MSM – mineral lepote v prahu 200g

6,30

🌸  MSM – mineral lepote v prahu

 • brez kalorij in sladkorja
 • uporabljen kot dodatek k prehrani
 • dodatek k naravni domači kozmetiki
 • žveplo je pomemben mineral v človeškem telesu

6,30

Na zalogi (Dostava v 1-2 delovnih dneh)
 • Zaužiti kadarkoli
 • Primerno za vegane
 • Brez glutena
 • Brez laktoze

Opis

MSM – mineral lepote 200g

MSM ali organska oblika žvepla, znana tudi pod imenom “mineral lepote”

MSM je prehranska oblika naravnega žvepla, ki je pomembna sestavina pri tvorbi kolagena, elastina, hrustanca in keratina. Skrbi za prožnost, moč in krepitev mišic, kosti, sklepov in notranjih membran.

Še posebej pa krepi lase, kožo in nohte. Zadostne količine žvepla v telesu pomagajo do bleščeče polti, sijoče kože in mineraliziranih las. Žveplo pogosto imenujejo tudi »mineral lepote«. Po raziskavah sodeč pa je pri večini prisotno pomanjkanje žvepla v telesu, ki narašča s starostjo.

MSM pomaga  tudi pri razstrupljanju in obnovi vezivnega tkiva (tetive, hrustanci, koža)

Žveplo v telesu

Žveplo je eden izmed temeljih gradnikov življenja. Za kalcijem in fosforjem je žveplo tretji najbolj obilno prisoten mineral v naših telesih. Pridobimo ga skoraj izključno z bogato beljakovinsko prehrano, vendar le 2 izmed dvajsetih aminokislin, ki tvorijo beljakovine (mišice, encimi, itd.) v našem telesu, vsebujeta žveplo.

 

To sta esencialna aminokislina metionin, ki jo naše telo samo ne more sintetizirati, in cistein, ki ga naše telo lahko sintetizira, vendar za to potrebuje neprekinjeno dobavo žvepla. Človeške beljakovine vsebujejo od 3 do 6% metionina in cisteina.

Majhen del anorganskega in organskega žvepla je prisotnega tudi v rastlinskih virih kot so česen, čebula in brokoli.

Žveplo je esencialni mineral za življenje na Zemlji. Večina le-tega v ljudem, živalih in rastlinah nastopa v obliki organskim žveplovih spojin in MSM prah je eden izmed najboljših primerov organske žveplove spojine.

Uporaba MSM-ja v prahu je eden izmed najenostavnejših načinov kako povečavi vnos organskega žvepla v telo.

Hrana bogata z MSM

Kot rečeno, ljudje največji del organskega žvepla pridobimo z uživanjem beljakovinsko bogate prehrane. Kot je razvidno lahko z normalno prehrano pridobimo neprimerno manj MSM kot z uporabo prehranskih dopolnil

 • Kravje mleko. Najboljši vir naravnega MSM. 1 liter kravjega mleka naj bi vsebovalo vsaj 3 mg tega minerala. Pomembno pa je tudi vedeti, da se lahko pri prekuhavanju mleka izgubi do 50% vsebnosti minerala v mleku zaradi vpliva visoke temperature.
 • Sveži paradižnik. Vsebuje manj kot 1 mg minerala na 1 kg zaužitih paradižnikov. Paradižniki morajo biti sveži; kuhani ali konzervirano paradižniki vsebujejo manj minerala.
 • Sveža koruza. Vsebuje okoli 0.1 mg MSM na 1 kg koruze.

Naravno žveplo se nahaja tudi v različnih žitaricah, sadju in zelenjavi. Pri tem se predvsem izpostavlja višja vsebnost v čebuli, česnu in brokoliji.

Zakaj uživati žveplo?

Ker sodi žveplo med esencialne elemente in ga moramo v telo vnesti s prehrano. Čeprav ga v manjših količinah najdemo v sadju, zelenjavi in žitih, ga ti pogosto vsebujejo premalo, da bi zadostili potrebam telesa po žveplu. Z uživanjem MSM v obliki prehranskega dodatka poskrbimo za zanesljiv in še vedno popolnoma naraven vir žvepla, hkrati pa okrepimo imunski sistem, zdravje las in kože, spodbudimo rast las in podpremo jetra.

Žveplo pomaga pri obnavljanju, zdravljenju in prožnosti celic, saj jih naredi bolj prepustne in s tem dovoli, da hranljive snovi in voda lažje prehajajo v celice. Z večjo prepustnostjo celic pa se strupi in odpadne snovi lažje izločajo.

Uporaba:

MSM lahko zmešamo v vodo, bolj priporočljivo pa je da si ga dodamo v pomarančni ali kakšen drug sok. Dobro ga je namreč  uživati v kombinaciji z vitaminom C, ki ga vsebujejo pomaranče oz. sadje, saj se tako absorpcija minerala poveča.

Priporočena uporaba: 1-2 čajni žlički MSM-ja zmešaj v sok ali limonado. Za najboljši učinek ga je dobro kombinirati z vitaminom C.

Sestavine: 100% metil sulfonil metan v prahu

 

Ne spreglejte kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naše spletne trgovine in spletne strani naše nove blagovne znamke 

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Sem Vitja Sikošek, strokovnjak na področju Biosignature modulacije in treningov z utežmi. V zadnjih 25 letih sem pomagal več kot 1000 posameznikom pri preoblikovanju telesa ter izboljšanju zdravja in počutja. Svoje znanje redno izpopolnjujem na izobraževanjih, kar potrjuje tudi preko 15 pridobljenih certifikatov, med katerimi najbolj izstopata PICP (Poliquin performance specialist) nivo 2 in strokovnjak Biosignature modulacije nivo 2. Za več informacij o mojemu delu, kliknite tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Prehrambene informacije

Sestavine: MSM-metil sulfonil metan v prahu

Mnenja strank

 1. Anonimno (preverjena stranka)

  (0) (0)
 2. Maja (preverjena stranka)

  Vsako telo potrebuje zadostno količino beljakovin, žveplo pa je pomemben za vezivna tkiva, sklepne tekočine, koze in nohtov. S tem izdelkom zapolnis vse našteto.

  MSM - mineral lepote v prahu 200gMSM – mineral lepote v prahu 200g

  (0) (0)
 3. Katarina (preverjena stranka)

  Nisem ga še veliko uporabljala, predvsem za obrazno masko in je super.

  MSM - mineral lepote v prahu 200gMSM – mineral lepote v prahu 200g

  (0) (0)
 4. Natalija Strmecki (preverjena stranka)

  (0) (0)
 5. Renata (preverjena stranka)

  Prekratki čas ga pijem da bi opazila razliko

  MSM - mineral lepote v prahu 200gMSM – mineral lepote v prahu 200g

  (0) (0)