Kreatin monohidrat Creapure 500g

Najučinkovitejši dodatek, ki dokazano poveča moč in umske-kognitivne sposobnosti, brez negativnih stranskih učinkov. Vrhunski dodatek za stare in mlade. ✅  Creapure ™️ – ta kreatin je certificiran in zagotavlja najvišji standard kakovosti (zelo pomembno pri jemanju kreatina).

 • Večja moč pri vsakdanjih opravilih kakor tudi pri športu.
 • Primeren za rekreativce in vrhunske športnike, saj vsi želimo boljše delujoče mišice in možgane.
 • Idealen dodatek za vse generacije.
 • Izboljša regeneracijo ATP molekul, ki ki služijo kot vir energije pri različnih procesih. 
 • Kreatin lahko izboljša aktivnosti v vsakdanjem življenju, umske sposobnosti in zmanjša negativne vplive nevrodegenerativnih bolezni.
 • Izboljša delovanje možganov, srca, jeter in izboljša funkcijo osteoblastov (celic, ki sodelujejo pri tvorbi kosti)
 • Nedavne raziskave navedejo dobre argumente za jemanje kreatina pri spodbujanju zdravega staranja.
 • Najbolj proučevan prehranski dodatek na svetu, produkt testiran po najvišjih standardih kakovosti.

*zaradi izrednega pomanjkanja kreatina in izjemo majhnih zalog v Evropi ni na ta izdelek možen dodaten popust*

44,90

Na zalogi (Dostava v 1-2 delovnih dneh)
 • Zaužiti zjutraj
 • Zaužiti pred treningom
 • Zaužiti po treningu
 • Primerno za vegane
 • Primerno za vegetarijance
 • Proizvedeno v EU
 • Brez laktoze

Opis

Kreatin poveča pusto mišično maso

Jemanje kreatina za spodbujanje zdravega staranja ima še bolj dramatičen učinek v kombinaciji z vadbo z utežmi. Kanadski raziskovalci so pri starejših moških in ženskah (starost 65+) 6 mesecev izvajali nadzorovano vadbo z utežmi (2x na teden), medtem ko so ti jemali placebo ali kreatin (5 g/dan) s konjugirano linolejno kislino (CLA) (6 g/dan). Razlog za vključitev CLA je bil spodbuditev izboljšanja telesne sestave, saj kreatin povečuje mišično maso, CLA pa cilja na izgubljanje maščobe. Po šestih mesecih se je pri skupini, ki je jemala kreatin in CLA, povečala pusta mišična masa za 2 kilograma v primerjavi s skupino, ki je jemala placebo. Večja pusta mišična masa je pomenila izboljšano funkcionalno zmogljivost v skupini, ki je jemala kreatin in CLA.

Za koga je primeren kreatin?

Kreatin monohidrat je primeren za vsakogar, ki se posveča daljšim ali visoko intenzivnim treningim, z željo izboljšanja fizične pripravljenosti, kakor tudi rekreativcem in celo športno neaktivnim ljudem. Primeren je za starejše in mlajše, moške in ženske. Več o njegovih koristih lahko preberete v nadaljevanju in pod dodanimi povezavami.         

kreatin

Kreatin je naravno prisoten v telesu. Najdemo ga v vsaki celici, kjer ima funkcijo tvorbe energije. Telo ima zmeraj na zalogi okoli 100-150g kreatina. Od tega za opravljanje normalnih življenjskih funkcij porabi do 4g kreatina na dan. Polovica tega kreatina telo proizvede samo, ostalo pa moramo pridobiti iz hrane, ki jo zaužijemo.

Glavne prednosti:

 • Izboljša tvorbo ATP molekul, ki so ključne za mišične kontrakcije
 • Pozitivno vpliva na možganske funkcije
 • Najbolj učinkovit in proučevan dodatek za povečanje mišične mase
 • Idealen za športnike ali rekreativce, izjemno učinkovit pri starejših ali vegetarijancih.

