Čoko banana

čoko banana

Čoko banana je sladica, ki jo hitro pripraviš in uživaš v njej dalj časa. Banane in čokolada so meni že tako odlična kombinacija, vedno me spomnijo na tiste male čokoladne bananice, ki sem jih jedla kot otrok. Skupaj z orehi in kokosovo moki, pa ša boljše, saj se ju ne okusi preveč, le struktura je takšna bolj kot keks.

Sestavine za biskvit:

  • 3 jajca
  • 3 žlice rjavega sladkorja
  • 30g beljakovin Critical Whey ali Instant Whey Pro-čokolada
  • 1 žlica grenkega kakava
  • 3 žlice mletih orehov
  • 2 žlici razmaščene kokosove moke
  • polovica pecilnega praška
  • 1dl mleka

+nekaj žlic mleka s katerimi namočite pečen biskvit

Krema:

  • 2 jajci
  • 2 žlici škroba za zgostitev
  • 2dl mleka
  • 7dag temne čokolade
  • 100g masla
  • 1 vanilijev sladkor
  • 300ml sladke smetane
  • 3 večje banane

Priprava:

Vse sestavine za biskvit zmešaš skupaj in jih vliješ v namaščen pekač, ter pečeš na 180 stopinj celzija 18 minut. Masa, ki jo vliješ v pekač mora biti precej tekoča. Če se ne razlije lepo po pekaču, lahko dodaš še malo mleka.

Kremo je potrebno skuhati v kozici. Najprej zmešaš jajca z vanilijevim sladkorjem. Nato dodaš škrob in malo mleka. Preostalo mleko (od 2 dl) daš segreti in dodaš mešanico jajc in škroba, ter ves čas mešaš saj se zelo hitro zgosti. Ko se zgosti, odstaviš z ognja in nalomiš koščke čokolade v maso, ter mešaš tako dolgo da se raztopijo. Nato dodaš še maslo in spet mešaš, dokler ne dobiš enakomerne mase. Posebej stepeš 3dl smetane za stepanje in jo primešaš masi z jajci in čokolado.

Tri večje banane narežeš na tanjše kolobarje, ki jih razporediš po pekaču. Preliješ z vrhnjo kremo. Po želji na vrh kreme naribaš temno čokolado in daš za nekaj ur v hladilnik, da se krema lepo strdi. Nato narežeš na kocke in uživaš v čoko bananinih rezinah.

Dober tek,

Beljakovinske palačinke iz samo dveh sestavin 2

Kuhanje je moja strast in način sproščanja. Rada preizkušam nove stvari in recepte, ki jih potem ocenijo moji največji kritiki. Zdrava prehrana je še kako raznolika in okusna, le poigrati se je treba malce. Obenem pa menim, da je prav da se vsake toliko pocrkljamo tudi s tistimi sladkimi pregrehami, ki morda ne sodijo v sam vrh zdrave prehrane.

Morda te zanima tudi