Zajtrk za boljši dan

16,99

 • Ovseni kosmiči; vir vlaknin, visoka vsebnost kompleksnih OH, slovenski izdelek iz ekološke pridelave.
 • Laneno seme; obogateno z omega 3 in omega 6 maščobnih kislin, dobro delujejo na prebavo in so iz ekološke pridelave.
 • Kakav v prahu kot vir magnezija, cinka in železa, brez dodanih sladkorjev in bogat vir antioksidantov.
 • Namaz iz indijskih oreščkov; proizveden v Sloveniji, brez dodanih sladkorjev, soli, aditivov in konzervansov, 100% naraven in narejen le iz indijskih oreščkov.
 • Beljakovinski piškot; sveže pečen, sočen in hrustljav piškot, ki vsebuje kar 20g BELJAKOVIN in je brez trans maščob, GSO, alkoholnih sladkorjev.
Na zalogi (Dostava v 1-2 delovnih dneh)
 • Zaužiti kadarkoli

Opis

Ovseni kosmiči

iz ekološke pridelave so nepogrešljiva sestavina enega izmed najbolj priljubljenih zajtrkov.

Ovsena kaša ali porridge je eden izmed najhitreje pripravljenih obrokov in odlična izbira za hiter in zdrav zajtrk.

Ovseni kosmiči so priljubljeni zaradi hitre in enostavne priprave, vsebujejo veliko beljakovin in vlaknin, zato so odlični za pripravo obroka.

Ovseni kosmiči iz ekološke pridelave pod lastno blagovno znamko so stisnjeno celo žitno zrno. Zaradi takšne predelave ohranijo vse dragocene sestavine žitnega zrna.

Zakaj so ovseni kosmiči dobra izbira za pripravo obroka?

Ovseni kosmiči vsebujejo veliko kompleksnih ogljikovih hidratov in topne vlaknine, imenovane betaglukani. Vlaknine poskrbijo za urejanje prebave, izločanje vode iz telesa, kompleksni ogljikovi hidrati, pa upočasnijo prebavni proces, zaradi česar smo dalj časa siti.

To je tudi glavna značilnost, zaradi katere je smiselno ovsene kosmiče vključiti v svojo prehrano. Nasitijo nas, napolnijo nas z energijo in nam dajejo dolgotrajen občutek sitosti.

Uporaba: Ovsene kosmiče lahko uporabimo na različne  načine. Pripravimo si jih za zajtrk, kot toplo ovseno kašo, dodamo si jih lahko v jogurt, smuti. So tudi nepogrešljiva sestavina vedno bolj popularnih granol.

Lahko pa jih uporabimo tudi pri peki kruha, peciva, kot dodatek zelenjavnim polpetom.

Shranjevanje: Po odprtju izdelek dobro zaprite, hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj tako izdelek ohrani svojo kvaliteto tudi po odprtju.

Sestavine: 100% ovseni rahli kosmiči iz ekološke pridelave

Poreklo: Slovenija

EKO – izdelek iz ekološke pridelave – pomeni da je minimalno 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora pridelanih ekološko (pridobitev zahteva izpolnjevanje strogih evropskih predpisov).

100% Laneno seme iz ekološke pridelave

Zdravilno vrednost, ki jo imata lanena semena in laneno olje so poznali že v antični Grčiji. Priporočali so ga za različne zdravstvene težave. Na območju današnje Slovenije so pokrajino svoj čas krasila polja z modrimi cvetovi. Lan spada med  eno najstarejših kulturnih rastlin na svetu (Linum usitatissimum).

Poznamo rumena oz. zlato ter rjava lanena semena. Imajo rahel okus po oreščkih in vsebuje približno 40 % maščob (laneno olje), od tega okoli 50 % nenasičene maščobne kisline omega 3 in približno 17 % omega 6. To je najvišja koncentracija nenasičene alfalinolenske kisline (Omega 3) med vsemi znanimi rastlinskimi olji.

Laneno seme je znano po visoki vsebnosti prehranskih vlaknin, ki so izvrstan podpora prebavi. Vsebujejo tudi lignane ali lignanote, visoko kakovostne beljakoivne in vitamine B1, B2,C in E ter karotene, železo, cink.

Laneno olje je zato idealno za vse, ki ne jedo rib oz. prehranskih dodatkov z maščobami omega 3, ki so večinoma narejeni iz ribjega olja, saj je glede omega 3 maščobnih kislin popolnoma enakovredno uživanju rib. Za kritje potreb po maščobah omega 3 dnevno zadostuje 2–6 gramov lanenega semena na osebo. Semen naj ne bi segrevali, saj s tem dragocene maščobne kisline pretvorimo v nasičene.

Najbolje je laneno seme namočiti v tekočino, saj se obda s sluzasto ovojnico.Zato je laneno seme priporočljivo uživati z veliko tekočine. Dodate jih lahko tudi v jogurt, skuto, smoothije, kosmiče, lahko pa ga dodate tudi v testo za kruh. Najboljše ga je uživati zjutraj.

Sestavine: 100% laneno seme iz ekološke pridelave

Poreklo: Evropska unija

EKO – izdelek iz ekološke pridelave – pomeni da je minimalno 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora pridelanih ekološko (pridobitev zahteva izpolnjevanje strogih evropskih predpisov).

Kakav v prahu

Kakav je posušeno fermentirano seme, ki vsebuje visok delež maščob, iz katerega se kasneje izdela naša sladka pregreha- čokolada. Kakav se pridobiva iz grma kakvovec, ki izhaja iz Južne Amerike. Pred tremi tisočletji je bil priljubljena pijača azteških vladarjev. Kakavova zrna so v času Inkov, Aztekov, Majev veljala kot denarna valuta, tako kot zlato, kar nakazuje, da so bila kakavova zrna močno cenjena.

