Splošni pogoji poslovanja
Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene Pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine www.vitja.si.  Upravljalec strani, podjetje VITJASHOP D.O.O., si  pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani vitja.si kadarkoli. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si Pogoje poslovanja redno ogledujete.

Spletna trgovina:
Trgovina Vitja.si je spletna trgovina, ki omogoča nakupe izdelkov in storitev. S spletno trgovino upravlja podjetje VITJASHOP D.O.O.

Cene
Vse cene v spletni trgovini www.vitja.si so maloprodajne cene, navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV) Velja samo za izdelke in NE za storitve. * Opomba (Cene za storitve ne vključujejo DDV-ja saj se računi za storitve izstavljajo preko podjetja Vitja.si) Vse cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Akcijske cene za artikle v akciji veljajo do preklica, v nasprotnem primeru pa do odprodaje zalog.Vse  cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba velja do prodaje zalog.

Naročila
Podatki o oddanem naročilu so shranjeni na strežniku strani trgovina.www.vitja.si.
Z oddajo naročila je sklenjena pogodba o nakupu med naročnikom in prodajalcem.  Popravke ali dodatke k naročilu lahko pošljete po elektronski pošti. ali po telefonu 040 461 296. Z uporabo komunikacijskih sredstev ne nastajajo posebni stroški.

KORAKI NAKUPA
Registracija
Vsak uporabnik, ki želi preko spletne strani www.vitja.si opravljati nakupe, se lahko predhodno registrira. To naredi tako, da klikne povezavo “Registracija”. V na novo odprti strani vnese svoje podatke in pritisne gumb za potrditev. V kolikor je uporabnik že registriran in želi opraviti nakup, klikne na povezavo “Prijava”, nakup pa lahko opravi tudi brez registracije.

Izbira artiklov
Uporabnik izbere artikle, ki jih želi kupiti tako, da ob ogledu artikla na spletni strani klikne gumb “Dodaj v košarico”. V kolikor želi kupiti več artiklov, ta korak opravi za vsak artikel posebej.

Ko uporabnik izbere želene artikle, klikne gumb “poglej košarico”, ki se nahaja desno zgoraj.
Na novo odprti stani se izpišejo izbrani artikli. Uporabnik lahko spremeni količino kupljenih artiklov tako, da v stolpiču »Količina« spremeni količino in klikne gumb “Preračunaj vrednosti”. V kolikor želi uporabnik izdelek izbrisati iz seznama nakupa, klikne na napis “odstrani” pred sliko artikla. Za nadaljevanje nakupa uporabnik pritisne gumb “Zaključi nakup”.

Na novo odprti strani lahko uporabnik spremeni podatke naročnika, v kolikor je prijavljen z registriranim uporabniškim imenom. Za nadaljevanje nakupa uporabnik pritisne gumb “Nadaljuj”. Na novo odprti strani lahko uporabnik spremeni podatke prejemnika. Hkrati lahko še zmeraj spremeni podatke kupca oz. plačnika, preveri vsebino nakupa ter prepozna in odpravi morebitne napake. K znesku nakupa se prišteje še strošek poštnine in prenosa kupnine. Za nadaljevanje nakupa uporabnik pritisne gumb “Nadaljuj”.

Na novo odprti strani uporabnik izbere možnost plačila.
Za nadaljevanje in končno potrditev nakupa uporabnik pritisne gumb “Zaključi nakup”.

Na novo odprti strani se prikaže potrdilo o uspešno opravljenem nakupu s povezavo do splošnih pogojev. Uporabnik dobi na elektronski naslov posredovano potrdilo o nakupu z vsemi podatki o opravljenem nakupu. Uporabniku se ponudi možnost vrnitve s spletno trgovino s klikom na gumb »Nadaljuj z nakupi«.
Naročilo se hrani v digitalni obliki na strežniku ponudnika.

V roku 12 ur bo vaše naročilo predano prodajalcu kupljenega artikla.  V kolikor naročnik poslanega naročila v tem roku ne prekliče, se šteje, da je pogodba o nakupu sklenjena.

