CarbX ciklični dekstrin 300g

prehransko dopolnilo Carb-X je popolna izbira pred, med in po telesni aktivnosti.

 • Ohranjanje vzdržljivosti pri naporih
 • Visoko topni OH+ dodanih 50mg AstraGina
 • Vegansko, vegetarijasko, brez glutena
 • Testirano za profesionalne športnike

4,90

Počisti
-
+
 • Zaužiti kadarkoli
 • Zaužiti pred treningom
 • Zaužiti med treningom
 • Zaužiti po treningu
 • Primerno za vegane
 • Primerno za vegetarijance
 • Proizvedeno v EU

Opis

Carb X 300g

100% ciklični dekstrinski ogljikovi hidrati

24g OH/ 50mg AstraGin/ 0g maščob/ 0g sladkorja

Carb-X je popolna izbira pred, med in po telesni aktivnosti

Carb-X Carb-X ™ visoko razvejani ciklični dekstrinski ogljikovi hidrati (Cluster Dextrin®) so lahko topni in zagotavljajo konstanten vir energije. Carb-X OH so optimalni za mešanje z BCAA Amino-Hydrate in/ali Amino Fuel EAA. ZAKAJ? Optimalna kombinacija za med vadbo.

Ciklični dekstrini  Carb-x so glukozne molekule povezane z 1-4 alfa glikozidno vezjo (podobno kot amiloza v škrobu) v ciklične strukture, poimenujejo se po tem, koliko glukoz vsebujejo (alfa, beta, gama). So izjemno vodotopne zadeve, zato se veliko uporabljajo v farmaciji kot pomožna sredstva za raztapljanje snovi, učinkovin. Pretežno modificirane na neanomernih hidroksilnih skupinah, tako se poveča njihova amfifilna narava (zunanjost močno hidrofilna, notranjost hidrofobna. Pridobiva se s fermentacijo škroba, zaradi narave kemijske vezi pa so precej bolj odporne na hidrolizo, zato je supply glukoze bolj počasen.

Kot prehranski dodatek za športnike se uporabljajo močno razvejani ciklodekstrini, ker amilaza lažje cepi 1-6 alfa glikozidno vez, podobno kot pri amilopektinu v škrobu. Torej, bottom line: ciklični dekstrini so tudi vir glukoze, ampak bolj odporni na hidrolizo, podobno kot rezistentni škrob, torej tudi dober prebiotik. Ker se dobro topi, ima nizko osmolarnost in se zato “lažje” absorbira, hidrolizirane glukozne enote pa se uporabijo za resintezo glikogena oziroma za tvorbo ATP-ja. Kaj to pomeni v praksi… so lažji za želodec in ohranjajo bolj konstantno raven glukoze v krvi.

Ključne prednosti Carb-x:

 • Gorivo za delovanje mišic
 • Regeneracija 
 • Visoko topni OH+ dodanih 50mg AstraGina
 • Vegansko, vegetarijasko, brez glutena
 • Testirano za profesionalne športnike

Priporočena uporaba Carb-x:

Zmešajte eno merico (25g) carb-x s 500ml vode v Applied Nutrition šejkerju ali bidonu in zaužijte pred, med in po telesni aktivnosti za boljše rezultate.

*Merice so približno merilo, zaželjena je uporaba tehtnice

ALERGENI

Lahko vsebuje sledi soje, jajc & mleka.

Testirano za profesionalne športnike

Vsaka serija Carb-x je testirana za prepovedane substance pod nadzorovanim programom. Končni izdelki se nato naključno testirajo v akreditiranem laboratoriju ISO 17025, da zagotovijo najvišjo stopnjo zagotovila, da so varni za uporabo pri športnikih.

Opozorilo:

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Ne spreglejte kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naše spletne trgovine in spletne strani naše nove blagovne znamke 

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Pri delu me motivirajo rezultati, ter zadovoljstvo ljudi katerim lahko pomagam. Sem strokovnjak za modulacijo BIOSIGNATURE, ki sem jo uspešno zaključil na vseh stopnjah. Študiral sem tudi v ZDA na fakulteti za FUNKCIONALNO MEDICINO. S tem delom se ukvarjam že 25 let in s tem namenom sem tudi naredil blagovno znamko in spletno stran VITJA.SI, ki sta plod mojega dela. Glavna strast mojega dela je prebavni trakt, saj verjamem, da je jedro zdravja in počutja skrito v prebavnem traktu. Od nekdaj sem si želel ljudem pomagati s kvalitetnimi izdelki, ki dosegajo svoj namen, a ker z izdelki na trgu nisem bil zadovoljen, sem razvil svoje Premium izdelke visoke kakovosti. Za več informacij o mojemu delu, klikni tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Prehrambene informacije

Mnenja strank

Powered by
0 of 0 reviews

Sorry, no reviews match your current selections