Paket Relax (elektroliti + magnezij)

prehransko dopolnilo 

Lahka osvežilna pijača s štirimi elektroliti (natrij, kalij, kalcij, magnezij) in vitaminom C ter brez OH in kapsule magnezija.

14,90

Počisti
-
+
 • Zaužiti kadarkoli
 • Zaužiti po treningu
 • Primerno za vegetarijance
 • Proizvedeno v EU

Opis


KAJ JE KRČ?

To je tista neprijetna bolečina, ki nas “zgrabi” in noče spustit. Gre za nenadno močno skrčenje mišice, kar je lahko zelo boleče in moteče. Ker mišica ostane skrčena in se ne more sprostiti je pomembno, da jo raztegnemo in na ta način se sprosti. Krč se lahko pojavi v katerikoli mišici, največkrat je to v mečih, stegnih ali stopalnih mišicah.

ZAKAJ TE “zagrabi” KRČ?

Do krča pride največkrat zaradi:

– intenzivne telesne dejavnosti,
– dolgotrajna drža v določenem položaju ali
– dehidracija (pomanjkanje elektrolitov).

Izmed teh treh razlogov, je najpogostejši dehidracija oziroma pomanjkanja elektrolitov (magnezij, kalcij, natrij, kalij). Zato je večja verjetnost te krč zgrabi poleti, saj se intenzivneje potiš in na ta način izgubljaš še več elektrolitov.
Kako si pomagamo pri krču?

Ko te zagrabi krč je najbolje da mišico takoj raztegneš. Včasih zna to kar precej boleti, vendar s tem ko mišico raztegneš, jo prisiliš, da se sprosti in bolečina popusti.

Na splošno je treba veliko piti. Predvsem je priporočljivo dodajanje elektrolitov. Ko nas zagrabi krč je že prepozno in to je največkrat znak, da imamo premalo elektrolitov.

Šumečke so osvežilna pijača s štirimi elektroliti (natrij, kalij, kalcij, magnezij) in vitaminom C ter brez OH in magnezijem v kapsulah, v svoji najboljši obliki. Magnezij bis-glicinat.

Reflex magnezij bisglicinat

 Magnezij namreč vpliva na preko 300 encimskih procesov in je najpomembnejši mineral v telesu. Večini ga primanjkuje. Zelo je pomembno, da je magnezij v obliki kelata, sicer je njegova absorbcija veliko slabša.

 • Magnezij-bisglicinat je v obliki kelata kar je nujno za dobro absorbcijo,
 • več kot 70% ljudi ima pomanjkanje magnezija,
 • zelo učinkovit ter kakovosten.

Reflex magnezij bisglicinat ima 80% višjo biološko vrednost (z malo ali brez stranskih učinkov), v primerjavi z drugimi oblikami, kot so magnezijev citrat, ki ima 90% biološko vrednost (z možnim odvajalnim stranskimi učinkom), ali magnezijev oksid s samo 4% biološko vrednostjo.

Šumečke ZERO brez kalorij z elektroliti

 • Lahka in osvežujoča pijača z okusom sadja,
 • brez sladkorja, brez kalorij,
 • Brez glutena, umetnih barvil ali konzervansov,
 • Samo naravne arome.

Vsebujejo vitamin C in elektrolite: natrij, kalij, kalcij, magnezij

 • Vitamin C v ZERO ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom ter prispeva k zmanj­ševanju utrujenosti in izčrpanosti
 • Kalij ima vlogo pri delovanju mišic. Prav tako ima vlogo pri vzdrževanju normalnega krvnega tlaka
 • Kalcij prispeva k sproščanju energije pri presnovi. Potreben je za ohranjanje zdravih kosti in zob
 • Magnezij prispeva k zmanj­ševanju utrujenosti in izčrpanosti. Pomembno prispeva k delovanju mišic ter ima vlogo pri sintezi beljakovin

NAVODILA ZA UPORABO:

 • raztopite 1 (lahka mešanica) do 2 tableti (močna mešanica) v 750ml vode – šumečo tableto preprosto raztopite v bidonu. Tuba z 20 šumečimi tabletami zadostuje za pripravo 15 litrov napitka – količina vsekakor poplača porabljen denar. Embalaža je majhna, lahka za prenašanje in ekološko prijazna. Šumeče tablete se enostavno prelomijo, pripravite lahko različno ‘močne’ (vsebnost elektrolitov) napitke.
 • magnezij kapsule vzemite 1-3 na dan. Jaz jih vzamem naenkrat 3, 30 minut pred večerjo.

PROIZVAJALEC: Proizvedeno v Veliki Britaniji, HIGH5 – Reflex.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Shranjevanje: Izdelek hranimo v suhem prostoru na sobni temperaturi. Po uporabi izdelek dobro zapreti in paziti, da vanj ne pride vlaga. Rok uporabe izdelka je označen na embalaži.

Prehrambene informacije

Mnenja strank

Powered by
1-3 of 3 reviews
 1. Magnezij deluje

  (0) (0)
 2. Še vedno eni boljših elektrolitov (okus grenivka).

  (0) (0)
 3. Pijem po treningu, kar mi pomaga pri regeneraciji mišic.

  (0) (0)