Kolagen peptid hidrolizat Vitja.si 210g oz. 30 odmerkov

prehransko dopolnilo

Če iščeš kolagen, ki vsebuje zadostno količino ključne beljakovine na odmerek in je dobrega okusa, se meša brez grudic in ti bo dejansko koristil, imamo rešitev zate.

Zadostna količina hidroliziranega kolagena v enem odmerku z dodatki mikroelementov vitamina C ter cinka za maksimalno absorbcijo, ter hialuronske kisline za dodatno podporo. Hidroliziran kolagen se absorbira tudi do 3x bolje od navadne oblike kolagena. Preizkusi ga in se prepričaj.

Imamo dve različici kolagen hidrolizata. Limona, ki je povsem ribji, ter Mango-marakuja, ki je mešanica ribjega in govejega.

Preverjena kakovost hidroliziranih peptidov kolagena za maksimalno absorbcijo in učinkovitost, v kombinaciji s hialuronsko kislino, vitaminom C in cinkom.

🍋 Okus limona = ribji kolagen tip I in II, cink, vitamin c
🥭 Okus mango = mešanica goveji + ribji kolagen tip I, II in III,  vitamin c in vitamin E

20,90

1x 20,90 €
na kos
NAJ IZBIRA
3x 19,45 €
na kos
6x 17,95 €
na kos
12x 14,95 €
na kos

Počisti
-
+
Znižana cena:
Prihrani:
  • Zaužiti kadarkoli
  • Proizvedeno v EU
  • Brez glutena
  • Brez laktoze
Oznaka:

Opis

Kolagen peptid hidrolizat Vitja.si 210g

Kolagen. Le kdo ga danes ne pozna, posluša o njem na vsakem koraku in njegovemu uživanju pripisuje mladosten izgled.      Vendar je kolagen veliko več kot samo anti age ritual. Poznamo namreč več kot 16 različnih tipov. biostile kolagenSpada namreč med najbolj zastopano beljakovino (30%) v našem telesu.  Najdemo ga v mišicah, kosteh, koži, žilah, prebavnem sistemu, sklepih, laseh, nohtih … Tam kjer je nekaj mehkega, tam je kolagen. Telesu nudi oporo in elastičnost.

Kaj je kolagen?

Kot beljakovina je eden glavnih gradnikov naših kosti, mišic, kože, kit in vezi med sklepi. Naše telo ga lahko proizvaja samostojno a  ta sposobnosti z leti slabi, njegovo dodajanje pa ti pomaga pri ohranjanju čim večje vsebnosti  v tvojem telesu.

Predstavljamo si ga lahko kot neke vrste lepilo, ki drži v našem telesu vse lepo skupaj.

Sama beseda  namreč izvira iz grške besede “kolla”, ki pomeni lepilo.

Morda je sedaj bolj razumljivo, zakaj je tako zelo pomemben

za strukturo večine telesa, kožo, ligamente, kosti ter kite.

Poznamo več tipov kolagena

Tip I predstavlja veliko večino kolagena v našem telesu. Gre za kolagen z gostimi vlakni in zagotavlja strukturo kože, kit, kosti, hrustanca in vezivnega tkiva.

Tip II definirajo bolj ohlapna vlakna. Najdemo ga predvsem v elastičnem hrustancu, ki pomaga pri blaženju naših sklepov.

Tip III podpira predvsem strukturo mišic, žil in organov.

Ostali tipi so precej manj prisotni v našem telesu a nič manj pomembni. Skupno kolagenu pa je, da ga imamo v telesu vedno manj izgublja pa tudi na kakovosti.

Najbolj očiten znak, ko opazimo upad proizvodnje kolagena je viden na čvrstosti in elastičnosti kože. Upadla koža na obrazu, trebuhu in zadnjici, zaradi pomanjkanja kolagena s starostjo slabi tudi hrustanec. kolagen vitja

Kolagen v naravni obliki

Zaužijemo ga lahko tudi s pomočjo naravnih virov in sicer preko hrane. Veliko se ga namreč nahaja v vezivnem tkivu hrane živalskega izvora. Najdemo ga v piščančji in svinjski koži, govedini in ribah. Bogat vir  je  tudi kostna juha, ki nastane pri kuhanju kosti piščanca ali drugih živali.

Skuhan kolagen poznamo v obliki želatine, ki vsebuje veliko aminokislin nujnih za proizvodnjo kolagena.

Nekatera živila bogata s kolagenom;

  • piščančje meso
  • ribe
  • jajca                                                  kolagen hrana
  • fižol
  • jagodičevje
  • citrusi
  • indijski oreščki

 

Ključni sestavini, pomembni za učinkovito tvorbo kolagena v tvojem telesu pa sta vitamin C in glicin (prevladujoča aminokislina). Zato oba hidrolizirana okusa vsebujeta tudi vitamin C.

