Reflex Omega 3

12,90

 • Ribje olje je odličen vir omega-3 maščobnih kislin
 • Na temo omega-3 maščobnih kislin iz ribjega olja je v strokovni literaturi objavljenih veliko raziskav.
 • DHA in EPA sta bistvenega pomena za ohranjanje zdravja. DHA je nujna za pravilen razvoj in delovanje možganov, oči in imunskega sistema. EPA je potrebna za nastajanje hormonov prostaglandinov, ki skrbijo za zdravje srca in optimalno zgradbo celičnih membran. Izboljšata delovanje možganov tako, da spodbujata prenašalce živčnih impulzov v možganih in izboljšata intelektualne funkcije.

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Opis

Ribje olje kot vir omega 3 maščobnih kislin

Na temo omega-3 maščobnih kislin iz ribjega olja je v strokovni literaturi objavljenih veliko raziskav.

DHA in EPA sta bistvenega pomena za ohranjanje zdravja. DHA je nujna za pravilen razvoj in delovanje možganov, oči in imunskega sistema. EPA je potrebna za nastajanje hormonov prostaglandinov, ki skrbijo za zdravje srca in optimalno zgradbo celičnih membran. Izboljšata delovanje možganov tako, da spodbujata prenašalce živčnih impulzov v možganih in izboljšata intelektualne funkcije.

Zakaj so celične membrane tako pomembne?

Celične membrane omejujejo in nadzorujejo, kaj bo vstopilo v celico, jedro in mitohondrije in kakšna bo reakcija s snovmi in strukturami znotraj membrane. Mnogi znanstveniki so prepričani, da se večina bolezni začne prav na membranski ravni. Kako uspešno deluje celična membrana pa je odvisno od njene zgradbe. Njeni poglavitni gradbeniki so maščobne kisline in holesterol, ki jih obdajajo molekule vode. Med dvojno plastjo lipidov potekajo beljakovinski kanali, ki omogočijo, da v vodi topne snovi preidejo skozi lipidno plast in vstopijo v celico.

Kako učinkujejo OMEGA 3 na naše telo lahko preberete v članku pod to povezavo..
Naš organizem dobi to kar zaužijemo – to velja tudi za maščobne kisline v celični membrani. Maščobne kisline celičnih membran, ki so se razvile med nosečnostjo, so odvisne od prehrane matere. Enako velja za maščobne kisline, ki smo jih prejemali z materinim mlekom v času dojenja. Od takrat naprej postanejo maščobne kisline gradniki celičnih membran. Vsaka od naših 100 milijard celic mora prejeti zadostno količino omega-3 maščobnih kislin, ki v celici skrbijo za medcelično izmenjavo genov in omogočajo celično dihanje.

Omega –3 maščobne kisline imajo številne naloge:

•    so gradbeni element membran
•    omogočajo inter- in intracelično komunikacijo
•    uravnavajo proizvodnjo inzulina in sodelujejo pri nastajanju drugih presnovnih hormonov, ki tvorijo prostaglandine, ki vplivajo na krvni tlak, vnetje, tonus gladkih mišic
•    vplivajo na odziv celic na endokrine hormone, vključno z inzulinom in steroidne hormone iz nadledvičnih žlez

Omega-3 maščobne kisline poskrbijo, da postanejo tkiva čvrsta in prožna, sklepi gibljivi, koža in krvne žile pa elastične.
Ribje olje je najbogatejši vir DHA in EPA maščobnih kislin.

Reflex Omega 3 vsebuje najbolj kakovostno sestavo in vsebnost DHA/EPA maščobnih kislin, kar se jih da dobiti. Pravtako je izdelek testiran in zagarantirano BREZ kontaminantov.

Temeljno sporočilo

Z vrsto zaužite maščobe vplivamo na količino omega-3 maščobnih kislin, ki krožijo po našem telesu in odločajo o naši zdravstveni kondiciji.

