina in žolč, so Premium Pro Flora shranjeni v posebni ovojnici, t.i. DR HPMC kapsuli, ki se prebije skozi želodec in se kot tempirana bomba sprosti prav tam, kjer je treba – v črevesju.

Vrhunski za vrhunsko prebavo

Premium Pro Flora ni le še eden od izdelkov na tržišču. Kapsule, izdelane v Sloveniji, so tako primerne za vegetarijance, ne vsebujejo laktoze in glutena, vsebujejo učinkovite seve nujno potrebnih bakterij ter vašemu črevesju prinesejo olajšanje – izboljšajo simptome pri težavah z razdražljivim črevesjem, ob jemanju antibiotikov pripomorejo k ponovni vzpostavitvi imunskega sistema, pomagajo pri driski, preprečujejo napihnjenost, kronične bolečine v črevesju …

Premium Pro Flora skriva še en razlog, zakaj ga izbrati.  »Močan odziv imunskega sistema v telesu ni vedno primeren. Včasih, ko je telo izpostavljeno benignim delcem iz okolja, kot sta cvetni prah ali prah, se bo imunski sistem preburno odzval, kar je lahko škodljivo. Koristne bakterije lahko pomagajo telesu uravnavati ta odziv in vzpostavijo ravnotežje med preburno alergično reakcijo, ki je nepotrebna.«

Ne spreglejte kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naše spletne trgovine in spletne strani naše nove blagovne znamke 

Morda te zanima tudi

Košarica