Laneno seme iz ekološke pridelave 200g

100% Laneno seme iz ekološke pridelave 200g

 • bogato z vlakninami
 • dobro deluje na prebavo
 • bogato z omega 3 in omega 6 maščobnih kislin

 

1,90

DO KONCA AKCIJE ŠE:
dni
ure
min.
sek.
 • Zaužiti kadarkoli
 • Primerno za vegane
 • Proizvedeno v EU
 • Brez laktoze

Opis

100% Laneno seme iz ekološke pridelave

 

Laneno seme in laneno olje imata veliko zdravilnih lastnosti, kar so poznali že v antični Grčiji. Njuno uporabo so priporočali za lajšanje najrazličnejših zdravstvenih težav. Na območju današnje Slovenije so pokrajino svoj čas krasila polja z modrimi cvetovi. Lan spada med  eno najstarejših kulturnih rastlin na svetu (Linum usitatissimum).

 

Laneno seme – pozitivne lastnosti

 Laneno seme ima res veliko pozitivnih lastnosti. Že njegovo latinsko ime pomeni najbolj uporaben!

Poznamo rumena oz. zlata ter rjava lanena semena. Imajo rahel okus po oreščkih in vsebuje približno 40 % maščob (laneno olje), od tega okoli 50 % nenasičene maščobne kisline omega 3 in približno 17 % omega 6. To je najvišja koncentracija nenasičene alfalinolenske kisline (Omega 3) med vsemi znanimi rastlinskimi olji.

Laneno seme je znano po visoki vsebnosti prehranskih vlaknin, ki so izvrstna podpora prebavi. Vsebujejo tudi lignane ali lignanote, visoko kakovostne beljakovine in vitamine B1, B2,C in E ter karotene, železo, cink.

Laneno olje je zato idealno za vse, ki ne jedo rib oz. prehranskih dodatkov z maščobami omega 3, ki so večinoma narejeni iz ribjega olja, saj je glede omega 3 maščobnih kislin popolnoma enakovredno uživanju rib. Za kritje potreb po maščobah omega 3 dnevno zadostuje 2–6 gramov lanenega semena na osebo. Semen naj ne bi segrevali, saj s tem dragocene maščobne kisline pretvorimo v nasičene.

 

Laneno seme – uporaba

Najbolje je laneno seme namočiti v tekočino, saj se obda s sluzasto ovojnico. Zato je laneno seme priporočljivo uživati z veliko tekočine. Dodate jih lahko tudi v jogurt, skuto, smutije, kosmiče, lahko pa ga dodate tudi v testo za kruh. Najboljše ga je uživati zjutraj.
Iščeš idejo, kako jih uporabiti? Preveri tale okusni recept za toast z lanenimi semeni in banano! 

Sestavine

100% laneno seme iz ekološke pridelave

Poreklo: Evropska unija

EKO – izdelek iz ekološke pridelave – pomeni da je minimalno 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora pridelanih ekološko (pridobitev zahteva izpolnjevanje strogih evropskih predpisov).

Ne spreglejte kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naše spletne trgovine in spletne strani naše nove blagovne znamke 

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek

Sem Vitja Sikošek, strokovnjak na področju Biosignature modulacije in treningov z utežmi. V zadnjih 25 letih sem pomagal več kot 1000 posameznikom pri preoblikovanju telesa ter izboljšanju zdravja in počutja. Svoje znanje redno izpopolnjujem na izobraževanjih, kar potrjuje tudi preko 15 pridobljenih certifikatov, med katerimi najbolj izstopata PICP (Poliquin performance specialist) nivo 2 in strokovnjak Biosignature modulacije nivo 2. Za več informacij o mojemu delu, kliknite tukaj.

Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Prehrambene informacije

na (100 g)
Energijska vrednost 390 kcal / 1632 kJ
Maščobe 1,5 g
od tega nasičene maščobe 0 g
Ogljikovi hidrati 96,6 g
od tega sladkorji 92,8 g
Prehranske vlaknine 0,8 g
Beljakovine 1,7 g
Sol 1,7 g
 

Mnenja strank

Powered by
1-4 of 4 reviews
 1. Za prebavo

  (0) (0)
 2. Odličen dodatek

  (0) (0)
 3. Cenovno in kolicinsko zadovolji moje potrebe.

  (0) (0)
 4. Odlicni

  (0) (0)