  Kreatin za mišice in možgane

Kreatin je kot dodatek k prehrani najbolj znanstveno raziskan produkt. Kreatin mnogi uporabljajo za povečanje vzdržljivosti, povečanje moči in mišične mase. Znanstveno potrjeno dvigne fizično sposobnost telesa za 15% pri hitrostnih športih in za 30% pri dvigu maksimalne moči. Kreatin prav tako zelo pozitivno vpliva na izboljšanje koncentracije in pospešuje regeneracijo. Kreatin poveča sposobnost telesa, da proizvede energijo hitro. S tem pomaga trenirati hitreje in pogosteje, kar prinese hitrejše rezultate. Učinki se najbolj kažejo pri visoko intenzivni vadbi, kot so dvigovanje uteži in športih, kjer je potrebna eksplozivnost, kot so šprinti, nogomet, košarka in podobno. Vsebnost kreatina se lahko med različnimi mišicami razlikuje tudi do 30%; bolj vzdržljive mišice, torej tiste, ki imajo več t.i. rdečih mišičnih vlaken, vsebujejo manj kreatina kot hitre mišice, ki imajo več belih vlaken.

Jean-Claude Billong; branilec Foggia Calcio :

💥 “V mojem športu je vsak odvečen kilogram preveč. Svojo mišično maso in % maščobe moram ohranjati ves čas na visokem nivoju. Obenem moram biti hiter pri odločitvah – v razmišljanju. Vitja mi je s svojo Biosignature modulacijo in oblikovanjem prehrane ter načrtom jemanja prehranskih doplnil pomagal doseči top formo v vseh pogledih. S kombinacijo vsega mi je uspelo uspelo doseči dolgotrajno izboljšanje mojih zmogljivosti. Izjemno rad sodelujem z Vitjo in mu zaupam.

💥 “In my field of sports, every extra kilogram matters. If I lose excess fat, I have to keep my muscle mass intact and energy levels high. I have to be fast on the field and sharp in my mind. Vitja has helped me with his “Biosignature modulation” information about making the right food and supplement choices for keeping the best shape in all aspects. And with all of that combined I have managed to improve my performance long term. I love to work with him and I trust him.” 

Priporočena uporaba:

Dodajte en odmerek (5g) v vodo, zmešajte in popijte. Enkrat do dvakrat dnevno, pred ali po treningu. Lahko tudi na tešče zjutraj z malo sadja ali soka. Po osmih tednih redne uporabe, naredite teden dni pavze in pričnite z novim ciklom.

Prehrambene lastnosti:

 • Odmerek: 1 merica (3g)
 • Vsebuje: 100 odmerkov
 • Vsebnost: Mikroniziran kreatin monohidrat 5000mg

Kreatin pomaga zavrteti čas nazaj

Med 20. in 35. letom človek doseže vrhunec mišične mase in moči, ki se nato enakomerno manjša vse do nekje 65. leta starosti. Kasneje navadno pride do naglega upada. Izguba mišične mase in posledično gibalne funkcije, zraven upada fizične moči, vzorca gibanja in kostne gostote, nenazadnje negativno vplivata na normalne aktivnosti v vsakdanjem življenju (na primer vstajanje, sedanje in hoja). Se ti učinki staranja lahko odpravijo/omilijo ali so neizogibni? Nedavne raziskave navedejo dobre argumente za jemanje kreatina pri spodbujanju zdravega staranja.

