Opis
Kakav je posušeno fermentirano seme, ki vsebuje visok delež maščob, iz katerega se kasneje izdela naša sladka pregreha- čokolada. Kakav se pridobiva iz grma kakvovec, ki izhaja iz Južne Amerike. Pred tremi tisočletji je bil priljubljena pijača azteških vladarjev. Kakavova zrna so v času Inkov, Aztekov, Majev veljala kot denarna valuta, tako kot zlato, kar nakazuje, da so bila kakavova zrna močno cenjena.
Kakavu v prahu ni dodan sladkor in je zato grenkega, a polnega okusa. Najosnovnejše hranilo kakava je maščoba, ki predstavlja vsaj polovico (50%) celega kakavovega zrna. Ogljikove hidrate zastopajo vlaknine in škrob.
Uporaba: Kakav v prahu iz ekološke pridelave se uporablja za pripravo napitkov, smutijev, sladoledov,
čokoladnih pudingov, nepogrešljiv pa je tudi pri peki sladic.
Po uporabi dobro zapreti in hraniti v hladnem, temnem in suhem prostoru.
Sestavine: 100% ekološko pridelan kakav v prahu
Poreklo: Peru
EKO – izdelek iz ekološke pridelave – pomeni da je minimalno 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora pridelanih ekološko (pridobitev zahteva izpolnjevanje strogih evropskih predpisov).
Ne spreglejte kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naše spletne trgovine in spletne strani naše nove blagovne znamke
zelo okusen
Zelo dober…..
Dober okus
Kakav je brez dodatnega sladkorja in je zelo dobrega okusa s toplim mlekom
Najboljsi kakav ekoloske pridelave. Tudi sladice so boljse 😀 top