HCL – želodčna kislina

27,00

  • Optimalna podpora za dobro delovanje prebavnega sistema
  • Vsebuje proteolitični encim pepsin za aktivacijo prebave beljakovin
  • Vsebuje grenčico, korenine encijana, ki ima ogromno zdravilnih učinkov (zdravje jeter, odpravljanje težav s prebavo in jetri  kot so napihnjenost, zgaga, migrene, infekscvije sinusov, ekcemi, kandida in intolerance na živila.
Šifra: poliquin-ultra-hcl-4e Kategorije: , ,

Opis

HCL- Želodčna kislina, zagotavlja optimalno podporo za dobro delovanje prebavnega sistema (betain HCl). Poleg tega, Ultra HCI 5E vsebuje proteolitični encim pepsin skupaj z grenkimi zelišči, korenine encijana, ki se običajno uporablja za dobro delovanje prebave. Betain HCl je nujno potreben za absorbcijo vitamina B12 in železa. Želodčna klorovodikova kislina pomaga tudi z uničevanjem zaužitih bakterije in mikroorganizmov.

Želodčna kislina opravlja pomembne funkcije v našem telesu

  • Absorbcija najmanj osmih ključnih hranil je odvisna od zadostne količine želodčne kisline: to so kalcij, vitamin B9, magnezij, cink, železo, vitamin C in betakaroten
  • Absorbcija vitamina A in E,antioksidanta ki zmanjšujeta tveganje za kronično vnetje in oksidacijski stres
  • Razgradnja beljakovin za sintezo tkiv in mišic
  • Aktivacija encimov, hormonov in nevrotransmiterjev (živčnih prenašalcev)
  • Preprečitev patogenim bakterijam pred vstopom v zgornji prebavni trakt, kjer bi lahko prišlo do infekcij in večjega tveganja za nastanek raka na želodcu.
  • Vpliva na Ph v celotnem prebavnem traktu in posledično na črevesno floro

Danes se večini zdi, da so bolečine v želodcu že nekaj vsakdanjega in temu ne pripisujejo velike pomembnosti, vendar temu ni tako. Večina ljudi ima veliko premalo želodčne kisline, ki je potrebna za pravilno prebavo, kar pomeni, da se hrana ne razgradi popolnoma in postane kisla,to pa vodi v številne bolezni in težave. Še bolj zanimivo je dejstvo, da pomanjkanje želodčne kisline in slabšo prebavo velikokrat pripišejo preveliki količini želodčne kisline, kar pa seveda ne drži.V kolikor se želodec ne izprazni pravilno, delno prebavljeni ogljikovi hidrati in beljakovine začnejo vreti in povzročijo neprijeten občutek v požiralniku, kot bi nas pekla zgaga, zato se nam zdi da je želodčne kisline še preveč.

Raziskava je namreč pokazala, da posamezniki ki imajo klinično dokazano premalo želodčne kisline (hypochlorhydria), v ležečem položaju, veliko bolj peče zgaga, kot tiste z zadostno količino želodčne kisline. Več kot polovica izmed teh posameznikov pa jemlje antacide ( ti nevtralizirajo želodčno kislino in zmanjšajo kislost v želodcu in dvanajstniku), saj jim je bila diagnozirana prevelika količina želodčnega soka.Napačna diagnoza in posledična uporaba antacidov, predstavlja še večje tveganje za kronične okvare kot so zlomi in osteoporoza, saj se kalcij in magnezij ne absorbirata. Tveganje za zlome je trikrat večje pri posameznikih ki imajo premalo HCL. Poleg tega pa je posameznik do stokrat bolj izpostavljen patogenim bakterijam kot je npr. E.coli,kot bi bil v primeru da ima v želodcu zadostno količino želodčne kisline.

Še en pomemben dejavnik, zaradi katerega se količina želodčne kisline vztrajno niža:

  • Starost – vsako leto se zmožnost želodca za proizvajanje HCL, zmanjša za 1 %, kar pomeni da imamo pri starosti 70 let, za cca sedemdeset odstotkov HCL-a manj, kot ob rojstvu.
  • Glede na študijo iz leta 1989 o razširjenosti hypochlorhydrie oz. pomanjkanja želodčne kisline, vsaj 37 % ljudi nad 60. letom starosti ne proizvede dovolj HCL-a. Vendar ta številka hudo podcenjuje težave s pomanjkanjem HCL-a, nekje do 98 % populacije ima težave s HCL.
  • Oksidacijski stres in vnetja,kot posledica slabe prehrane, kemičnih aditivov v hrani in izpostavljenost pesticidom, poškodujejo zmožnost proizvajanja HCL-a v telesu. To vodi k slabi prebavi in patogeniminfekcijam,kar povečuje težave z spodnjim delom prebavnega trakta, obenem pa povečuje možnost nastanka raka.
  • Če podamo primer iz študije, so imele testne miši z manj želodčne kisline med 110 in 125 % več nevarnih bakterij v prebavnem traktu, kot tiste z normalno količino le-te.
  • Kakršenkoli stres, zmanjša kislost želodca. V kolikorimate povišan kortizol, bo temu primerno negativno odreagiral vaš želodec. Stres prisoten v današnjem modernem svetu, kjer smo izpostavljeni radiaciji, pomanjkanju spanja, slabi prehrani in oksidacijskemu stresu, ki nastane kot posledica aerobne vadbe na napravah, zmanjšuje sposobnost želodca da proizvede zadostno količino HCL.
  • Nepravilna uporaba antacidov je velik faktor, najverjetneje več kot 50% ljudi ki jemljejo antracide imajo v resnici premalo želodčne kisline in jih sploh ne bi smeli jemati.

