Rene Strgar; uspešna rehabilitacija in vrnitev na tekme

rene strgar

Kot tekmovalec v freestyle deskanju na snegu sem si pri padcu na treningu strgal križne vezi. Sledila je operacija in dolga naporna rehabilitacija. Ko sem že skoraj lahko normalno stopil in zaključil z osnovno rehabilitacijo, sem se odločil za pomoč osebnega trenerja. Želel sem čimprej popolno okrevati in se vrniti nazaj na sneg.

 

Po dogovoru z zdravnikom, sva hitro začela z vajami in treningi v fitnesu. Postrehabilitacijski trening je bil kar naporen. Pri tem pa nisva samo trenirala poškodovane noge ampak celotno telo. Treningi  so mi zelo pomagali, saj mi je pri vsaki vaji svetoval, da sem jo izvajal popolnoma pravilno, kontrolirano in jo sprotno prilagajal. Posvečala sva se vajam za moč, gibljivosti ter stabilizacijo. Na testiranjih po rehabilitaciji, sem imel enako gibljivost ter moč v obeh nogah, zato so bili najini treningi več kot uspešni. Postopoma sva v trening začela vključevati vaje za eksplozivnost, ter trenirati čim bolj funkcionalno. Med drugim sva še tudi sanirala moje stare poškodbe rame.

Sedaj po operaciji in treningih je koleno spet vredu.  Naučil sem se ogromni, ter lahko sedaj sam treniram kjerkoli že sem. Kar pa je  najbolj pomembno pa lahko tudi spet normalno deskam, tekmujem ter uživam v tem kar najraje počnem.

Rene Strgar

Morda te zanima tudi