Boštjan Bračič: Preobrazba 10 mesecev Before/After

bostjan bracic

Boštjan Bračič, poznan pevec in radijski moderator je septembra 2011 ugotovil, da želi na sebi narediti konkretno spremembo. Prvič zaradi zdravstvenih, drugič zaradi estetskih razlogov.. Takrat sva se sestala in naredila kratkoročni, ter dolgoročni načrt. Njegov napredek v zadnjih 10 mesecih ste lahko redno spremljali na strani VITJA.SI v Boštjanovih blogih, ki jih je redno objavljal, ter objavah ob prelomnih točkah, ki so vidne na slikah.. Podrobnejši opis celotnega projekta lahko preberete v nadaljevanju.

Mnenje trenerja (Vitja Sikošek):

Kakor je razvidno iz slik, Boštjan Bračič po 10 mesecih skupnega dela vidno napreduje. Iz mojega stališča povedano, bi lahko rekel, da dosegava odlične rezultate. Na slikah boste jasno razločili, kako se je iz meseca v mesec manjšal njegov odstotek telesne maščobe. Na slikah lahko jasno razločite manjšanje oblog v predelu nad boki (ljubezenske ročke), ki je bil najbolj problematičen predel pri Boštjanu, zelo se pozna tudi izguba maščobe na obrazu (lica, podbradek), prsih, ter seveda na ostalih delih telesa, kar je logično. Povečanje mišične mase ter izguba maščobe je vidna/opazna povsod po telesu (ogromen napredek je bil v zmanjšanju maščobe na stegnih), vendar smo zaradi istega položaja (primerljivih slik) slikali samo zgornji del. Povečanje mišične mase ter vzdržljivosti, se poznata predvsem na povečani moči, boljši koordinaciji gibov in zmanjšanju bolečin, ki jih je Boštjan imel v preteklosti, oz. na začetku sodelovanja. Nenazadnje se povečanje mišične mase pozna tudi na slikah. Rame, roke, prsa… vse! Boštjan hvala za zaupanje in trud, ki si ga vložil, res sem ponosen na najino delo in trud!!! V nadaljevnju sledi še podrobnejši opis celotnega projekta, ter Boštjanovi vtisi…

Projekt preobrazba

 • Prva faza;  30 dnevni IZZIV kjer je Boštjan v zelo kratkem času poskušal maksimalno preoblikovati svoje telo in pridobiti čim več kondicije. Skratka postati fit kolikor se da. Intenzivni treningi, namenjeni ohranjanju čim večje količine mišične mase in izgube čim večje količine maščobe. Prehrana z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov.
 • Druga faza; pridobivanje mišične mase, kjer sva z Boštjanom v obdobju treh mesecev s spremenjenimi treningi in prehrano delala na tem, da poveča mišično maso, moč, ter, da pridobi čim manj maščobe. Prehrana z zmerno količino ogljikovih hidratov.
 • Tretja faza; izguba maščobe in ohranjanje mišične mase. Osnovne vaje za celo telo. Kratki in intenzivni treningi. Prehrana z malo količino ogljikovih hidratov.
 • Četrta faza; pridobivanje mišične mase in izguba maščobe hkrati. Prehrana spreminjajoča skozi celotno obdobje.

Posebnost je, da pri celotnem projektu želim posebej poudariti, kako vidne in očitne rezultate se da doseči s časovno zelo kratko trajajočimi treningi, cca 45 minut, omejenimi na samo 2-4 vadbi tedensko, pravilno prehrano in BREZ KARDIO vadbe. Seveda vse po naravni poti, BREZ nedovoljenih dodatkov !!!!

