Rojen sem v Mariboru, kjer sem tudi odraščal. Že kot majhen sem zmeraj ljubil naravo in gibanje. Treniral sem različne športe…Odbojko, plavanje, smučanje, kolesarjenje, tek, drsanje, plezanje, planinarjenje, tek na smučeh itd…najdlje od vsega pa košarko, ki je bila moja strast takrat dolgih 8 let. Tukaj sem se tudi udejstvoval na številnih tekmovanj na različnih nivojih.

Zaradi poškodbe kolena sem moral kasneje odnehati.

Po osnovni šoli sem obiskoval gimnazijo in diplomiral na Ekonomsko poslovni fakulteti.

Šport me je zmeraj bolj zanimal kakor ekonomija in je bil velika inspiracija v mojem življenju doslej. Leta 1993 sem začel intenzivno delati na tem, da si pridobim čim več znanja in izkušenj na področjih kot so kondicija, pridobivanje moči, oblikovanje telesa, izguba maščobe, prehrana športnikov in funkcionalnost človeškega telesa. Sprva so bili to večinoma eksperimenti na sebi, ki pa so se postopoma dopolnjevali z izkušnjami in nadgrajevanjem znanja.

Zaposlil sem se v fitnes centru. Tukaj sem lahko zraven svojih treningov, tudi prvič pomagal ostalim. Bilo mi je v veliko zadovoljstvo in veselje, saj sem prvič svoje znanje in izkušnje uspešno preizkusil na drugih. Fitnes je bil in ostaja dopolnilo k vsem mojim aktivnostim tako že celih 25 let.

Leta 2001 sem pridobil dodatna znanja o delovanju in zgradbi človeškega telesa, ter se zraven treningov posvetil še splošni, športni in terapevtski masaži. Le-te sem skupaj s treningi za moč in kondicijsko pripravljenost, opravljal doma in po svetu s profesionalnimi teniškimi igralci skoraj 2 leti.

Danes se posebej posvečam izobraževanju iz področja BIOSIGNATURE modulacije, funkcionalne medicine in programu PICP.

Sodelujem z veliko športniki in rekreativci, ki se želijo spraviti v dobro telesno pripravljenost in izboljšati zdravstveno stanje! Stranke prihajajo od povsod. Programi, ki jih ponujam, omogočajo namreč izvrstno delo tudi z ljudmi iz oddaljenih krajev. Svoje delo resnično ljubim.

Šport ostaja moja strast in vesel sem, kadar lahko pomagam doseči željene rezultate. Pa naj si bodo doseči boljšo kondicijo in moč pri profesionalnem športu, ali pa morda le izgubiti 10 kg in postati fit. Pri delu me motivirajo rezultati in zadovoljstvo strank. To je tudi glavni  motiv ustanovitve strani VITJA.SI.

Trenutno ob delu študiram FUNKCIONALNO MEDICINO. Bistvo mojega dela je, da z vzpostavljanjem notranjega ravnovesja dosežem vidne rezultate. Delo se začenja z meritvami, po potrebi nadaljuje z obsežnimi krvnimi preiskavami in nato prilagajanji na področju prehrane, jemanja dopolnil in aktovnosti, vse tako dolgo, dokler posameznik ni na točki kjer bi želel biti! Posledica je čim boljše zdravje, dobro počutje in vitalen izgled. Verjemite ali ne…zdravje, dobro počutje (prebava, alergije, avtoimune bolezni, itd…) so velikorat posledica napačne prehrane, prekomerne uporabe zdravil, stresa, odziva na stres, itd… Ogromno se da popraviti in nikoli ni prepozno!

Najsrečnejši sem takrat, ko lahko nekomu pomagam in skupaj doseževa napredek oz. zastavljene cilje!

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Sem Vitja Sikošek, strokovnjak na področju Biosignature modulacije in treningov z utežmi. V zadnjih 25 letih sem pomagal več kot 1000 posameznikom pri preoblikovanju telesa ter izboljšanju zdravja in počutja. Svoje znanje redno izpopolnjujem na izobraževanjih, kar potrjuje tudi preko 15 pridobljenih certifikatov, med katerimi najbolj izstopata PICP (Poliquin performance specialist) nivo 2 in strokovnjak Biosignature modulacije nivo 2. Za več informacij o mojemu delu, kliknite tukaj.
Poliquin Performance Specialist Poliquin Biosignature Modulation ICANS