Omega 3 50% popust

🐟 Konkretno ta izdelek se ponaša z izjemno visoko vsebnostjo EPA+DHA, ki sta ključni komponenti takrat, ko se odločaš za nakup OMEGA 3.

 • Ribje olje je odličen vir omega-3 maščobnih kislin
 • Na temo omega-3 maščobnih kislin iz ribjega olja je v strokovni literaturi objavljenih veliko raziskav.
 • DHA in EPA sta bistvenega pomena za ohranjanje zdravja. DHA je nujna za pravilen razvoj in delovanje možganov, oči in imunskega sistema. EPA je potrebna za nastajanje hormonov prostaglandinov, ki skrbijo za zdravje srca in optimalno zgradbo celičnih membran. Izboljšata delovanje možganov tako, da spodbujata prenašalce živčnih impulzov v možganih in izboljšata intelektualne funkcije.
 • Rok uporabe 10.2025

113,40

AKCIJA TRAJA ŠE:
dni
ure
min.
sek.
 • Zaužiti kadarkoli
 • Proizvedeno v EU

Opis

Ribje olje kot vir omega 3 maščobnih kislin

Na temo omega-3 maščobnih kislin iz ribjega olja je v strokovni literaturi objavljenih veliko raziskav.

DHA in EPA sta bistvenega pomena za ohranjanje zdravja. DHA je nujna za pravilen razvoj in delovanje možganov, oči in imunskega sistema. EPA je potrebna za nastajanje hormonov prostaglandinov, ki skrbijo za zdravje srca in optimalno zgradbo celičnih membran. Izboljšata delovanje možganov tako, da spodbujata prenašalce živčnih impulzov v možganih in izboljšata intelektualne funkcije.

Zakaj so celične membrane tako pomembne?

Celične membrane omejujejo in nadzorujejo, kaj bo vstopilo v celico, jedro in mitohondrije in kakšna bo reakcija s snovmi in strukturami znotraj membrane. Mnogi znanstveniki so prepričani, da se večina bolezni začne prav na membranski ravni. Kako uspešno deluje celična membrana pa je odvisno od njene zgradbe. Njeni poglavitni gradbeniki so maščobne kisline in holesterol, ki jih obdajajo molekule vode. Med dvojno plastjo lipidov potekajo beljakovinski kanali, ki omogočijo, da v vodi topne snovi preidejo skozi lipidno plast in vstopijo v celico.

Kako učinkujejo OMEGA 3 na naše telo lahko preberete v članku pod to povezavo..
Naš organizem dobi to kar zaužijemo – to velja tudi za maščobne kisline v celični membrani. Maščobne kisline celičnih membran, ki so se razvile med nosečnostjo, so odvisne od prehrane matere. Enako velja za maščobne kisline, ki smo jih prejemali z materinim mlekom v času dojenja. Od takrat naprej postanejo maščobne kisline gradniki celičnih membran. Vsaka od naših 100 milijard celic mora prejeti zadostno količino omega-3 maščobnih kislin, ki v celici skrbijo za medcelično izmenjavo genov in omogočajo celično dihanje.

Omega –3 maščobne kisline imajo številne naloge:

•    so gradbeni element membran
•    omogočajo inter- in intracelično komunikacijo
•    uravnavajo proizvodnjo inzulina in sodelujejo pri nastajanju drugih presnovnih hormonov, ki tvorijo prostaglandine, ki vplivajo na krvni tlak, vnetje, tonus gladkih mišic
•    vplivajo na odziv celic na endokrine hormone, vključno z inzulinom in steroidne hormone iz nadledvičnih žlez

Omega-3 maščobne kisline poskrbijo, da postanejo tkiva čvrsta in prožna, sklepi gibljivi, koža in krvne žile pa elastične.
Ribje olje je najbogatejši vir DHA in EPA maščobnih kislin.

Reflex Omega 3 vsebuje najbolj kakovostno sestavo in vsebnost DHA/EPA maščobnih kislin, kar se jih da dobiti. Pravtako je izdelek testiran in zagarantirano BREZ kontaminantov.

