MSM – organsko žveplo v prahu 200g

prehransko dopolnilo

 • brez kalorij in sladkorja
 • uporabljen kot dodatek k prehrani
 • dodatek k naravni domači kozmetiki
 • žveplo je pomemben mineral v človeškem telesu

8,99

DO KONCA AKCIJE ŠE:
dni
ure
min.
sek.
 • Zaužiti kadarkoli
 • Primerno za vegane
 • Brez glutena
 • Brez laktoze

Opis

MSM – organsko žveplo 200g

MSM ali organska oblika žvepla, znana tudi pod imenom “mineral lepote”.

MSM je prehranska oblika naravnega žvepla.

Žveplo v telesu

Žveplo je eden izmed temeljih gradnikov življenja. Za kalcijem in fosforjem je žveplo tretji najbolj obilno prisoten mineral v naših telesih. Pridobimo ga skoraj izključno z bogato beljakovinsko prehrano, vendar le 2 izmed dvajsetih aminokislin, ki tvorijo beljakovine (mišice, encimi, itd.) v našem telesu, vsebujeta žveplo.

To sta esencialna aminokislina metionin, ki jo naše telo samo ne more sintetizirati, in cistein, ki ga naše telo lahko sintetizira, vendar za to potrebuje neprekinjeno dobavo žvepla. Človeške beljakovine vsebujejo od 3 do 6% metionina in cisteina.

Majhen del anorganskega in organskega žvepla je prisotnega tudi v rastlinskih virih kot so česen, čebula in brokoli.

Žveplo je esencialni mineral za življenje na Zemlji. Večina le-tega v ljudem, živalih in rastlinah nastopa v obliki organskim žveplovih spojin in MSM prah je eden izmed najboljših primerov organske žveplove spojine.

Uporaba MSM-ja v prahu je eden izmed najenostavnejših načinov kako povečavi vnos organskega žvepla v telo.

Hrana bogata z MSM

Kot rečeno, ljudje največji del organskega žvepla pridobimo z uživanjem beljakovinsko bogate prehrane. Kot je razvidno lahko z normalno prehrano pridobimo neprimerno manj MSM kot z uporabo prehranskih dopolnil

 • Kravje mleko. Najboljši vir naravnega MSM. 1 liter kravjega mleka naj bi vsebovalo vsaj 3 mg tega minerala. Pomembno pa je tudi vedeti, da se lahko pri prekuhavanju mleka izgubi do 50% vsebnosti minerala v mleku zaradi vpliva visoke temperature.
 • Sveži paradižnik. Vsebuje manj kot 1 mg minerala na 1 kg zaužitih paradižnikov. Paradižniki morajo biti sveži; kuhani ali konzervirano paradižniki vsebujejo manj minerala.
 • Sveža koruza. Vsebuje okoli 0.1 mg MSM na 1 kg koruze.

Naravno žveplo se nahaja tudi v različnih žitaricah, sadju in zelenjavi. Pri tem se predvsem izpostavlja višja vsebnost v čebuli, česnu in brokoliji.

Zakaj uživati žveplo?

Ker sodi žveplo med esencialne elemente in ga moramo v telo vnesti s prehrano. Čeprav ga v manjših količinah najdemo v sadju, zelenjavi in žitih, ga ti pogosto vsebujejo premalo, da bi zadostili potrebam telesa po žveplu. Z uživanjem MSM v obliki prehranskega dodatka poskrbimo za zanesljiv in še vedno popolnoma naraven vir žvepla.

Uporaba

MSM lahko zmešamo v vodo, bolj priporočljivo pa je da si ga dodamo v pomarančni ali kakšen drug sok. Dobro ga je namreč  uživati v kombinaciji z vitaminom C, ki ga vsebujejo pomaranče oz. sadje, saj se tako absorpcija minerala poveča.

Priporočena uporaba

1-2 čajni žlički MSM-ja zmešaj v sok ali limonado. Za najboljši učinek ga je dobro kombinirati z vitaminom C.

Sestavine

100% metil sulfonil metan v prahu

Opozorilo: Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Ne spreglejte kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naše spletne trgovine in spletne strani naše nove blagovne znamke 

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Pri delu me motivirajo rezultati, ter zadovoljstvo ljudi katerim lahko pomagam. Sem strokovnjak za modulacijo BIOSIGNATURE, ki sem jo uspešno zaključil na vseh stopnjah. Študiral sem tudi v ZDA na fakulteti za FUNKCIONALNO MEDICINO. S tem delom se ukvarjam že 25 let in s tem namenom sem tudi naredil blagovno znamko in spletno stran VITJA.SI, ki sta plod mojega dela. Glavna strast mojega dela je prebavni trakt, saj verjamem, da je jedro zdravja in počutja skrito v prebavnem traktu. Od nekdaj sem si želel ljudem pomagati s kvalitetnimi izdelki, ki dosegajo svoj namen, a ker z izdelki na trgu nisem bil zadovoljen, sem razvil svoje Premium izdelke visoke kakovosti. Za več informacij o mojemu delu, klikni tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Prehrambene informacije

Sestavine: MSM-metil sulfonil metan v prahu

Mnenja strank

Powered by
1-5 of 8 reviews
 1. Res pomaga.

  (0) (0)
 2. Zelo zadovoljen

  (0) (0)
 3. Ne uporabljam ga še dolgo, vendar se mi zdi, da učinkuje.

  (0) (0)
 4. Odlicen izdelek.

  (0) (0)
 5. Vsako telo potrebuje zadostno količino beljakovin, žveplo pa je pomemben za vezivna tkiva, sklepne tekočine, koze in nohtov. S tem izdelkom zapolnis vse našteto.

  (0) (0)