Prodajalec bo naročene izdelke poslal v najkrajšem možnem času s priloženim originalnim računom in morebitnimi navodili in garancijskim listom. V primeru, da blaga, ki ste ga naročili, ni na zalogi, se bo prodajalec z vami dogovoril o morebitni kasnejši dostavi.

Pregled in spremljanje procesa nakupa
Uporabnik lahko naročilo v roku 12 ur od oddaje naročila prekliče s sporočilom na elektronski naslov: info@vitja.si.

Dostava
Dostavo naročenega blaga opravlja Pošta Slovenije. Upravljalec www.vitja.si  ni odgovoren za prekoračen rok dostave. Dostava se izvrši na vaš naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. V primeru, da vas ob času dostave ni doma, se bo dostavljalec dogovoril z vami o ponovni dostavi, brez dodatnih stroškov. V primeru, da zaloga poide, vas bo o tem obvestil prodajalec  ter vam sporočil dobavni rok za naročene artikle. Stroški dostave se obračunavajo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Pri gotovinskem plačilu ob prevzemu paketa ne boste plačali dodatnih stroškov odkupnine Pošti Slovenije.

Plačilo
V kolikor ni dogovorjeno drugače, velja način plačila z odkupnino ob prevzemu. Ob prevzemu boste dostavni službi Pošte Slovenije plačali stroške nakupa, v katere pa so že všteti stroški dostave po ceniku pošte Slovenije, v kolikor vaše naročilo ni brez poštnine.

Vračilo
Kupec ima pravico vračila izdelka ali storitve v roku 15 dni. Izdelek mora biti nepoškodovan in v originalni embalaži, storitev neporabljena. Ob vračilu mora kupec priložiti tudi račun, ki ga je prejel z naročenim izdelkom.
Kupec, ki želi realizirati reklamacijo na kupljen izdelek, mora izpolniti Reklamacijski obrazec, ga natisniti in priložiti k originalno zapakiranemu reklamiranemu izdelku ter skupaj poslati na naslov Vitjashop d.o.o., Razlagova 1, 2000 Maribor.
Reklamacija bo rešena v zakonskem roku. Za raziskanje aktualnega stanja reklamacijskega postopka lahko kupec kontaktira preko elektronske pošte info@.vitja.si.

Pravica do odstopa pogodbe
V skladu s 43.č členom ZVPot ima potrošnik pravico, da v roku 15 dni od prevzema blaga ali storitve podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Potrošnik ima pravico do vračila  plačane kupnine v celoti za vrnjen izdelek/ke.

Kodeks ravnanja po ZEPT:
Podjetje Vitja.si posluje v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi. Več informacij o ZEPT je na voljo na spletnih straneh Uradnega lista Republike Slovenije.

Pravno obvestilo
Spletna trgovina trgovina.www.vitja.si z vsem besedilom, vse slike in ostala grafika na spletni strani je zaščitena z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati  ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

Odgovornosti
Upravljalec Vitja.si se trudi, da bi ta stran vključevala točne in ažurne informacije. Ob tem pa ne daje garancije ali jamstva za točnost informacij, prav tako ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake v vsebinah spletnih strani trgovina.www.vitja.si. Slike artiklov so simbolične in ne predstavljajo dejanskega stanja (barve, dodatna oprema).

Podatki o upravljalcu
Spletno stran trgovina.www.vitja.si upravlja podjetje

VITJASHOP, posredništvo in trgovina, D.O.O.

Razlagova 1, 2000 MB

ID No: SI 20576633

Podjetje je zavezanec za DDV.

Varovanje vaših podatkov

Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki

Ta politika velja za obdelavo (uporabo) katerihkoli osebnih podatkov, ki ga izvaja družba Vitjashop  d.o.o. (upravljavec) ali ki se izvaja v imenu upravljavca.

Podatki o upravljalcu:
Vitjashop d.o.o.
Razlagova ulica 1                                                                                                                2000 Maribor

Matična številka:7288034000

Telefon:040 461 296
E-pošta: info@vitja.si

Katere osebne podatke obdelujemo

– Osnovni kontaktni podatki (ime, telefonska številka, e-naslov);
– Podatki o uporabi naših spletnih strani (kliki na povezave, porabljen čas) in podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave ste kliknili);
– Podatki, ki jih potrebujemo za izpolnitev pogodbe in dostavo kupljenega blaga (predmet nakupa, cena, naslov za dostavo, čas dostave, način plačila, datum plačila, podatki o reklamacijah, podatki o izdanem računu ipd.).