Temeljno sporočilo

Z vrsto zaužite maščobe vplivamo na količino omega-3 maščobnih kislin, ki krožijo po našem telesu in odločajo o naši zdravstveni kondiciji.

Človeško telo sicer lahko sintetizira EPA in DHA iz alfa linolenske kisline (ALA), vendar je sinteza prepočasna, pretvorba pa tudi ni vedno učinkovita in ne v zadostnih količinah (ovirajo jo nezdrava prehrana, genetika) tj. v količinah, ki bi zagotavljale normalno rast in delovanje, zato jih moramo zaužiti s hrano ali v obliki prehranskih dopolnil.

Za zdravo srce in možgane

Omega 3 je esencialna maščobna kislina, pridobljena iz ribjega olja.
Omega 3 je esencialna maščobna kislina, pridobljena iz ribjega olja, ki je bogata z EPA (eikozapentaenoična kislina) in DHA (dokosaheksaenojska kislina). Ker ljudje sami ne moremo sintetizirati Omega 3 je nujno, da jih v telo vnesemo preko prehranskih virov.

Vrste omega 3 maščobnih kislin

Obstaja več vrst maščobnih kislin omega 3. Pravzaprav jih obstaja več kot 10 različnih vrst.

Omega 3 formula

Najbolj poznani, ki jih najdem predvsem pri ribah pa sta EPA in DHA. EPA je eikozapentaenojska kislina in DHA je dokozaheksaenojska kislina. Kot rečeno, obe izvirata iz živalskih virov, kot so losos, tuna, sardoni ali sardele in ribja olja.

Ena izmed pomembnejših je še ALA – alfa-linolejska kislina, ki pa izvira iz rastlinskih živil. ALA najdemo še v lanenih semenih, orehih in sončničnih semenih. In seveda tudi v oljih iz teh živil.

Zakaj je pomembno, da uživamo dovolj omega 3?

Omega 3 maščobne kisline so bistvena sestavina vseh celičnih membran v telesu. Naše telo jih potrebuje za pravilen in zdrav razvoj, zato jih moramo otrokom in sebi zagotoviti iz hrane. Vendar pa v našem okolju pojemo veliko premalo rib, predvsem tistih iz divjega trajnostnega ulova.

Pomembno pa je tudi pravo maščobno ravnovesje. Z uravnoteženo prehrano običajno pokrijemo potrebe po ALA maščobnih kislinah. S prehrano zaužijemo veliko preveč omega 6 in premalo omega 3. Zakaj je tako pomembno razmerje? Sočasno uživanje lahko povzroči neugodne učinke, saj te tekmujejo za iste encimske sisteme. To pa pomeni slabši medsebojni izkoristek.

Tudi Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) navaja, da:

– imata EPK in DHK vlogo pri delovanju srca,
– ima DHK vlogo pri delovanju možganov,
– ima DHK vlogo pri ohranjanju vida.
*Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK in EPK.

Omega –3 maščobne kisline imajo številne naloge

 • so gradbeni element membran
 • omogočajo inter- in intracelično komunikacijo
 • uravnavajo proizvodnjo inzulina in sodelujejo pri nastajanju drugih presnovnih hormonov, ki tvorijo prostaglandine, ki vplivajo na krvni tlak, vnetje, tonus gladkih mišic
 • vplivajo na odziv celic na endokrine hormone, vključno z inzulinom in steroidne hormone iz nadledvičnih žlez
 • poskrbijo, da postanejo tkiva čvrsta in prožna, sklepi gibljivi, koža in krvne žile pa elastične.
 • Ribje olje je najbogatejši vir DHA in EPA maščobnih kislin.

Maščobe so nujne za optimalno delovanje našega telesa. Seveda pa je pomembno, da izbiramo zdrave maščobe. Maščobe potrebujemo:
– ker nam zagotavljajo energijo,
– gradijo zdrave celice,
– so sestavni del možganov,
– so nujne za absorbcijo vitaminov,
– iz njih nastajajo hormoni,
– varujejo notranje organe,
– ohranjajo napeto in zdravo kožo.