Človeško telo sicer lahko sintetizira EPA in DHA iz alfa linolenske kisline (ALA), vendar je sinteza prepočasna, pretvorba pa tudi ni vedno učinkovita in ne v zadostnih količinah (ovirajo jo nezdrava prehrana, genetika) tj. v količinah, ki bi zagotavljale normalno rast in delovanje, zato jih moramo zaužiti s hrano ali v obliki prehranskih dopolnil.

Ne spreglejte kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naše spletne trgovine in spletne strani naše nove blagovne znamke 

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Sem Vitja Sikošek, strokovnjak na področju Biosignature modulacije in treningov z utežmi. V zadnjih 25 letih sem pomagal več kot 1000 posameznikom pri preoblikovanju telesa ter izboljšanju zdravja in počutja. Svoje znanje redno izpopolnjujem na izobraževanjih, kar potrjuje tudi preko 15 pridobljenih certifikatov, med katerimi najbolj izstopata PICP (Poliquin performance specialist) nivo 2 in strokovnjak Biosignature modulacije nivo 2. Za več informacij o mojemu delu, kliknite tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Znamka

Reflex

Blagovna znamka Relfex je blagovna znamka s poreklom iz EU. Natančneje iz Velike Britanije. Je eden izmed najbolj inovativnih proizvajalcev prehranskih dopolnil na svetu. Njihovi izdelki ustrezajo najstrožjim standardom ISO9001, Informed sport in Halal.Moja zgodba (Vitja SIkošek) z njimi je sledeča: Pred približno 10.leti sem zase iskal beljhakovinski napitek, ki je pašne reje in brez umetnih dodatkov. Tako sem naletel na Reflex. Od tega trenutka naprej smo začeli sodelovanje. Nad njihovimi izdleki sem bil navdušem, sem pa želel biti še prepričan o tem kar piše na njih. Zato sem se odličil narediti nekaj analiz na lastno pest v laboratoriju v SLO in obenem obiskati proizvodnjo v UK.Rezultati so bili več kot odlični. Ker zmeraj želim, da za tem, kar ponujamo lahko stojim in dam besedo, Reflex že 10.let ostaja z naborom vseh svojih izdelkov v naši spletni trgovini.

Prehrambene informacije

Omega-3_90c-1

Mnenja strank

 1. Rok J. (preverjena stranka)

  Odlicen izdelek

  Reflex Omega 3Reflex Omega 3

  Je bila ta ocena za vas koristna?
  Da
  Ne
 2. Rok J. (preverjena stranka)

  še vedno odličen

  Reflex Omega 3Reflex Omega 3

  Je bila ta ocena za vas koristna?
  Da
  Ne
 3. Maša V. (preverjena stranka)

  Je bila ta ocena za vas koristna?
  Da
  Ne
 4. Anonimno (preverjena stranka)

  Super kakovost

  Reflex Omega 3Reflex Omega 3

  Je bila ta ocena za vas koristna?
  Da
  Ne
 5. Anonimno (preverjena stranka)

  Priporočam

  Reflex Omega 3Reflex Omega 3

  Je bila ta ocena za vas koristna?
  Da
  Ne
 6. Peter (preverjena stranka)

  Zagotovo prepotreben dodatek, če ne ješ Vitkega soma iz Vietnama :), in jaz ga ne.

  Reflex Omega 3Reflex Omega 3

  Je bila ta ocena za vas koristna?
  Da
  Ne
 7. Katja (preverjena stranka)

  Sem šele pričela z jemanjem, zato učinek težko ocenim.

  Reflex Omega 3Reflex Omega 3

  Je bila ta ocena za vas koristna?
  Da
  Ne
 8. Anonimno (preverjena stranka)

  Je bila ta ocena za vas koristna?
  Da
  Ne
 9. Anonimno (preverjena stranka)

  uporabljam že dalj časa, odlična kakovost

  Reflex Omega 3Reflex Omega 3

  Je bila ta ocena za vas koristna?
  Da
  Ne
 10. Anonimno (preverjena stranka)

  Odličen izdelek

  Reflex Omega 3Reflex Omega 3

  Je bila ta ocena za vas koristna?
  Da
  Ne
1 2