Bob Rakowski, privrženec naravne medicine meni da večkot 98% populacije nima zadostne količineHCL-a,zaradi povišanega stresa, tako fizičnega kot psihičnega. Podobni rezultati se pojavljajo tudi med mladimi in najbolj perspektivnimi športniki.

Posredni simptomi, ki kažejo na pomanjkanje želodčne kisline se kažejo v izostanku rezultatov pri treningih,nezadovoljivi izgubi maščobe, kljub doslednemu programu, velikokrat pa vse to spremlja še nenehna utrujenost.

Simptomi neposredno povezani z pomanjkanjem HCL-a so naslednji:

  • Spahovanje, napihnjenost ali zgaga po jedi
  • Slaba prebava in zaprtje, ker hrana ni bila pravilno prebavljena
  • Spremembe na koži kot so akne
  • Hrapavost nohtov, ker se iz hrane ne absorbira dovolj hranil
  • Krči v nogah in stopalih, zaradi nezadostne absorbcije mineralov
  • Kronične poškodbe kot posledica pomanjkanja aminokislin in nezmožnosti obnavljanja tkiv
  • Alergije na hrano in astma
  • Žolčni kamen
  • Slabša miselna sposobnost, začetki demence
  • Nizka gostota mineralov v kosteh in osteoporoza

V kolikor imate ali pa tudi ne, kateregakoli izmed zgoraj naštetih simptomov, vam resnično priporočam da napravite enostaven test želodčne kisline. Ne smemo pozabiti dejstva, da ne glede na to koliko pozornostidajemo pripravi in uživanju kakovostne hrane, ne moremo nadoknaditiprimanjkljaja hranil, v kolikor nimamo zdravega črevesja in zadostne količine HCL-a.

Več o tem…http://www.www.vitja.si/content/preverite-svoj-hcl-klju%C4%8D-do-bolj%C5%A1ega-zdravja-izgube-ma%C5%A1%C4%8Dobe-oblikovanja-telesa

Sestavine: Betaine hydrochloride, anti-caking agent: stearic acid (vegetable), support: microcrystalline cellulose, pepsin (porcine, produce of USA), support: cellulose: anti-caking agents: silicon dioxide and magnesium stearate and coating (deionised water, microcrystalline cellulose, polythelene glycol and carrageenan).

Ne uporabljajte, če imate predhodno zgodovino oziroma trenutno peptično razjedo ali razjedo na dvanajstniku. Ne žvečite ali lomite tablete, tableto je potebno pogoltniti celo. Če se pojavi neprijeten občutek v želodcu po zaužitju, prenehajte z uporabo in se posvetujte s svojim zdravnikom.

Ne spreglejte kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naše spletne trgovine in spletne strani naše nove blagovne znamke ⤵️

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Sem Vitja Sikošek, strokovnjak na področju Biosignature modulacije in treningov z utežmi. V zadnjih 25 letih sem pomagal več kot 1000 posameznikom pri preoblikovanju telesa ter izboljšanju zdravja in počutja. Svoje znanje redno izpopolnjujem na izobraževanjih, kar potrjuje tudi preko 15 pridobljenih certifikatov, med katerimi najbolj izstopata PICP (Poliquin performance specialist) nivo 2 in strokovnjak Biosignature modulacije nivo 2. Za več informacij o mojemu delu, kliknite tukaj.
Poliquin Performance Specialist Poliquin Biosignature Modulation ICANS

Velikost serviranja: 1 kapsula

Vsebina pakiranja: 225
Sestavine:
Betain HCl (520 mg = 8 zrn) 520 mg
Pepsin 1: 15.000 (čisti neredčeni pepsin brez laktoze) 21 mg
Ekstrakt korenine encijana 5: 1 (kar ustreza 250 mg prahu korenine encijana)

Druge sestavine: želatinska kapsula, celuloza, magnezijev silikat, levcin in askorbil palmitat.

Brand

Poliquin group

Poliquin group has been recognized as an approved modality in multiple continents and organizations. Our supplement line expands into global distribution into Canada and Australia, giving us four global distribution sites around the world.