Izboljša moč pri odraslih (starost od 58 do 71 let)

Po le sedmih dneh jemanja kreatina (20 g/dan, razdeljenih na 4 enake doze) ali placeba, se je pri ženskah, starih od 58 do 71 let, pojavilo izjemno izboljšanje pri več meritvah mišične učinkovitosti. Dopolnjevanje s kreatinom je vodilo do precejšnjih povečanj pri maksimalni moči potiska s prsi (bench press) in potiska z nogo (leg press), pri moči zgornjega in spodnjega dela telesa, ter pri dveh funkcionalnih nalogah, s katerima se srečujejo v vsakdanjem življenju – test za vstajanje iz položaja sedenja in test za tandemsko hojo. Te izboljšave v funkcionalni zmogljivosti so se pojavile kljub temu, da v teh sedmih dneh ženske niso imele fizičnega treninga. Poleg tega se niso pojavili nobeni znaki neželenih učinkov, s čimer je bila poudarjena preprosta, vendar učinkovita uporaba kreatina za povečanje telesne zmogljivosti pri starejših posameznikih.

Izboljša pusto mišično maso

Jemanje kreatina za spodbujanje zdravega staranja ima še bolj dramatičen učinek v kombinaciji z vadbo z utežmi. Kanadski raziskovalci so pri starejših moških in ženskah (starost 65+) 6 mesecev izvajali nadzorovano vadbo z utežmi (2x na teden), medtem ko so ti jemali placebo ali kreatin (5 g/dan) s konjugirano linolejno kislino (CLA) (6 g/dan). Razlog za vključitev CLA je bil spodbuditev izboljšanja telesne sestave, saj kreatin povečuje mišično maso, CLA pa cilja na izgubljanje maščobe. Po šestih mesecih se je pri skupini, ki je jemala kreatin in CLA, povečala pusta mišična masa za 2 kilograma v primerjavi s skupino, ki je jemala placebo. Večja pusta mišična masa je pomenila izboljšano funkcionalno zmogljivost v skupini, ki je jemala kreatin in CLA.

Vsaka serija tega izdelka je testirana za prepovedane substance pod nadzorovanim programom. Izdelki so izpostavljeni strogim testom v ISO 17025 akreditiranem laboratoriju, za najvišjo stopnjo zagotovila, da jih lahko varno uporabljajo profesionalni športniki.

Marjan Tinauer; podjetnik (58.let):

💥“Vitjo kot strokovnjaka z veseljem priporočam zaradi profesionalnosti. Zaradi ogromno znanja iz področja vadbe in prehrane in predvsem ker razume, da kot poslovnež zaradi velikega stresa potrebujem optimalno urejeno prehrano in optimalne dodatke k prehrani. Odkar sodelujva se počutim odlično. Pri svojih letih sem poln energije.  👉 Z Marjanom sva dosegla izjemno preobrazbo telesa. Ne samo za 58.letnika pač pa za kogarkoli. Zato tudi takšna slika kjer se to očitno opazi. Na doseženo preobrazbo sem izjemno ponosen. (Vitjev komentar)

Kreatin in starostniki

Sarkopenija je izguba mišičnih vlaken in je del naravnega procesa staranja. Mišice slabijo in zmožnost opravljanja enostavnih nalog izginja. Takrat stari ljudje zares postanejo dojenčki. Vadba z utežmi je očiten odgovor, ampak kot lahko pove vsak, ki je kdaj imel starajočega se sorodnika, prepričati jih, da začnejo vaditi in dvigovati uteži, ni ravno lahka naloga. Vendar pa je nekaj raziskav ugotovilo, da je le suplementacija s kreatinom – brez vadbe z utežmi – dovolj, da do neke mere zavre sarkopenijo oziroma izgubo mišične mase. Seveda je ta učinek kreatina pri zaviranju mišičnega tratenja dosti večji, če ga uporabimo hkrati z vadbo z utežmi, a dejstvo, da funkcionira tudi sam, je nekaj precej izjemnega.