Uspešna izguba kilogramov

V zadnjih 10 mesecih je Boštjan ne samo pridobil na moči, mišični masi, kondiciji in vzdržljivosti, pač pa izgubil tudi precej odvečnih kilogramov, od katerih večinski delež predstavlja odvečna maščoba. Iz končne tabele se sedaj tudi vidi koliko je bila dejanska razlika pri njem. Povečanje mišične mase za cca 6,5kg in izguba maščobe za cca 18kg!!!! Gibanje kilogramov od začetka do danes si lahko ogledate v spodnji tabeli:

Opis faze Teža v kg Odstotek maščobe Teža brez maščobe Teža odvečne maščobe na telesu
Začetek 30 dnevnega IZZIVA 15.9.2011; prva faza 97,5 kg 25,8% 72,35kg 25,15kg
1.teden 94,2 kg /
2.teden 93 kg /
3.teden 92,5 kg /
Konec obdobja pridobivanja mišične mase 15.1.2012; druga faza 93,3 kg /
Konec obdobja izgube maščobe in ohranjanja mišične mase; 15.2.2012; tretja faza 89,5 kg /
Konec projekta 10 mesecev, oz. preobrazba do poletja; 7.7.2012; četrta faza 86kg 8,32% 78,85kg 7,15kg

Uspeh se skriva v učinkoviti vadbi in pravilni prehrani. Seveda je pomembna tudi optimizacija dodatkov k prehrani za pokrivanje večjih potreb po hranilih in boljše delovanje imunskega sistema, kakor tudi zadostna podpora telesu za učinkovito razstrupljanje!!! Zelo pomembna je kvaliteta dodatkov! Osebno priporočam, da pri izbiri dodatkov k prehrani kvaliteti pripišete večji pomen kakor nižji ceni.Podrobnejši opis dodatkov, ki sva jih uporabila z Boštjanom, lahko najdete pod posameznimi povezavami, ki so narejene v njegovem jedilniku enega dne. Za podrobnejša vprašanja, sem vam na voljo preko kontaktnega obrazca. V nadaljevanju sledi primer prehrane in dodatkov, ki sva jih uporabila pri Boštjanu v določeni fazi preobrazbe. To je seveda samo en dan. Za napredek je potrebna raznolikost in konstantna sprememba v prehrani ter treningu!


Primer Boštjanove prehrane enega dne v zadnji fazi priprav (trening dan) in dodatkov k prehrani:

 • 1.obrok: Meso, oreščki + 1kapsula REFLEX Omega3 + 1 kapsula REFLEX Nexgen + žlica olivnega olja + 25g mletih lanenih semen s polnomastnim jogurtom.
 • 2.obrok: 250g jagodičevja, 40g REFLEX Instant whey PRO + 3g REFLEX Creatine-creapure + 5g REFLEX Glutamine
 • 3.obrok: Meso, zelenjava + 1kapsula REFLEX Omega3 + 1 kapsula REFLEX Nexgen + žlica olivnega olja + žlica lanenega olja

Trening:

 • Pred treningom 30 minut…2 kapsuli Reflex Thermo fusion, 20 kapsul BCAA in 5g glutamina, med treningom 5g BCAA  , po treningu 10g BCAA, 2 merici beljakovinskega napitka Growth matrix

1 ura razmaka med napitkom po treningu in naslednjim obrokom.

 • 4.obrok: Meso in velika skleda solate + 1 kapsula REFLEX Nexgen
 • 5.obrok: 250g skute + 1 merica REFLEX Instant whey PRO  + 25g mletih lanenih semen in polnomasten jogurt + 1 kapsule REFLEX Omega3 + žlica olivnega olja
 • 6.obrok: 4 jajca z zelenjavo
 • 7.obrok: 2 merici REFLEX Micellar casein + 50g mandljev + 30g kokosove moke + 1000mg vitamina C + 3 kapsule REFLEX Zinc matrix.

(vsak ima drugačne potrebe in zaradi tega enaka prehrana ne deluje pri vsakomur enako! Primer jedilnika je zgolj informativne narave in je bil narejen specifično za Boštjana. 1 dan,, hrana sse po dnevih razlikuje)


Sedaj nadaljujeva z delom in greva novim zmagam naproti!

