Akcija!

Optimizacija holesterola 60 dni (indijski trpotec)

29,90

✅  60 dni je dovolj, da opaziš spremembo na krvni sliki. Ta preprost dodatek naredi drastično razliko. Paket za optimizacijo holesterola vsebuje psilium. Raziskave kažejo da:

 • le 7 do 10 gramov psiliuma na dan zniža serumski skupni holesterol od 4% do 11%,
 • psilium zniža serumski LDL holesterol od 6 do 18%.
 • Izdelek ki je primeren tudi za vegane.
 • Psilium znižuje vnetje, uravnava holesterol, prebavo in imunski sistem.
Na zalogi (Dostava v 1-2 delovnih dneh)
 • Zaužiti kadarkoli
 • Primerno za vegane

Opis

Indijski trpotec ali psilium ter optimizacija holesterola

Raziskave kažejo, da lahko jemanje le 7 do 10 gramov indijskega trpotca ali psiliuma na dan zniža serumski skupni holesterol od 4 do 11 odstotkov in zniža serum LDL holesterola od 6 do 18 odstotkov. To potencialno ogromno pomeni, zato ker je bilo za vsako 1 odstotno znižanje v serumskem skupnem holesterolu pokazano, da znižuje riziko srčne bolezni za 2 do 3 odstotke.
 
Če želiš poizkusiti psilium za kontrolo tvojih nivojev holesterola, in želiš, da te tvoj zdravnik neha nadlegovati s statini, konzumiraj enega do tri 5 gramske odmerke  indijskega trpotca  na dan. Zmešaj odmerek v kozarec vode in ga popij približno pol ure pred obrokom ter poskrbi, da boš tudi skozi dan dobro hidriran.
 
Psilium ali Indijski trpotec je izvrsten vir prehranskih vlaknin in se pogosto opisuje tudi kot “čistilec črevesja”poleg tega pa deluje tudi kot naravno sredstvo za izgubo odvečne telesne teže. 
 
 • Uravnava holesterol
 • pomaga pri izgubi telesne teže
 • bogat vir prehranskih vlaknin
 • spodbuja naravno gibanje črevesja
 • odlična pomoč pri kontroli sladkorjev v krvi
 • veganski izdelek

Indijski trpotec ali psilium – preberi več

Rastlina raste samoniklo v Iranu in Indiji, tam in v sosednjih državah jo tudi gojijo. Enako učinkovit je Indijski trpotec (P. Indica), ki je doma tudi pri nas na peščenih tleh v okolici Celja, gojijo pa ga predvsem v Franciji.

 
Uporaba: 1-2 čajni žlici dodajte v vodo in popijte par minut pred obrokom. Lahko ga tudi predhodno namočite in potem vmešate v napitke, kosmiče, jogurt. Uporabi se lahko večkrat na dan.
 

Indijski trpotec ali psilium znižuje raven holesterola in maščob v krvi.
 
Sestavine: 100% ekološko pridelan indijski trpotec oz. psilium-luščine.
 
Poreklo: Indija
 
EKO – izdelek iz ekološke pridelave – pomeni da je minimalno 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora pridelanih ekološko (pridobitev zahteva izpolnjevanje strogih evropskih predpisov).
 

Vlaknine kot enostavna rešitev

Navkljub povedanemu pa je vseeno dobro paziti na svoje nivoje holesterola in jih držati vsaj približno blizu nivojem, ki jih priporočajo kardiologi. Eden najlažjih načinov, da to dosežeš, je s topno vlaknino imenovano psilium ali indijski trpotec. Psilium znižuje holesterol tako, da “ujame” žolč (in z njim holesterol, ki je komponenta žolča), substanco, ki jo izločajo jetra, da emulgira delce maščob, tako da jih lahko encimi lažje obdelajo.