Kreatin in dolgoživost

Poznamo nekaj sestavin, ki so znano prijazne do naših mitohondrijev (membranskih struktur, ki služijo celičnemu dihanju). Med njimi so koencimQ10, acetil-L-karnitin, nikotinamid adenin dinukleotid (NAD), in pirolokvinolin kvinon (PQQ). Vsi od teh, tako ali drugače, pomagajo mitohondrijem proizvajati ATP (adenozin trifosfat)ki služi kot vir energije pri različnih procesih. To vodi do več energije, pomaga pa tudi osrečiti mitohondije, katerih skupno zdravje determinira ne samo kako dolgo določena celica živi in prosperira, ampak tudi kako dolgo organ, ki mu ta celica pripada, živi in prosperira. Če imamo dovolj nesrečnih in nezdravih mitohondrijev, nam začno odpovedovati organi in če odpove preveč organov, potem umremo. Začudoma kreatin ponavadi ne dobi stola pri mizi, ko gre za dodatke, ki so pozitivni za mitohondrije, čeprav je bolj učinkovit pri dvigovanju nivojev ATP-ja kot vsi drugi izmed njih.

Kreatin in srčna funkcija

Med celicami, ki se zanašajo na adekvatne nivoje ATP-ja, energijske valute našega telesa, so tudi srčne celice, a ti nivoji so vedno nizki pri ljudeh s srčnimi zastoji. To se tipično pokaže z nizkimi nivoji energije in hitro utrujenostjo. A ko raziskovalci dajo srčnim pacientom kreatin, ti postanejo močnejši in imajo več energije. Čeprav raziskave niso pokazale, da kreatin afektira izmetni delež (kako dobro je kri prečrpana iz srca) pri pacientih na nobeno stran, se zdi, da je kreatin poceni in enostaven način, da postanejo življenja srčnih pacientov boljša in mogoče, samo mogoče, tudi malo daljša.

Matko Obradović; vratar NŠ Mura:

💥“Dobra fizična pripravljenost (to so redni treningi in pravilna prehrana) so sestavni del mojega življenja. Vitja mi je pomagal doseči “next level” s pomočjo Biosignature modulacije s pomočjo katere se določi optimalna prehrana in še posebej dodatki, ki sodijo zraven. Optimizirala sva krvno sliko in detajle na treningih. Z rednimi sestanki ohranjava top formo.

Opozorilo:

Pred uporabo tega izdelka se posvetujte s kvalificiranim zdravstvenim delavcem, če ste mlajši od 18 let, noseči ali dojite ali če imate kakršnokoli znano ali domnevno zdravstveno (-a) stanje (-a) in ali jemljete zdravila na recept ali zdravila brez recepta. Ne uporabljajte ga kot nadomestek za raznoliko prehrano in zdrav način življenja. Izdelek shranjujte v hladnem in suhem prostoru, stran od otrok. Ne prekoračite priporočene uporabe. Za alergene glej sestavine v krepkem tisku.

 

Ne spreglejte kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naše spletne trgovine in spletne strani naše nove blagovne znamke 

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Pri delu me motivirajo rezultati, ter zadovoljstvo ljudi katerim lahko pomagam. Sem strokovnjak za modulacijo BIOSIGNATURE, ki sem jo uspešno zaključil na vseh stopnjah. Študiral sem tudi v ZDA na fakulteti za FUNKCIONALNO MEDICINO. S tem delom se ukvarjam že 25 let in s tem namenom sem tudi naredil blagovno znamko in spletno stran VITJA.SI, ki sta plod mojega dela. Glavna strast mojega dela je prebavni trakt, saj verjamem, da je jedro zdravja in počutja skrito v prebavnem traktu. Od nekdaj sem si želel ljudem pomagati s kvalitetnimi izdelki, ki dosegajo svoj namen, a ker z izdelki na trgu nisem bil zadovoljen, sem razvil svoje Premium izdelke visoke kakovosti. Za več informacij o mojemu delu, klikni tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Prehrambene informacije

100% Creapure® kreatin monohidrat

Mnenja strank

1-3 of 3 reviews
 1. možnost mešanju k različnim pijačam

  (0) (0)
 2. Dober izdelek

  (0) (0)
 3. Zelo ucinkovit kreatin.

  (0) (0)