Upadanje z leti

Naš organizem  ga do 20. leta starosti sintetizira samostojno, po 25. letu pa začne sinteza kolagena močno upadati. Sposobnost telesa za tvorbo kolagena se postopoma zmanjšuje, vsako leto za približno 1%.

kolagen absorbcija starost Do 40. leta starosti se sposobnost telesa za proizvodnjo kolagena zmanjša za 25%, do 60. leta  pa za več kot 50%.

Kje vse je prisoten kolagen?

Kolagen je širše zastopana molekula predvsem v koži.

Ko se staramo, naše telo proizvaja manj kolagena, kar vodi v suho kožo in nastajanje gub. Hidracija in navlaženost kože sta ključni pri ohranjanju svežega videza in napete kože.

Najboljše kar lahko naredimo je da spodbudimo svoje telo, da samo proizvaja kolagen. To najlažje naredimo tako, da dobimo kolagen s hrano, ki jo uživamo. Danes pa lahko kolagen razen s hrano zaužijemo tudi v obliki primernega kakovostnega prehranskega dopolnila.  Na količino kolagena v telesu vplivajo tudi naravni procesi, kot je staranje in življenski slog.

Hidroliziran kolagen v obliki prehranskega dopolnila

Gre za obliko ki je za razliko od tiste v hrani, razdeljena na manjše delce. Ti delci so pravzaprav peptidi, ki omogočajo da se  veliko lažje absorbira, kot če bi bili ti delci večji.

kolagen hidrolizat

V primerjavi z živili, ki so bogata s kolagenom se lahko hidrolizirana oblika absorbira do trikrat hitreje. Njegova prednost pa je tudi, da ga povsem preprosto zmešamo v napitke, jogurte in smutije.

Vitamin C

Vitamin C ima pomembno vlogo pri proizvodnji  pro-kolagena, predhodnika kolagena zato je zadostno uživanje vitamina C ključnega pomena izboljša pa tudi njegovo absorbcijo. Vsebujejo ga namreč tudi citrusi. Veliko vitamina C se nahaja ravno v pomarančah, grenivkah, limonah in limetah. In v enem odmerku našega dobiš 500mg vitamina C, kar znaša 625% pdv. *priporočen dnevni vnos

Da je vitamin C res pomemben delček pri nastanku in absorbciji  je potrdila tudi EFSA (Evropska uprava za varno hrano) saj ima VITAMIN C:

vitamin c vitja

  • vlogo pri nastajanju kolag. za normalno delovanje žil
  • vlogo pri nastajanju kolag. za normalno delovanje kosti
  • vlogo pri nastajanju kolag. za normalno delovanje hrustanca
  • vlogo pri nastajanju kolag. za normalno delovanje dlesni

Hialuronska kislina

Hialuronska kislina je naravna sestavina človeškega telesa z izjemno sposobnostjo zadrževanja vode. Zadrži lahko tudi do 1000x večjo količino vode glede na lastno težo.  hialuronska kislina

V našem telesu je ključna v sklepih, kjer omogoča drsenje, sodeluje pa tudi v procesu nastajanja kolagena in elastina.

Je tudi ključna komponenta zdrave kože.

Cink

Cink je še en dobro poznan mineral, ki ima potrjeno vlogo pri delovanju imunskega sistem s strani EFSA. Prav tako pa cink prispeva k ohranjanju zdravih kosti, nohtov in las. Pomembno vlogo igra tudi pri sintezi beljakovin. V enem odmerku našega kolagena dobiš 10,7mg cinka, kar znaša 101% pdv. *priporočen dnevni vnos

Koliko moram biti star-a, da lahko uporabljam  kolagen peptid?

Po 20. letu naše telo že izgublja polno moč samostojne sinteze kolagena, ga pa najdemo tudi v hrani, zato dodajanje v obliki prehranskega dopolnila le poveča njegov vnos.

Zakaj ni v kapsulah?

Iz preprostega razloga zadostnega vnosa. Da res deluje in svojo nalogo opravi kar se da najbolje, moramo telesu zagotoviti zadostno količino. To je vsaj 5 g v enem odmerku. In lahko si predstavljaš koliko kapsul bi potrebovali za 5g čistega kolagena. Vse kar je manj kot to, ni najbolj smiselno. Moje osebno mnenje je, da na dan potrebujemo vsaj 5 do 7g. Nekaj ga seveda dobimo tudi s hrano a ne dovolj, zato ga je  glede na tvoj življenjski slog, starost in koliko ga poješ s hrano, smiselno dodati tudi v obliki prehranskega dopolnila.

Zakaj je z okusom?

Poslušali smo željo in idejo večine. Kolagen v prahu brez okusa imamo že nekaj časa na voljo. Meni je bil super. A večino je le motil priokus, ki ga je dodalo pijači in hrani. Sploh ribji je imel vsekakor svoj specifičen vonj, pa čeprav je bil brez okusa. V iskanju v prvi vrsti kot zmeraj, kakovosti in potem smiselnih dodatkov za boljšo absorbcijo in nenazadnje dobrega okusa.