To je zelo dobro zato, ker je ponavadi žolč v enem samem obroku nekajkrat recikliran, a ko je žolč ujet s psiliumom in eliminiran z blatom, morajo jetra proizvesti več žolča. Holesterol pa je njegova komponenta, tako da se s forsiranjem jeter, da ga proizvedejo več, zgodi dejansko zmanjšanje holesterola (ker morajo jetra izločiti slab holesterol iz krvnega obtoka, da lahko proizvedejo več žolča, ki je potreben za pravilno prebavo). LDL (slab) holesterol se zniža, brez vpliva na HDL (dober) holesterol.

Raziskave kažejo, da lahko jemanje le 7 do 10 gramov psiliuma na dan zniža serumski skupni holesterol od 4 do 11 odstotkov in zniža serum LDL holesterola od 6 do 18 odstotkov. To potencialno ogromno pomeni, zato ker je bilo za vsako 1 odstotno znižanje v serumskem skupnem holesterolu pokazano, da znižuje riziko srčne bolezni za 2 do 3 odstotke.

Če želiš poizkusiti psilium za kontrolo tvojih nivojev holesterola, in želiš, da te tvoj zdravnik neha nadlegovati s statini, konzumiraj enega do tri 5 gramske odmerke psiliuma na dan. Zmešaj odmerek v kozarec vode in ga popij približno pol ure pred obrokom ter poskrbi, da boš tudi skozi dan dobro hidriran. Psilium lahko vpliva na absorbcijo določenih zdravil in vitaminov, zato je priporočljivo, da jih vzameš dve uri pred ali po njegovem zaužitju.

Uporaba: začni z mešanjem približno 2-3 gramov v vodi ali poljubni tekočini, in počasi povečuj doziranje do 20-25 gramov na dan v dveh ali treh odmerkih. Vzemi ga nekje pol ure pred obroki.

 

Ne spreglejte kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naše spletne trgovine in spletne strani naše nove blagovne znamke 

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Sem Vitja Sikošek, strokovnjak na področju Biosignature modulacije in treningov z utežmi. V zadnjih 25 letih sem pomagal več kot 1000 posameznikom pri preoblikovanju telesa ter izboljšanju zdravja in počutja. Svoje znanje redno izpopolnjujem na izobraževanjih, kar potrjuje tudi preko 15 pridobljenih certifikatov, med katerimi najbolj izstopata PICP (Poliquin performance specialist) nivo 2 in strokovnjak Biosignature modulacije nivo 2. Za več informacij o mojemu delu, kliknite tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Znamka

Vitja.si

Blagovna znamka VITJA.SI je rezultat konstantnega truda za vrhunsko kakovost. Zakaj? Predvsem zaradi tega, ker sam (Vitja Sikošek) kot sodelujoč pri razvoju izdelkov želim samo najkakovostnejše sestavine, najkakovostnejši postopek izdelave in garantirano potentnost ter trajnost izdelkov, za storitve pa želim ponuditi takšne, ki v rekordnem času zagotovijo trajne in odlične rezultate. Produkte, ki jih ponujamo vedno testiramo in garantiramo zanje.Izdelki, ki jih naredimo so preverjeno narejeni po najbolj aktualnih smernicah in znanstvenih dognanjih. Ustrezajo strogemu standardu ISO 22000:2005. Po predhodnih posvetih z zdravniki in strokovnjaki iz celega sveta, sestavimo formulo, ki bo zagotovila to kar obljublja.Resnično se trudimo, da so naši izdelki ter storitve na najvišjem možnem nivoju. Naše stranke so naša skrb. Zavedamo se zadovoljstva strank.
Vitja

Prehrambene informacije

na (100 g)
Energijska vrednost193kcal / 774kJ
Maščobe0,5 g
od tega nasičene maščobe0,21g
Ogljikovi hidrati2 g
od tega sladkorji0,24 g
Prehranske vlaknine88 g
Beljakovine1 g
Sol0,12 g

Mnenja strank

 1. Jože K. (preverjena stranka)

  (0) (0)