Magnezij bisglicinat

11,90

  • kar 80% višja biološka vrednost od navadnega magnezija
  • pomaga pri proizvodnji energije v telesu, kar pomeni boljše počutje
  • zelo učinkovit v boju proti krčem in glavobolu vseh oblik.
  • sodeluje v več kot 300 encimskih reakcijah v telesu in je skoraj nujen dodatek saj ga s prehrano NE zaužijemo dovolj.
  • je v obliki kelata kar pomeni vrhunska absorbcija.
Reflex nutrition

Opis

Reflex Magnezij bisglicinat v obliki kelata z visoko biološko vrednostjo iz podjetja Albion Laboratories, Inc.

Magnezij bisglicinat ima 80% višjo biološko vrednost (z malo ali brez stranskih učinkov), v primerjavi z drugimi oblikami, kot so magnezijev citrat, magnezijev oksid, magnezijev klorid…ki imajo pogosto odvajalni učinek.

Mnogim športnikom in rekreativcem primanjkuje magnezija, ki je pomemben pri proizvodnji energije in sodeluje v več kot 300 encimskih reakcijah v telesu.

Izdelava Reflex Nutrition izdelkov poteka v lastni proizvodni enoti v Veliki Britaniji. Proizvodnja ustreza najvišjim standardom (npr. ISO9001) izdelave športne prehrane in prehranskih dodatkov. Izdelki so v procesu proizvodnje redno testirani in analizirani glede neoporečnosti in sestave. Prostore proizvodnje in celotne organizacije napaja Ecotricity, ki uporablja izključno obnovljive vire za dobavo električne energije.

Magnezij je mineral, ki ga preprosto morate imeti radi in uporabljati v vsakodnevnem jedilniku.

Je mineral, ki hrani vsako celico in je prisoten v več kot tristo biokemijskih reakcijah. Brez njega je živčni sistem oslabljen, inzulin v telesu izgubi kompas za delovanje, enakomerno bitje srca izgubi svoj ritem. In to še ni vse. Pomanjkanje tega pomembnega minerala lahko povzroči veliko več težav tistim, ki imajo težave z migrenskimi glavoboli in izrazitim PMS-om. Nenehno pomanjkanje magnezija povezujejo tudi s težavami osteoporoze, saj ima vaše telo v takšnem primeru težave z absorpcijo kalcija, ki je za vaše kosti izrednega pomena. Magnezij v zadostnih količinah lahko na drugi strani olajša simptome srčnih bolezni in sladkorne bolezni. Pozitivno bi naj vplival tudi na težave ljudi s hipertenzijo oziroma  visokim krvnim tlakom.

Težava sodobnega časa

Je, da s hrano žal ne zaužijemo dovolj magnezija, zato je raven magnezija pri vse več ljudeh v izrazitem primanjkljaju. Seveda je dobro da s hrano skušate v svoje telo vnesti čim več hranilnih snovi in mineralov, a vnesti v telo dovolj magnezija s prehrano je danes praktično nemogoče.  Veliko ga vsebuje zelena listnata zelenjava, stročji fižol, avokado, oreščki in vendar še vedno ne dovolj za dnevno zadoščanje potreb vašega telesa.  Ocena števila posameznikov , ki imajo primanjkljaj magnezija v telesu se giblje že okrog 60%. Dejansko so priporočene količine magnezija za odraslo osebo na spodnji meji, tako da ste z minimalnim dodajanjem magnezija morda še vedno v primanjkljaju. Na srečo se danes magnezij v tabletah dobi že skoraj vsepovsod, kar zna biti tudi zavajajoče. Magnezij namreč poznamo v več oblikah in nekatere izmed teh oblik, telo ne absorbira najbolje, kar izniči učinek jemanja minerala. Paziti morate, da se magnezij, ki ga zaužijete s prehranskimi dopolnili nahaja v pravilni obliki. Pravilna oblika je takšna, da je magnezij v obliki kelata, kar pomeni, da je vezan na določeno aminokislino. Npr. Magnezijev-bisglycinat, kjer je magnezij vezan na aminokislino glicin. Takšna oblika omogoča našemu rganizmu, da magnezij vsrka v krvni obtok in izkoristi.

Navadno se magnezij v prehranskih dopolnilih nahaja v obliki soli, ki je skoraj nekoristna. Edina njena korist je, da spodbuja prebavo če ste zaprti. Takšne slabe oblike magnezija so: magnezijev oksid, magnezijev karbonat, magnezijev klorid, itd…

Magnezij je pomembna sestavina paketa OSNOVNIH 5, ki je skoraj nujen paket izdelkov za vsakogar. S klikom na njega izveste več, pravtako navodila za jemanje in hkrati ga lahko kupite po akcijski ceni

Kako uporabljati magnezij?

Magnezij je mineral, ki je ključen za vse celice v telesu. Priporočen odmerek magnezija za ženske je nekje 320mg (med nosečnostjo 350mg) in 420mg za moške, optimalna količina pa je nekje 10mg elementarne oblikemagnezija na kg telesne teže . Ta količina zadostuje pri lajšanju simptomov migrenskih glavobolov, PMS-a in visokega krvnega pritiska. V kolikor imate težave  s sladkorno boleznijo ali srcem, je ta količina lahko še višja, vendar se pred tem vsekakor posvetujte s strokovnjakom. Magnezij je mineral in dodatek, ki je za uporabo izredno varen. Vendar ob  pretiravanju lahko pride do  težav z diarejo. Navadno pomaga že, če vzamete dopolnilo skupaj s hrano ali pa si količino razdelite na dvakrat. Ker ledvice uravnavajo raven magnezija v telesu, ljudje z boleznimi ledvic, ne smejo prekoračiti priporočene dnevne doze.

Poizkusite Reflex in občutili boste razliko!

Ne spreglejte kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naše spletne trgovine in spletne strani naše nove blagovne znamke ⤵️

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Sem Vitja Sikošek, strokovnjak na področju Biosignature modulacije in treningov z utežmi. V zadnjih 25 letih sem pomagal več kot 1000 posameznikom pri preoblikovanju telesa ter izboljšanju zdravja in počutja. Svoje znanje redno izpopolnjujem na izobraževanjih, kar potrjuje tudi preko 15 pridobljenih certifikatov, med katerimi najbolj izstopata PICP (Poliquin performance specialist) nivo 2 in strokovnjak Biosignature modulacije nivo 2. Za več informacij o mojemu delu, kliknite tukaj.
Poliquin Performance Specialist Poliquin Biosignature Modulation ICANS

Magnesium_Bisglycinate_90

Brand

Reflex nutrition

Since first opening our doors back in 1996, we believe we’ve brought more innovation to the industry than just about any other supplement company in the world. Today, we’ve no plans to sit back and rest on our laurels. In the coming years, we’ll continue working as hard as ever to continue pushing things forward in our world of sports.
Reflex nutrition