Esencialne aminokisline – EAA reflex 500g

34,90

Esencialne aminokisline z dodanimi elektroliti 

 • na odmerek vsebujejo 16g vseh 9 esencialnih aminokislin,
 • vsebujejo elektrolite, kar 60mg magnezija na odmerek,
 • dodan vitamin B,
 • dodan ekstrat črnega popra,
 • hitrejša absorpcija kot sirotkinih beljakovin,
 • na voljo v treh okusih 🥭, 🍍, 🍉

 

 • Zaužiti pred treningom
 • Zaužiti med treningom
 • Zaužiti po treningu
 • Primerno za vegetarijance

Opis

Aminokisline EAA Reflex

Poleg tega, da so gradniki beljakovin, so bistvenega pomen za rast, vzdrževanje in “popravila” v tvojem telesu. Rast mišic, regeneracija, oblikovanje tkiva in kože. Za vse to so bistvene aminokisline. 

Obstaja 20 aminokislin, vključno z 11, ki jih naše telo lahko tvori samo. Preostanek, ki jih imenujemo esencialne aminokisline – dobimo iz hrane, ki jo jemo. Kadar ima živilo vseh 9 esencialnih aminokislin,  mu pravimo popolni protein oziroma popolne beljakovine. 

Živila z visoko vsebnostjo beljakovin navadno vsebujejo največ aminokislin, ne glede na to ali gre za beljakovine živalskega ali rastlinskega izvora. 

Najbolj tipični viri aminokislin so živalske beljakovine, kot so meso, jajca, perutnina in mlečni izdelki.

Sinteza hormonov, encimov in nevrotransmiterjev, to vse sodi med naloge aminokislin. 

 

Za maksimalno dober trening z EAA Reflex.

Reflex aminokisline EAA imajo na odmerek kar 16g esencialnih aminokislin. Z dodanim vitaminom B6 in elektroliti poskrbijo za še boljšo podporo med treningom in tako zmanjšajo samo utrujenost med treningom, hkrati pa poskrbijo za hitrejšo regeneracijo po treningu. 

Kaj so esencialne aminokisline?

Aminokisline so gradniki mišic. Esencialne aminoksiline so pa tiste, katere so pomembne za naše telo vendar jih ne proizvaja samo, zato jih moramo vnašati s hrano ali prehranskimi dopolnili.

Kot že sama beseda esencialne pove, so aminokisline nujno potrebne za naše telo.
 
Pridobimo jih s hrano; nahajajo se v mesu, ribah, mlečnih izdelkih, jajcih … Seveda pa jih lahko dodamo s pomočjo osvežilnega napitka in tako hkrati poskrbimo še za hidracijo.
 
Poznamo 9 EAA, izmed katerih so 3 takoimenovane BCAA in ostalih 6 esencialnih aminokislin.
 
 • levcin (bcaa)
 • izolevcin (bcaa)
 • valin(bcaa)
 • histidin
 • lizin
 • metionin
 • fenilanin
 • treonin
 • triptofan
 
Kombinacija vseh 9 poskrbi, da dobimo hranila, ki zmanjšajo utrujenost mišic med in po treningu, pomagajo pri pridobivanju mišične mase in hkrati zagotavljajo tvojemu telesu primerno hidracijo.
 
Če želiš povečati vnos aminokislin in graditi mišice so EAA z elektroliti Reflex prave zate.
Reflex EAA poleg vseh 9 aminokislin vsebuje še vitamin B6, elektrolite, magnezij ter ekstrakt črnega popra Piperin.
 
EAA Reflex imaš tako na  voljo v 3 osvežilnih okusih;

aminokisline eaa reflex vitja

 
 • MANGO POMARANČA 🍊
 •  ANANAS 🍍
 •  LUBENICA 🍉

Zakaj uporabljati esencialne aminokisline?

Poleg tega, da jih potrebuješ za izgradnjo mišic, so raziskave pokazale da esencialne aminokisline:

 • Prepričujejo utrujenost mišic med treningom,
 • spodbujajo mišično rast,
 • BCAA so ključne za hitrejšo regeneracijo mišic po treningu.

 

 

V obdobju dietiranja ali večanja mišične mase je vnos vseh esencialnih aminokislin ključnega pomena iz dveh razlogov. 

 • Zaradi nižjega kalorijskega vnosa ob dietiranju telo stremi po zmanjšanju mišične mase. Z vnosom esencialnih aminokislin maksimalno zavremo proces razgradnje mišic tudi kadar ne jemo. Napitek je praktično brez kalorij, zato si ga lahko privoščimo kadarkoli tekom dneva.
 • V fazi večanja mišične mase želimo v krvi imeti stabilno raven vseh esencialnih aminokislin čim več časa v dnevu. Izpade obrokov ali obdobja kot so na primer pred prvim obrokom in med treningom so kritične točke za izgubo težko pridobljene mišične mase. V teh trenutkih je EAA idealen sopotnik.

 

Kdaj in kako uporabljati esencialne aminokisline?

En odmerek je 25g, katerega se zmeša z 500ml-750ml vode. Napitek lahko uporabljaš med treningom ali v različnih fazah dietiranja(npr. postenje)

*Opozorilo: Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Shranjevanje: Izdelek shranjujte na suhem in hladnem prostoru in ne izpostavljajte direktni svetlobi ali toploti.

Za koga so primerne esencialne aminokisline?

Primerne so za vse, ki si želijo povečati vnos aminokislin, za boljšo gradnjo mišic.

reflex eaa aminokisline

Primeren za vse telesno aktivne rekreativce ter športnike.

Prednosti esencialni aminoksilin EAA od Reflexa

 • na odmerek vsebujejo 16g vseh 9 esencialnih aminokislin,
 • vsebujejo elektrolite in kar 60mg magnezija na odmerek,
 • dodan vitamin B,
 • dodan ekstrat črnega popra,
 • hitrejša absorpcija kot sirotkine beljakovine.

