Beta alanin 1500mg – proti krčem

23,90

Če te mučijo krči je beta alanin skrivnostna sestavina, ki jo le redki poznajo a izjemno učinkovita. Obenem ima še druge pozitivne lastnosti:

 • Bistvena lastnost beta alanina je, da se v mišicah kopiči in pomaga pri nevtralizaciji mlečne kisline.
 • To pomeni da so mišice sposobne dalja časa ostati pod obremenitvijo zaradi kasnejšega zakisanja.
 • Samo naravno prisotna Beta-Aminokislina
 • Rastlinski ovoj kapsule

23,90

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Opis

120 kapsul/ 60 odmerkov

Kako deluje proti krčem?

Njegov mehanizem delovanja proti krčem je iz drugega zornega kota kot ga imajo elektroliti, ki skrbjo za hidracijo. Beta alanin ima izjemno sposobnost uravnavanja Ph-ja v mišicah in se uspešno bori proti zakisanosti. Zakisanost je pogosto vzrok nenadnih krčev. Že 3.2g beta alanina dnevno bo izjemno pomagalo.

Beta Alanin je ena izmed 20. aminokislin, ki sodelujejo pri sintezi beljakovin. Aminokisline so gradniki beljakovin, pri katerih je beta alanin neesencialna aminokislina in edina naravno prisotna beta aminokislina. Bistvena lastnost beta alanina je, da se v mišicah kopiči in pomaga pri nevtralizaciji mlečne kisline. To pomeni da so mišice sposobne dalja časa ostati pod obremenitvijo zaradi kasnejšega zakisanja.

Kako deluje beta alanin pri športu?

Beta alanin izboljšuje atletske zmogljivosti z zmanjšanjem utrujenosti, povečanjem vzdržljivosti in povečanjem atletske uspešnosti pri visoko intenzivnih vajah.

Beta alanin podaljša čas do izčrpanosti

Študije kažejo, da beta alanin poveča čas do popolne izčrpanosti, kar omogoča daljše treniranje. Študija Ghiasvand in sod. je pokazala, da je 6 tednov uživanja beta alanina med intenzivnim intervalnim treningom (HIIT) povečal čas do izčrpanosti za kar 19%.

Beta alanin olajša izvajanje krajših vaj

Vadba na visoki ravni je omejena s kislino mišic. Zato beta alanin pomaga izvajati visokointenzivne kratkotrajne vaje s trajanjem od ene do nekaj minut.

Študija Stout et al. je pokazala, da lahko beta alanin pri starejših poveča mišično vzdržljivost. Pri močnem treningu lahko beta alanin poveča volumen treninga in zmanjša občutek utrujenosti in izčrpanosti. 

Priporočena uporaba:

2 kapsuli 2x na dan prve štiri tedne, kasneje 2 kapsuli dnevno.

Odmerek: 2 kapsuli

Vsebuje: 60 odmerkov

Vsebnost na odmerek: Beta-Alanin 1500mg

Sestavine:

Beta alanin, sredstva za povečanje prostornine (di kalcijev fosfat, mikrokristalna celuloza), HPMC (vegetarijanska kapsula)

Opozorilo:

Pred uporabo tega izdelka se posvetujte s kvalificiranim zdravstvenim delavcem, če ste mlajši od 18 let, noseči ali dojite ali če imate kakršnokoli znano ali domnevno zdravstveno (-a) stanje (-a) in ali jemljete zdravila na recept ali zdravila brez recepta. Ne uporabljajte ga kot nadomestek za raznoliko prehrano in zdrav način življenja. Izdelek shranjujte v hladnem in suhem prostoru, stran od otrok. Ne prekoračite priporočene uporabe. Za alergene glej sestavine v krepkem tisku.

Testirano za profesionalne športnike

Vsaka serija tega izdelka je testirana za prepovedane substance pod nadzorovanim programom. Izdelki so izpostavljeni strogim testom v akreditiranem laboratoriju, za najvišjo stopnjo zagotovila, da jih lahko varno uporabljajo profesionalni športniki.

O applied Nutrition znamki

Na APPLIED NUTRITION (ki izvira iz Velike Britanije) smo navdušeni, da vam prinašamo izdelke najboljše kakovosti po dostopnih cenah. Blagovna znamka, ki je bila uvedena leta 2008, z le nekaj produkti, je leta 2014 odkupila njena trenutna lastnica, ki je veliko vlagala, da bi na trg prinesla nove in zanimive izdelke. APPLIED NUTRITION, ki je hitro prepoznavna kot vodilna na trgu v inovacijah blagovnih znamk, je postala močna. Naložba se nadaljuje in zdaj imamo lastno proizvodno podjetje, ki nam daje popoln nadzor nad proizvodnim procesom. To vključuje umetniško delo in oblikovanje vseh etiket in embalaže. Vse izdelke izdeluje naša interna R&D ekipa z obsežnimi testnimi ukrepi, ki zagotavljajo, da končni izdelek izpolnjuje in presega vsa pričakovanja glede formule, hranilnih vrednosti, kakovosti in okusa. Da bi ohranili najvišjo raven kakovosti in zanesljivosti za naše stranke, smo prešli na naslednjo stopnjo in jedro naše ponudbe smo testirali in certificirali s svetovnim programom zagotavljanja kakovosti „Informed Sport“. To nas loči od večine blagovnih znamk in privablja širšo bazo strank, ki zahteva kakovost in zanesljivost, kar jim daje 100% zaupanje in zaupanje v našo blagovno znamko. Naše poslanstvo je vedno ostalo konstantno – našim strankam zagotoviti najboljše, da lahko dosežejo najboljše. APPLIED NUTRITION – Formulirano s strani strokovnajkov, zaupano s strani športnikov.
 

Ne spreglej kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naše spletne trgovine in spletne strani naše nove blagovne znamke 

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Sem Vitja Sikošek, strokovnjak na področju Biosignature modulacije in treningov z utežmi. V zadnjih 25 letih sem pomagal več kot 1000 posameznikom pri preoblikovanju telesa ter izboljšanju zdravja in počutja. Svoje znanje redno izpopolnjujem na izobraževanjih, kar potrjuje tudi preko 15 pridobljenih certifikatov, med katerimi najbolj izstopata PICP (Poliquin performance specialist) nivo 2 in strokovnjak Biosignature modulacije nivo 2. Za več informacij o mojemu delu, kliknite tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Prehrambene informacije

 • Odmerek: 2 kapsuli-zadošča za 60 odmerkov
 • na odmerek vsebuje 1500mg Beta-Alanin
 • Sestavine: Beta alanin, sredstva za povečanje prostornine (di kalcijev fosfat, mikrokristalna celuloza), HPMC (vegetarijanska kapsula)

Mnenja strank

 1. Matej (preverjena stranka)

  (0) (0)
 2. Nada (preverjena stranka)

  (0) (0)