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:
– kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja računov za kupljeno blago);
– kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami ali ker ste od nas želeli ponudbo;
– kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete;
– kadar imamo za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonit interes (ko vam pošljemo e-pošto v primeru, da ste zapustili nakupovalno košarico na naši spletni strani brez dokončanja nakupa).

Nameni obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:
– komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja;
– sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe;
– tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte in SMS sporočil);
– za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov;
– za statistične analize o prodaji našega blaga in o uporabi naših spletnih strani;

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi potem

Osnovne osebne podatke hranimo več čas, dokler imate status našega registriranega uporabnika na naših spletnih straneh.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani.

Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje.

Podatke, ki si potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave blaga).

Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma ji pripisati vam.

Prostovoljnost posredovanja podatkov in posledice neposredovanja

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne morete z nami skleniti pogodbe (saj jih potrebujemo za dostavo naročila). Kateri podatki so taki, da njihovo neposredovanje povzroči navedene posledice, bomo navedli vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven družbe Malinca d.o.o. razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:
– ponudniki storitev marketinga;
– ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil;
– ponudniki programerskih rešitev;
– dostavne službe.

Kakšne pravice imate v zvezi z osebnimi podatki, kako lahko prekličete privolitev za obdelavo in kakšne so posledice preklica

Glede svojih osebnih podatkov imate naslednje pravice:
– da od nas kadarkoli zahtevate:

 • potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke;
 • dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije: namene obdelave; vrste osebnih podatkov; uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah; predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov ter razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za vas;
 • eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki); za dodatne kopije, ki jih zahtevate, lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov;
 • popravek netočnih osebnih podatkov;
 • omejitev obdelave, kadar:
  – oporekate točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;
  – je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe;
  – osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, pa jih vi potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
 • izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov;
 • izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas mi pri tem ovirali;
 • prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov;
 • da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.

– pravico, da zoper nas vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic

Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na katerikoli kontakt, ki je naveden na vrhu tega dokumenta pod Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu.

 

Piškotki na strani www.vitja.si:

Ime Namen Trajanje
cookie-agreed-sl Potrditev strinjanja z uporabo piškotkov 3 mesece
SESS93b0a3fbac039052add1cd3152eed6d2 (za vsako sejo na novo generirano ime) Uporabniška seja 1 mesec
has_js Preveri ali imate javascript vklopljen seja
__utma Google analytics Seja
__utmb Google analytics Seja
__utmc Google analytics Seja
__utmz Google analytics Seja

Verodostojnost

 • Verodostojnosti vnešenih podatkov ne preverjamo.
 • Za objave odgovarjajo izključno njihovi avtorji.Omejitev odgovornosti

  Vitjashop d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da nam včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Vitjashop d.o.o., kupca obvestila spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Odgovornost obiskovalca spletne strani

 • Vsak obiskovalec vadi oziroma koristi informacije spletne strani www.vitja.si na lastno odgovornost.
 • Vadeči v celoti prevzame tveganje glede poškodb, povezanih z uporabo informacij spletne strani www.vitja.si.
 • Vse informacije na strani www.vitja.si so izključno informativne narave in ne predstavljajo splošnega pravilnika glede izvedbe vaj oz. načina prehranjevanja posameznika.
 • Uporabniki spletne strani vitja.si se mora o svojem zdravstvenem stanju prepričati pri svojem zdravniku.
 • Vsak obiskovalec je dolžan spoštovati ta pravilnik.

IZJAVA GLEDE PREHRANSKIH IN ZDRAVSTVENIH TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV 

Vse informacije na straneh spletne trgovine Vitjashop d.o.o. so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega  zdravstvenega osebja,  prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh s super živil posvetujete s svojim zdravnikom.