(Foto: Jure Fundak & Tine Gornik & Darjan Platinovšek)

Boštjan Bračič: “Konec, ki je lahko nov začetek”

Vem, da se ne spodobi, da človek samega sebe hvali, ampak dovolite mi tokrat in naredimo izjemo. Ponosen sem nase, da sem vtrajal in ne odnehal. V devetih mesecih do fit telesa, občutno manj težav s križem, koleni, hrbtenico in še bi lahko našteval. Šele zdaj, ko primerjam fotografije, vidim, kaj mi je uspelo. Vidim drugega človeka, ki se tudi popolnoma drugače počuti. Vidim sebe, kot sem hotel biti, pa nisem imel moči, da bi nekaj ukrenil. Počutim se odlično. 18 kilogramov manj maščobe se pozna na vseh področjih…..lažje kolesarim, igram tenis in badminton,……ne boste verjeli, ampak zaradi utrjenih trebušnih mišic, tudi veliko lažje pojem.
Sprašujem sem, zakaj se nisem vsega tega lotil že prej, še pred vsemi protibolečinskimi injekcijami, gastroskopijo, bolečinah v želodcu in hrbtnem delu telesa, pred vsei tistimi poletji, ko sem na plaži skrival trebuh in nosil široka oblačila na nastopih. Zdaj me ta odgovor več ne zanima.

Rad bi se zahvalil nekaterim ljudem. Najprej Vitji, ki se je na mojo željo po spremembi življenjskega stila, odzval kot izjemen strokovnjak, poznavatelj svojega poklica, motivator in prijatelj. In takoj za tem, vsem Vam, ki ste in še vedno spremljate ter berete moje športni BLOG. Vaši komentarji so me bodrili, nasmejali, razkurili, predvsem pa vspodbudili, da sem nadaljeval s treningi in se na vsakem nasledjem, potrudil še bolj, kot na prejšnjem.

In zdaj?

Hja…..nič,….nadaljeval bom. Tole je rezultat 9, skoraj 10 mesecev truda in tole so rezultati, kaj se zgodi, če se pravilno prehranjujem in dovolj gibam. In če se sedaj vrnem k staremu načinu življenja, bodo čez devet mesecev ponovno vidni rezultati, ki pa si jih več ne želim. Rad bi ostal zdrav in telesno v dobri kondiciji. Star sem 34 let in telo ni več tako odpustljivo, kot pri 18-tih, zato moram bolj paziti nanj. Veliko Vas je pisalo in me spraševalo o tem, kako mi gre, kaj je tisto, kar mi je bilo najtežje vnesti v življenje in poskušal sem Vam odgovarjati čimbolj natančno, predvsem pa iskreno. Zato Vam povem, da bi rad popolnoma odpravil bolečine v križu in se spet vrnil na košarkarsko igrišče, kjer sem preživel toliko ur svoje mladosti, še nadgradil telesno pripravljenost in ohranil zdravje, ki ga še nisem zapravil.

Dovolite mi, da Vas povabim k spremembi. Te besede piše nepopravljivi sladkosned, štajersko-primorske krvi, ki je dnevno zmazal ogromen krožnik testenin s pestom in najmanj 1 Sacher torto, ljubitelj vsega, kar je pohano, še celo pohano bi pohal, ker je tako dobro. Sem ljubitelj življenja in velik gurman, stvari v življenju se lotevam s strastjo in predanostjo otroka in ležernostjo hedonista. In prav zaradi tega, ker imam vse to rad, sem na prvo mesto postavil sebe. In zdravje je prvo. Naučil sem se, da se da tudi varno grešiti, predvsem pa sem izgubil tisti občutek krivde, ki me je moril, saj sem vedel, da sem se zapustil, zanemaril. In takšen nisem bil več srečen. Smo duša, ki živi v telesu. In sreča je, da znamo prisluhniti potrebam obeh.

Lepo Vas pozdravljam.

Boštjan

Morda te zanima tudi