Kakavu v prahu ni dodan sladkor in je zato grenkega, a polnega okusa. Najosnovnejše hranilo kakava je maščoba, ki predstavlja vsaj polovico (50%) celega kakavovega zrna. Ogljikove hidrate zastopajo vlaknine in škrob.

Uporaba: Kakav v prahu iz ekološke pridelave se uporablja za pripravo napitkov, smutijev, sladoledov,
čokoladnih pudingov, nepogrešljiv pa je tudi pri peki sladic.

Po uporabi dobro zapreti in hraniti v hladnem, temnem in suhem prostoru.

Sestavine: 100% ekološko pridelan kakav v prahu

Poreklo: Peru

EKO – izdelek iz ekološke pridelave – pomeni da je minimalno 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora pridelanih ekološko (pridobitev zahteva izpolnjevanje strogih evropskih predpisov).

100% naravni kremni namaz iz indijskih oreščkov 300g

Kremni namaz indijski oreščki je narejen le iz indijskih oreščkovin brez dodanih umetnih arom in olj.

Ker je namaz naraven se lahko prisotno olje loči od gostega dela namaza. Gre za naraven proces, kjer se pokaže visoka kakovost kremnega namaza indijski oreščki. Svetujemo, da namaz pred uporabo dobro premešate.

Naravna sladkost in nežna kremna tekstura indijskih oreškov spominjata na prefinjeno vanilijo.

Kremni namaz indijskih oreškov se odlično poda k skoraj vsej hrani. Lahko ga uporabimo pri slanih in sladkih jedeh. Odlično se poda k svežem sadju. Kot dodatek pri peki sladic, pri kosmičih za zajtrk, kot namaz za palačinke ali pa kar na žlico.

Kaj je posebnost  namaza iz indijskih oreščkov ?

 • je 100% naraven
 • narejen iz ene same sestavine
 • narejen je v sloveniji
 • je brez brez arom in  aditivov
 • je brez dodanih sladkorjev in soli
 • je brez konzervansov

 

Kako ga lahko uporabim?

Namaz iz indijskih oreščkov lahko dodaš na svojo najljubšo bovlo, lahko ga uporabiš pri peki svojega najljubšega peciva. Dodaš si ga lahko tudi na sveže sadje ali ga uporabiš kot toping na svoji najljubši granoli.

Namažeš si ga lahko seveda tudi na toast ali dodaš h kosmičem a velika verjetnost je da ga bo prej zmanjkalo kar na žlico.

Zakaj bi sploh poskusil-a  namaz iz indijskih oreščkov?

Polega tega, da je 100% naraven in odličnega okusa ter kremaste strukture, vsebuje tudi veliko beljakovin. Beljakovine pa verjetno veš, da so gradniki mišic. Dodaj si žlico namaza preko svojega najljubšega zrezka ali tofuja in še povečaj vnos beljakovin.

Ker gre za naraven izdelek je povsem normalno da se olje loči od gostega dela. Brez skrbi, nič narobe, le dobro premešaj maslo in že je pripravljeno za uživanje.

Za koga je primeren  namaz iz indijskih oreščkov?

 • Za vse ljubitelje dobrih stvari
 • za ljubitelje oreščkov
 • za vegetarijance
 • vegane

 

Kaj pomeni, da je na vrhu  namaza iz indijskih oreščkov olje?

Kadar gre za 100% naraven namaz se naravno prisotno olje loči od gostega namaza. Nič narobe, ravno nasprotno, to je dober pokazatelj, da namaz ne vsebuje nobenih dodatkov in je res povsem naraven. Olje samo dobro premešaj z gostim delom, dokler ne dobiš homogeno mazljive zmesi.

Priporočamo ti, da ga shranjuješ v temnem in hladnem prostoru.

Sestavine: 100% indijski oreščki

Prehrambene informacije

Ovseni kosmiči

na (100 g)
Energijska vrednost 352 kcal / 1482 kJ
Maščobe 6,9 g
od tega nasičene maščobe 1,2 g
Ogljikovi hidrati 56 g
od tega sladkorji 1,3 g
Prehranske vlaknine 11 g
Beljakovine 11 g
Sol 10,1 g

Laneno seme

na (100 g)
Energijska vrednost 390 kcal / 1632 kJ
Maščobe 1,5 g
od tega nasičene maščobe 0 g
Ogljikovi hidrati 96,6 g
od tega sladkorji 92,8 g
Prehranske vlaknine 0,8 g
Beljakovine 1,7 g
Sol 1,7 g

Kakav v prahu

na (100 g)
Energijska vrednost 342 kcal / 1420 kJ
Maščobe 11 g
od tega nasičene maščobe 6,5 g
Ogljikovi hidrati 14 g
od tega sladkorji 0 g
Prehranske vlaknine 45 g
Beljakovine 24 g

Namaz iz indijskih oreščkov

na (100 g)
Energijska vrednost 620 kcal / 2572 kJ
Maščobe 49 g
od tega nasičene maščobe 9,2 g
Ogljikovi hidrati 20 g
od tega sladkorji 5,7 g
Prehranske vlaknine 4,6 g
Beljakovine 22 g

Beljakovinski piškot:

cookie beljakovinski piškot

Mnenja strank

 1. Katja JENKO MAJDIČ (preverjena stranka)

  Vse pojedla.

  Zajtrk za boljši danZajtrk za boljši dan

  (0) (0)