Vsi si želimo uživati nekaj kar je dobro in česar se vsak dan veselimo popiti. In res moram priznati, da sem bil prijetno presenečen nad okusom raje ne povem katerega vzorca po vrsti. Dober okus, odlična sestava in velik plus, mešanje brez grudic. Resnično brez kep in grudic, ki jih nihče ne mara. Vsebujejo pa tudi naravne arome, kar je le še dodaten plus.

Kako se meša hidroliziran kolagen peptid?

Najboljše z vodo. Eno merico, ki je priložena (približno 7g) dodaš v vodo.

Raztopi se takoj, priporočam, da vseeno malo premešaš in popiješ prijetno ohlajeno osvežilno limonado ali ravno prav sladek sadni okus Mango-marakuja.

Kakšna je razlika med okusom LIMONA in okusom MANGO-MARAKUJA?

Najbolj bistvena razlika med obema je ta, da je LIMONA primerna tudi za vegetarijance, saj vsebuje samo hidroliziran peptid ribjega, medtem ko MANGO-MARAKUJA vsebuje poleg hidroliziranega peptida ribjega, tudi hidroliziran peptid govejega kolagena.

kolagen vitja

Lahko rečemo skoraj, da je LIMONA ribji, MANGO-MARAKUJA pa mešani kolagen. Oba sta v hidrolizirani obliki, kar pomeni da se absorbirata 3x boljše kot kolagen, ki ga zaužiješ s hrano. Dodan imata tudi vitamin C in hialuronsko kislino, ki sta prav tako namenjena boljši absorbciji. LIMONA je slajena s STEVIO in sukralozo, MANGO-MARAKUJA s sukralozo.

Sestavine:

Okus LIMONA: hidrolizirani peptidi ribjega kolagena, hialuronska kislina, askorbinska kislina (vitamin C), cink (cink bisglicinat), naravna aroma limone, barvilo; beta karoten, sladilo; stevia, sukraloza, citronska kislina.

Okus MANGO-MARAKUJA: hidrolizirani peptidi ribjega, hidrolizirani peptidi govejega kolagena,  hialuronska kislina, askorbinska kislina (vitamin C), naravna aroma manga, naravna aroma marakuje, barvilo; sončni ananas, rdeča malina, sladilo; sukraloza, vitamin E, citronska kislina.

Uporaba:

En odmerek 7g (merica je priložena), dodamo v 200 do 300ml vode ali poljubne tekočine, zmešamo in popijemo.

Lahko ga dodamo tudi v navaden jogurt ali smuti, se pa odlično meša povsem brez grudic in je najboljši s hladno vodo.

Priporočen odmerek: 7g oz. ena merica, ki je v izdelku priložena.

Priporočena dnevna količina: 1-3- odmerke.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Shranjevanje: Izdelek hranimo v suhem prostoru na sobni temperaturi. Po uporabi izdelek dobro zapreti in paziti, da vanj ne pride vlaga. Rok uporabe izdelka je označen na embalaži.

Neto količina: 210 g oz. 30 odmerkov

Narejeno in pakirano za Vitja.si v EU.

Ne spreglej kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, ponudbo spletne trgovine in objav na IG.

vitja foto landing

Sem Vitja Sikošek.

Pri delu me motivirajo rezultati, ter zadovoljstvo ljudi katerim lahko pomagam! S tem namenom sem ustanovil stran VITJA.SI

Sem strokovnjak za modulacijo BIOSIGNATURE, ki sem jo uspešno zaključil na vseh stopnjah. Študiral sem tudi v ZDA na fakulteti za FUNKCIONALNO MEDICINO.

S tem delom se ukvarjam že 25 let in s tem namenom sem tudi naredil blagovno znamko in spletno stran vitja.si, ki sta plod mojega dela.

Glavna strast mojega dela je prebavni trakt, saj verjamem, da je jedro zdravja in počutja skrito v prebavnem traktu. Od nekdaj sem si želel ljudem pomagati s kvalitetnimi izdelki, ki dosegajo svoj namen, a ker z izdelki na trgu nisem bil zadovoljen, sem razvil čisto svoje.

Prehrambene informacije

kolagen hranilne vrednosti

Mnenja strank

Powered by
1-5 of 51 reviews
  1. Učinki vidni

    (0) (0)
  2. Odlicno

    (0) (0)
  3. Zelo sem zadovoljna z kolagenom, saj se prašek lepo raztopi v vodi in ni nobenih grudic. Uporabljala sem že več različnih kolagenov, ki sem jih naročala na spletu in z njimi nisem bila zadovoljna, saj npr. kolagen od Sensilab je zelo slabo topen v vodi, so grudice, kljub mešanju in okus je odvraten. Hvala za popust!

    (0) (0)
  4. Okusen napitek

    (0) (0)
  5. Enako mnenje, kot pri zgornjem paketu.

    (0) (0)

Morda vam bo prav tako všeč…