Glutamin, aminokislina za obnovo sluznice črevesja 500g

24,90

Ciljno zasnovan izdelek – aminokislina Glutamin za obnovo stene celotnega prebavnega trakta, podporo imunskega sistema, za nižanje vnetja in izboljšanje razpoloženja.

Kako ti bo glutamin pomagal:

 • pozitivno vpliva na zdravje prebavil s pozitivnim vplivom na mikrobiom – črevesno floro,
 • pozitivno vpliva na integriteto črevesne stene. Uravnava propustnost tesnih spojkov, ki propuščajo hranila in mikroelemente,
 • pozitivno vpliva na nižanje vnetnih odzivov v črevesju kar pozitivna vpliva tudi pri ljudeh, ki trpijo za razdražljivim črevesjem ali drugimi boleznimi kot na primer Chronova bolezen ali ulcerozni kolitis,
 • pozitivno vpliva pri tvorbu živčnih prenašalcev GABBA in GLUTAMAT, ki zmanjšujeta občutke tesnobe, ter izboljšata spanec in koncentracijo,
 • je najbolj pogosto pristona aminokislina v mišičnem tkivu in krvi,
 • 100% čist farmacevtsko kakovosten glutamin v prahu brez primesi, primeren za vse starosti,
 • Podpora pri tvorbi GLUTATIONA najmočnejšega antioksidanta, ki ščiti celice pred oksidativnim stresom.
 • priporočeno jemanje ob probiotikih Premium Proflora za sinergijsko delovanje.

24,90

Na zalogi (Dostava v 1-2 delovnih dneh)
 • Zaužiti zjutraj
 • Zaužiti po treningu
 • Primerno za vegetarijance
 • Proizvedeno v EU

Opis

Zakaj vključiti glutamin v svoj vsakdan?

Najnovejše raziskave potrjujejo, da aminokislina glutamin pozitivno vpliva na zdravje prebavnega trakta preko večih mehanizmov.

Prvi med njimi je neposredna podpora črevesni flori,  drugi je, da obnavlja sluznico prebavnega trakta, tretji pa da modulira vnetne odzive.

Urejena črevesna flora, dobra integriteta črevesne stene in vnetni odzivi, neposredno vplivajo na naše zdravje ( bolečine v prebavilih, napihnjenost, krči in razpoloženje), počutje in nenazadnje tudi izgled. 

Zdravje prebavil preko živčnega sistema s vplivom na živčne prenašalce močno vpliva tudi na pojav depresije v skrajnih situacijah.

Vsekakor je glutamin eden izmed osnovnih in nujno potrebnih dodatkov pri večini ljudi. Način prehrane in življenja namreč prepogosto uničuje integriteto črevesne stene in črevesno floro.

 

Sladkor, stres in pogosto uživanje različnih zdravil, ki se jih včasih niti ne zavedamo saj jih zaužijemo preko prehrane in pijače so glavni krivci zakaj pride do težav.

 

Kje vse se nahaja?

Glutamin je aminokislina, ki je v največji meri prisotna v krvi in medceličnem aminokislinskem bazenu (najbolj prisotna aminokislina v mišičnem tkivu).

Predstavlja kar 61% aminokislinskega bazena v skeletnih mišicah. Zelo je pomemben za transport dušika v mišično celico, saj je odgovoren za 35% vsega dušika, ki pride do mišične celice. Njegova količina v telesu je po telesni aktivnosti zelo nizka in se ne zviša dokler ne pride do popolne regeneracije. Raven glutamina upade ob naporih, stresu ali bolezni. Telo ga sicer lahko tvori samo, a ga moramo v večini vseeno zaužiti s prehrano. Nizka raven deluje na telo katabolno, kar onemogoča regeneracijo in mišično obnovo. Dodajanje v obliki prehranskega dopolnila, dviguje raven prostega glutamina v mišičnem  tkivu, preprečuje porabo mišičnih proteinov in izboljša raven dušika v telesu.

Glutamin je ključnega pomena za regeneracijo

Poškodovane črevesne in želodčne stene oz. sluznice. Do tega navadno pride zaradi jemanja zdravil, stresa ali drugih faktorjev. Glutamin neposredno vpliva na funkcijo, proliferacijo in življenjski cikel enterocitov v tankem črevesju.

Prednosti jemanja:

 • je ključnega pomena za regeneracijo poškodovane črevesne in želodčne stene oz. sluznice. Do tega pride navadno zaradi jemanja zdravil, stresa ali drugih faktorjev.
 • je najbolj razširjena aminokislina v mišičnem tkivu, vendar se lahko po telesni aktivnosti njegova raven v mišicah znatno zmanjša, zaradi razgradnje mišičnega tkiva. Dodajanje tako omogoča telesu obnovo izčrpanih zalog, ter podporo imunskemu sistemu, za katerega vemo, da izhaja iz črevesja.
 • Najbolj bogata aminokislina v mišičnem tkivu, ključna aminokislina za regeneracijo sluznice želodca in črevesja
 •  Novejše študije dokazujejo lastnosti, kot so povečana beljakovinska sinteza (mišična rast), anti-kataboličnost (preprečuje razgradnjo mišičnega tkiva oziroma regeneracijo) in povečano izločanje rastnega hormona. Prav tako vzdržuje visoko imunsko odpornost, celično hidracijo, ugodno vpliva na črevesje, pomaga pri ohranjanju bazičnosti telesa in celični volumen.