Kdo naj uživa prehransko dopolnilo?

Omega 3 kapsula

EPA in DHA sta pomembni v vseh življenjskih obdobjih:

 • EPA in DHA sta v nosečnosti pomembni za razvoj otroka in zdravo nosečnost. EPA zmanjšuje nastanek visokega krvnega pritiska, povezanega z nosečnostjo in posledično komplikacij kot je preklampsija in zavrta rast otroka. DHA je odgovorna za razvoj možganov in dobrega vida otroka v času nosečnosti in v 1. letu razvoja.
 • DHA izboljša kognitivne fukcije pri otroku. Otroci imajo boljši spomin in se lažje učijo. EPA zmanjšuje vnetja v telesu in zmanjša možnost razvoja astme pri otroku.
 • Pri odraslih pa sta EPA in DHA pomembni za ohranjanje dobrega vida in zdravja možganov ter srčno-žilnega sistema.

Prehransko dopolnilo priporočam vsem, ki želijo povečati svoj dnevni vnos omega 3 maščobnih kislin, še posebej vsem, ki je s hrano ne vnašajo dovolj.

Simptomi pomanjkanja

Simptomi, ki so povezani s pomanjkanjem omega 3 maščobnih kislin:
– akne
– bolezni srca in ožilja,
– hitrejše staranje,
– visok krvni tlak,
– luskavica,
– rak prostate,
– shizofrenija,
– duševne bolezni,
– lupus,
– motnje vida …

Viri omega 3 maščobnih kislin

Omega 3 živila

Ker jih naše telo ne more samo proizvesti, jih moramo v telo vnesti s hrano. Glavni viri omega 3 so globokomorske ribe, ribje olje in pripravki iz ribjega olja. Sem spadajo tudi chia in lanena semena, kokosovo olje in arašidovo maslo ter krilovo olje.

 

 

 

 

Priporočena uporaba

1 kapsulo zaužijemo ob obroku. Dnevno zaužijemo do 3 mehke kapsule.

Sestavine

Vsebina kapsule:

1000 mg ribjega olja, od tega 330 mg EPA in 220 mg DHA (220 % PDV*), 5 mg naravnega vitamina E (42 % PDV*). *PDV – priporočen dnevni odmerek

Ovojnica kapsule:
goveja želatina, sredstvo za ohranjanje vlage (glicerin), prečiščena voda.

Alergeni

Niso znani.

Opozorilo

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. Odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!
Izdelek hraniti v suhem in hladnem prostoru in ne izpostavljati direktni sončni svetlobi in toploti.

Uporabno najmanj do: označeno na etiketi izdelka.

 

Ne spreglejte kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naše spletne trgovine in spletne strani naše nove blagovne znamke 

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Pri delu me motivirajo rezultati, ter zadovoljstvo ljudi katerim lahko pomagam. Sem strokovnjak za modulacijo BIOSIGNATURE, ki sem jo uspešno zaključil na vseh stopnjah. Študiral sem tudi v ZDA na fakulteti za FUNKCIONALNO MEDICINO. S tem delom se ukvarjam že 25 let in s tem namenom sem tudi naredil blagovno znamko in spletno stran VITJA.SI, ki sta plod mojega dela. Glavna strast mojega dela je prebavni trakt, saj verjamem, da je jedro zdravja in počutja skrito v prebavnem traktu. Od nekdaj sem si želel ljudem pomagati s kvalitetnimi izdelki, ki dosegajo svoj namen, a ker z izdelki na trgu nisem bil zadovoljen, sem razvil svoje Premium izdelke visoke kakovosti. Za več informacij o mojemu delu, klikni tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Prehrambene informacije

Omega-3_90c-1

Mnenja strank

0 od 0 mnenj

Sorry, no reviews match your current selections