Glutamin aminokislina za obnovo sluznice 2kom

 Ciljno zasnovan izdelek – aminokislina Glutamin za obnovo stene celotnega prebavnega trakta, podporo imunskega sistema, za nižanje vnetja in izboljšanje razpoloženja. Kako ti bo glutamin pomagal:

 • pozitivno vpliva na zdravje prebavil s pozitivnim vplivom na mikrobiom – črevesno floro,
 • pozitivno vpliva na integriteto črevesne stene. Uravnava propustnost tesnih spojkov, ki propuščajo hranila in mikroelemente,
 • pozitivno vpliva na nižanje vnetnih odzivov v črevesju kar pozitivna vpliva tudi pri ljudeh, ki trpijo za razdražljivim črevesjem ali drugimi boleznimi kot na primer Chronova bolezen ali ulcerozni kolitis,
 • pozitivno vpliva pri tvorbu živčnih prenašalcev GABBA in GLUTAMAT, ki zmanjšujeta občutke tesnobe, ter izboljšata spanec in koncentracijo,
 • je najbolj pogosto pristona aminokislina v mišičnem tkivu in krvi,
 • 100% čist farmacevtsko kakovosten glutamin v prahu brez primesi, primeren za vse starosti,
 • Podpora pri tvorbi GLUTATIONA in posledično delovanja imunskega sistema
 • priporočeno jemanje ob probiotikih Premium Proflora za sinergijsko delovanje.

41,86

AKCIJA TRAJA ŠE:
dni
ure
min.
sek.
 • Zaužiti kadarkoli
 • Zaužiti po treningu
 • Primerno za vegetarijance
 • Proizvedeno v EU

Opis

Zakaj vključiti glutamin v svoj vsakdan?

Najnovejše raziskave potrjujejo, da aminokislina glutamin pozitivno vpliva na zdravje prebavnega trakta preko večih mehanizmov.

Vsekakor je glutamin eden izmed osnovnih in nujno potrebnih dodatkov pri večini ljudi. Način prehrane in življenja namreč prepogosto uničuje integriteto črevesne stene in črevesno floro.

Sladkor, stres in pogosto uživanje različnih zdravil, ki se jih včasih niti ne zavedamo saj jih zaužijemo preko prehrane in pijače so glavni krivci zakaj pride do težav.

Kje vse se nahaja?

Glutamin je aminokislina, ki je v največji meri prisotna v krvi in medceličnem aminokislinskem bazenu (najbolj prisotna aminokislina v mišičnem tkivu).

Predstavlja kar 61% aminokislinskega bazena v skeletnih mišicah. Zelo pomemben za transport dušika v mišično celico, saj je odgovoren za 35% vsega dušika, ki pride do mišične celice. Količina glutamina v telesu je po treningu zelo nizka in se ne zviša dokler ne pride do popolne regeneracije. Njegova raven upade ob naporih, stresu ali bolezni. Telo ga sicer lahko tvori samo, a ga moramo v večini vseeno zaužiti s prehrano. Nizka raven deluje na telo katabolno, kar onemogoča regeneracijo in mišično obnovo.

Glutamin je ključnega pomena za regeneracijo

 

Prednosti jemanja glutamina:

 • je ključnega pomena za podporo sluznivce črevesja in želodca
 • je najbolj razširjena aminokislina v mišičnem tkivu, vendar se lahko pri treningu, ravni glutamina v mišicah znatno zmanjšajo, zaradi razgradnje mišičnega tkiva. Najbolj bogata aminokislina v mišičnem tkivu

Glutamin v kombinaciji s probiotiki premium pro flora, za hirejšo in bolj regeneracijo  prebavnega trakta.

regeneracija prebavnega trakta proflora in glutamin
regeneracija prebavnega trakta proflora in glutamin

Kot omenjeno je glutamin aminoksilina, ki je najbolj razširjena v v mišičnem tkivu, vendar se lahko po telesni aktivnosti, njegova raven v mišicah znatno zmanjša, zaradi razgradnje mišičnega tkiva.

Uporaba:

Začetek L-Glutaminena (1) merica (5g) zjutraj na tešče, pol ure pred prvim obrokomPostopno povečanje v roku 14 dni: odmerek se postopoma in po potrebi poveča do končne doze, ki je: ena (1) merica (5g) na tešče, pol ure pred vsemi obroki. Torej skupno najvišja doza je 3x na dan 5g pol ure pred zajtrkom, 5g pred kosilom in 5g pred večerjo.