Glutamin v kombinaciji s probiotiki premium pro flora, za hirejšo in bolj regeneracijo  prebavnega trakta.

 • Paket REGENERACIJA PREBAVNEGA TRAKTA je ultimativna kombinacija za regeneracijo stene črevesja in želodca. Hitro in učinkovito zniža vnetje in uravna stres v telesu. Stres ki izvira iz prebavnega trakta je glavni krivec za utrujenost, slabo počutje, bolečine v trebuhu, zaprtje, drisko.

Kot omenjeno je glutamin aminokislina, ki je najbolj razširjena v v mišičnem tkivu, vendar se lahko pri treningu, njegova raven v mišicah znatno zmanjša  zaradi razgradnje mišičnega tkiva. Dodajanje, sploh po telesni aktivnosti omogoča telesu obnovo izčrpanih zalog le-tega, podpira pa tudi naš imunski sistem ter obnavlja sluznico želodca ter črevesja.

Navodila za uporabo

Priporočen dnevni odmerek za obnovo prebavil je 5-10g, zjutraj na tešče ter po potrebi še enkrat 5-10g zvečer pred spanjem. Glutamin je v obliki praha, brez vonja in okusa, tako da se lahko zmeša z vodo ali drugo tekočino. Lahko se še dodatno zaužije pred, med ali po fizičnem naporu za boljšo regeneracijo.

 

Sestavine: 100% L-Glutamin

Opozorilo: Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Izdelek hranite na suhem in hladnem prostoru in ne izpostavljajte direktni svetlobi in toploti.

Neto količina: 500g (100 odmerkov)

Odmerek: 1 merica (5g)

Kje najdemo glutamin?

Največji vir glutamina se skriva v skuti. Najdemo pa ga tudi v mlečnih izdelkih, mesu, soji, žitu, zelju…

glutamin aminokislina

Ker 100g govedine vsebuje 1,2g je to premalo zato ga  je priporočljivo  uživati v obliki prehranskega dopolnila, vsaj 5g dnevno.

Zakaj nam primanjkuje glutamina?

Vzrok za pomanjkanje je ponavadi zaradi tega, ker zaužijemo premalo beljakovin. Do pomanjkanja lahko pride tudi zaradi intenzivne in dolgotrajne športne aktivnosti ali resne bolezni. Glutamina nam primanjkuje takrat, ko ga porabimo več, kot pa ga proizvedemo ali zaužijemo.

Pogosta vprašanja:

 • Za koga je primeren?

Glutamin je primeren za čisto vse. V primeru, da imaš težave s želodcem ali prebavo ga je priporočljivo kombinirati s probiotiki.

V primeru, da se ukvarjaš s športom je prav tako priporočljivo dodajanje, saj njegove zaloge hitro porabiš med treningom. Količina glutamina se ne zviša dokler ne pride do popolne regeneracije.

 • So kakšni stranski učinki?

Preveliki odmerki lahko povzročajo prebavne težave, zato je smiselno začeti z manjšo količino 5-10g dnevno in po potrebi stopnjevati.

 • Navodila za uporabo?

Priporočen dnevni odmerek za obnovo prebavil je 5-10g, zjutraj na tešče ter po potrebi še enkrat 5-10g zvečer pred spanjem. Glutamin je v obliki praha, brez vonja in okusa, tako da se lahko zmeša z vodo ali drugo tekočino. Lahko se še dodatno zaužije pred, med ali po fizičnem naporu za boljšo regeneracijo.

 • Ali lahko glutamin kombiniram tudi z ostalimi izdelki?

Seveda, priporočljivo je, da se jemlje skupaj s probiotiki Premium pro flora. Ni pa nič narobe, če  uporabljaš tudi ostala prehranska dopolnila.

Uporaba:

Začetek: L-Glutaminena (1) merica (5g) zjutraj na tešče, pol ure pred prvim obrokomPostopno povečanje v roku 14 dni: odmerek se postopoma in po potrebi poveča do končne doze, ki je: ena (1) merica (5g) na tešče, pol ure pred vsemi obroki. Torej skupno najvišja doza je 3x na dan 5g pol ure pred zajtrkom, 5g pred kosilom in 5g pred večerjo.

 

vitJA, reci vitalnosti ja*

*prehransko dopolnilo

Ne spreglej kategorij z ostalimi koristnimi nasveti in naših objav na socialnih omrežjih:

 

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Sem Vitja Sikošek, strokovnjak na področju Biosignature modulacije in treningov z utežmi. V zadnjih 25 letih sem pomagal več kot 1000 posameznikom pri preoblikovanju telesa ter izboljšanju zdravja in počutja. Svoje znanje redno izpopolnjujem na izobraževanjih, kar potrjuje tudi preko 15 pridobljenih certifikatov, med katerimi najbolj izstopata PICP (Poliquin performance specialist) nivo 2 in strokovnjak Biosignature modulacije nivo 2. Za več informacij o mojemu delu, kliknite tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Prehrambene informacije

 • Neto količina: 500g (100 odmerkov)
 • Odmerek: 1 merica (5g)
 • Sestavine: 100% L-Glutamin

Mnenja strank

 1. Anonimno (preverjena stranka)

  (0) (0)
 2. Jože Korošec (preverjena stranka)

  (0) (0)
 3. Klemen (preverjena stranka)

  (0) (0)
 4. Martin J. (preverjena stranka)

  (0) (0)
 5. Sandra (preverjena stranka)

  (0) (0)