 

Opozorilo:

Pred uporabo tega izdelka se posvetujte s kvalificiranim zdravstvenim delavcem, če ste mlajši od 18 let, noseči ali dojite ali če imate kakršnokoli znano ali domnevno zdravstveno (-a) stanje (-a) in ali jemljete zdravila na recept ali zdravila brez recepta. Ne uporabljajte ga kot nadomestek za raznoliko prehrano in zdrav način življenja. Izdelek shranjujte v hladnem in suhem prostoru, stran od otrok. Ne prekoračite priporočene uporabe. Za alergene glej sestavine v krepkem tisku.

Ne spreglej kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naše spletne trgovine in spletne strani naše nove blagovne znamke 

 

 

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Sem Vitja Sikošek, strokovnjak na področju Biosignature modulacije in treningov z utežmi. V zadnjih 25 letih sem pomagal več kot 1000 posameznikom pri preoblikovanju telesa ter izboljšanju zdravja in počutja. Svoje znanje redno izpopolnjujem na izobraževanjih, kar potrjuje tudi preko 15 pridobljenih certifikatov, med katerimi najbolj izstopata PICP (Poliquin performance specialist) nivo 2 in strokovnjak Biosignature modulacije nivo 2. Za več informacij o mojemu delu, kliknite tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

 

Znamka

Reflex

Blagovna znamka Relfex je blagovna znamka s poreklom iz EU. Natančneje iz Velike Britanije. Je eden izmed najbolj inovativnih proizvajalcev prehranskih dopolnil na svetu. Njihovi izdelki ustrezajo najstrožjim standardom ISO9001, Informed sport in Halal.Moja zgodba (Vitja SIkošek) z njimi je sledeča: Pred približno 10.leti sem zase iskal beljhakovinski napitek, ki je pašne reje in brez umetnih dodatkov. Tako sem naletel na Reflex. Od tega trenutka naprej smo začeli sodelovanje. Nad njihovimi izdleki sem bil navdušem, sem pa želel biti še prepričan o tem kar piše na njih. Zato sem se odličil narediti nekaj analiz na lastno pest v laboratoriju v SLO in obenem obiskati proizvodnjo v UK.Rezultati so bili več kot odlični. Ker zmeraj želim, da za tem, kar ponujamo lahko stojim in dam besedo, Reflex že 10.let ostaja z naborom vseh svojih izdelkov v naši spletni trgovini.

Prehrambene informacije

EAA deklaracijaSestavine:okus ananas:

esencialne aminokisline (L-levcin, L-valin, L-lizin hidroklorid, L-fenilalanin, L-treonin, L-izolevcin, L-histidin, L-metionin, L-triptofan), aminokisline z razvejano verigo ( L-levcin, L-izolevcin, L-valin, emulgator (sončnični lecitin)), jabolčna kislina, aroma, maltodekstrin, L-tirozin, magnezijev citrat, sladila (acesulfam K, sukraloza, steviol glikozidi), natrijev klorid, Sredstvo proti strjevanju (kalcijev silikat), barvilo (karoteni), piperin (Bioperin®), vitamin B6 (piridoksin hidroklorid).

luebnica:

esencialne aminokisline (L-levcin, L-valin, L-lizin hidroklorid, L-fenilalanin, L-treonin, L-izolevcin, L-histidin, L-metionin, L-triptofan), aminokisline z razvejano verigo ( L-levcin, L-izolevcin, L-valin, emulgator (sončnični lecitin)), citronska kislina, aromatiziranje, L-tirozin, maltodekstrin, barve (betanin, karoteni, antocianini), magnezijev citrat, sladila (acelosfam, stevio, kvio, sukser, stevio, k, sukcer Glikozidi), natrijev klorid, kalijev citrat, sredstvo proti strjevanju (kalcijev silikat), piperin (Bioperin®), vitamin B6 (piridoksin hidroklorid).

Mango:

esencialne aminokisline (L-levcin, L-valin, L-lizin hidroklorid, L-fenilalanin, L-treonin, L-izolevcin, L-histidin, L-metionin, L-triptofan),) amino z razvejano verigo Kisline (L-levcin, L-izolevcin, L-valin, emulgator (sončnični lecitin)), citronska kislina, aroma, L-tirozin, maltodekstrin, magnezijev citrat, sladila (acesulfam K, sukraloza, steviol glikozid), natrijev Citrat, barvilo (karoteni), sredstvo proti strjevanju (kalcijev silikat), piperin (Bioperin®), vitamin B6 (piridoksin hidroklorid).

Mnenja strank

 1. Jaka Poljanec (preverjena stranka)

  Prvič kupil od reflex-a amino kisline. Zaenkrat zadovoljen, lubenica zmaga.

  Esencialne aminokisline - EAA reflex 500gEsencialne aminokisline – EAA reflex 500g

  (0) (0)
 2. Anonimno (preverjena stranka)

  (0) (0)
 3. Klemen (preverjena stranka)

  Morda je samo pri meni ampak so prve EAA ki me napihujejo, sem jih kar nekaj že sproval od različnih proizvajalcev, zato ocena 4.

  Esencialne aminokisline - EAA reflex 500gEsencialne aminokisline – EAA reflex 500g

  (0) (0)
 4. Monika (preverjena stranka)

  Odličen izdelek, ki mi je bil v pomoč, da sem lahko po prebolelem covidu normalno (brez utrujenosti in mišične oslabljenosti) opravljala svoje delo v službi in tudi doma.

  Esencialne aminokisline - EAA reflex 500gEsencialne aminokisline – EAA reflex 500g

  (0) (0)