Glutamin 500g

prehransko dopolnilo

 • je najbolj pogosto prisotna aminokislina v mišičnem tkivu in krvi,
 • 100% čist  glutamin v prahu brez primesi in aditivov
 • dopolnjuje se s Premium Profloro 

20,90

DO KONCA AKCIJE ŠE:
dni
ure
min.
sek.
-
+
 • Zaužiti zjutraj
 • Zaužiti po treningu
 • Primerno za vegetarijance
 • Proizvedeno v EU

Opis

Glutamin. Ena izmed najbolj prepoznavnih aminokislin, ki jo najdemo v telesu.

Kaj sploh je glutamin?

glutamin molekula
glutamin molekula

Glutamin je ena izmed proteinogenih (beljakovinotvornih), za človeka neesencialnih aminokislin. Predstavlja namreč 20% v krvi prostih aminokislin. Pri hipermetaboličnih stanjih se potreba po glutaminu poveča, veliki porabniki glutamina pa so tudi celice črevesja. 

Kje vse se nahaja?

Glutamin je aminokislina, ki je v največji meri prisotna v krvi in medceličnem aminokislinskem bazenu (najbolj prisotna aminokislina v mišičnem tkivu).

Predstavlja kar 61% aminokislinskega bazena v skeletnih mišicah. Zelo je pomemben za transport dušika v mišično celico, saj je odgovoren za 35% vsega dušika, ki pride do mišične celice. Njegova količina v telesu je po telesni aktivnosti zelo nizka in se ne zviša dokler ne pride do popolne regeneracije. Telo ga sicer lahko tvori samo, a ga moramo v večini vseeno zaužiti s prehrano.

 

Navodila za uporabo

Priporočen dnevni odmerek za obnovo prebavil je 5-10g, zjutraj na tešče ter po potrebi še enkrat 5-10g zvečer pred spanjem. Glutamin je v obliki praha, brez vonja in okusa, tako da se lahko zmeša z vodo ali drugo tekočino. Lahko se še dodatno zaužije pred, med ali po fizičnem naporu za boljšo regeneracijo. 

Sestavine: 100% L-Glutamin

Opozorilo: Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Izdelek hranite na suhem in hladnem prostoru in ne izpostavljajte direktni svetlobi in toploti.

Neto količina: 500g (100 odmerkov)

Odmerek: 1 merica (5g)

Kje najdemo glutamin?

Največji vir glutamina se skriva v skuti. Najdemo pa ga tudi v mlečnih izdelkih, mesu, soji, žitu, zelju…

glutamin aminokislina

Ker 100g govedine vsebuje 1,2g je to premalo zato ga  je priporočljivo  uživati v obliki prehranskega dopolnila, vsaj 5g dnevno.

Pogosta vprašanja:

 • Za koga je primeren?

Glutamin je primeren za  vse. Ga je pa smiselno kombinirati z mikrobiološkimi kulturami.

glutamin aminokislina

 • So kakšni stranski učinki?

Preveliki odmerki lahko povzročajo prebavne težave, zato je smiselno začeti z manjšo količino 5-10g dnevno in po potrebi stopnjevati.

 • Navodila za uporabo?

Priporočen dnevni odmerek za obnovo prebavil je 5-10g, zjutraj na tešče ter po potrebi še enkrat 5-10g zvečer pred spanjem. Glutamin je v obliki praha, brez vonja in okusa, tako da se lahko zmeša z vodo ali drugo tekočino. Lahko se še dodatno zaužije pred, med ali po fizičnem naporu za boljšo regeneracijo.

 • Ali lahko glutamin kombiniram tudi z ostalimi izdelki?

Dopolnjuje s Premium Profloro. Ni pa nič narobe, če  uporabljaš tudi ostala prehranska dopolnila.

Uporaba:

Začetek: L-Glutaminena (1) merica (5g) zjutraj na tešče, pol ure pred prvim obrokomPostopno povečanje v roku 14 dni: odmerek se postopoma in po potrebi poveča do končne doze, ki je: ena (1) merica (5g) na tešče, pol ure pred vsemi obroki. Torej skupno najvišja doza je 3x na dan 5g pol ure pred zajtrkom, 5g pred kosilom in 5g pred večerjo.

 

Ne spreglej kategorij z ostalimi koristnimi nasveti in naših objav na socialnih omrežjih:

 

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Pri delu me motivirajo rezultati, ter zadovoljstvo ljudi katerim lahko pomagam. Sem strokovnjak za modulacijo BIOSIGNATURE, ki sem jo uspešno zaključil na vseh stopnjah. Študiral sem tudi v ZDA na fakulteti za FUNKCIONALNO MEDICINO. S tem delom se ukvarjam že 25 let in s tem namenom sem tudi naredil blagovno znamko in spletno stran VITJA.SI, ki sta plod mojega dela. Glavna strast mojega dela je prebavni trakt, saj verjamem, da je jedro zdravja in počutja skrito v prebavnem traktu. Od nekdaj sem si želel ljudem pomagati s kvalitetnimi izdelki, ki dosegajo svoj namen, a ker z izdelki na trgu nisem bil zadovoljen, sem razvil svoje Premium izdelke visoke kakovosti. Za več informacij o mojemu delu, klikni tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Prehrambene informacije

 • Neto količina: 500g (100 odmerkov)
 • Odmerek: 1 merica (5g)
 • Sestavine: 100% L-Glutamin

Mnenja strank

Powered by
1-5 of 33 reviews
 1. Great price-value.

  (0) (0)
 2. Odlično

  (0) (0)
 3. V redu.

  (0) (0)
 4. Odličen izdelek.

  (0) (0)
 5. Zadovoljna s počutjem po uporabi tega izdelka.

  (0) (0)