Sestavine: 100% Glutamin

Opozorilo: Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Izdelek hranite na suhem in hladnem prostoru in ne izpostavljajte direktni svetlobi in toploti.

Neto količina: 500g (100 odmerkov)

Odmerek: 1 merica (5g)

Kje najdemo glutamin?

Največji vir  se skriva v skuti. Najdemo pa ga tudi v mlečnih izdelkih, mesu, soji, žitu, zelju… Ker 100g govedine vsebuje 1,2g je to premalo zato ga je priporočljivo uživati v obliki prehranskega dopolnila, vsaj 5g dnevno.

Navodila za uporabo

Priporočen dnevni odmerek za obnovo prebavil je 5-10g, zjutraj na tešče ter po potrebi še enkrat 5-10g zvečer pred spanjem. Glutamin je v obliki praha, brez vonja in okusa, tako da se lahko zmeša z vodo ali drugo tekočino. Lahko se še dodatno zaužije pred, med ali po fizičnem naporu za boljšo regeneracijo.

Zakaj nam primanjkuje glutamina?

Vzrok za pomanjkanje  je ponavadi zaradi premjahnega vnoza beljakovin. Do pomanjkanja  lahko pride tudi zaradi intenzivne in dolgotrajne športne aktivnosti in drugih faktorejv. Glutamina nam primanjkuje takrat, ko ga porabimo več, kot pa ga proizvedemo ali zaužijemo.

Pogosta vprašanja:

 • Za koga je primeren?

Glutamin je primeren za čisto vse. V primeru, da imaš težave s želodcem ali prebavo ga  je priporočljivo komibinirati  s probiotiki. V primeru povečane telesne aktivnosti je prav tako priporočljivo njegovo dodajanje, saj zaloge hitro porabiš med treningom. Količina glutamina se ne zviša dokler ne pride do popolne regeneracije. glutamin aminokislina

 • So kakšni stranski učinki?

Preveliki odmerki lahko povzročajo prebavne težave, zato je smiselno začeti z manjšo količino 5-10g dnevno in po potrebi stopnjevati.

 • Navodila za uporabo?

Priporočen dnevni odmerek za obnovo prebavil je 5-10g, zjutraj na tešče ter po potrebi še enkrat 5-10g zvečer pred spanjem. Glutamin je v obliki praha, brez vonja in okusa, tako da se lahko zmeša z vodo ali drugo tekočino. Lahko se še dodatno zaužije pred, med ali po fizičnem naporu za boljšo regeneracijo.

 • Ali lahko glutamin kombiniram tudi z ostalimi izdelki?

Seveda, priporočljivo je da se jemlje skupaj s probiotiki premium pro flora. Lahko pa se uporablja skupaj z ostalimi prehranskimi dopolnili, kot so magnezij, omega 3, kolagen ipd.

vitJA, reci vitalnosti ja*

Ne spreglejte kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naše spletne trgovine in spletne strani naše nove blagovne znamke 

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Pri delu me motivirajo rezultati, ter zadovoljstvo ljudi katerim lahko pomagam. Sem strokovnjak za modulacijo BIOSIGNATURE, ki sem jo uspešno zaključil na vseh stopnjah. Študiral sem tudi v ZDA na fakulteti za FUNKCIONALNO MEDICINO. S tem delom se ukvarjam že 25 let in s tem namenom sem tudi naredil blagovno znamko in spletno stran VITJA.SI, ki sta plod mojega dela. Glavna strast mojega dela je prebavni trakt, saj verjamem, da je jedro zdravja in počutja skrito v prebavnem traktu. Od nekdaj sem si želel ljudem pomagati s kvalitetnimi izdelki, ki dosegajo svoj namen, a ker z izdelki na trgu nisem bil zadovoljen, sem razvil svoje Premium izdelke visoke kakovosti. Za več informacij o mojemu delu, klikni tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Prehrambene informacije

100%  glutamin v prahu. 500g- 100 odmerkov na pakiranje. 3x500g

Mnenja strank

0 od 0 mnenj

Sorry, no reviews match your current selections