Indijski trpotec-psilium, vlaknina iz ekološke pridelave (200g)

✅ Indijski trpotec (plantago ovata) je prehransko dopolnilo iz ekološke pridelave. Gre za vir vlaknin, saj vsebuje izdelek kar 88g vlaknin na 100g.  Zanimiva lastnost te vlaknine je, da ob stiku z vodo tvori gelu podobno snov.

 • Odličen  vir vlaknin, ki ustreza karakteristikam zaželenih pri vlakninah. Vsebuje nad 85% vlaknin.
 • Izdelek je primeren tudi za vegane
 • visoka vsebnost vlaknin
 • primeren tudi za LCHF in KETO način prehranjevanja

12,99

DO KONCA AKCIJE ŠE:
dni
ure
min.
sek.
1x 12,99 €
na kos
TOP IZBIRA
3x 10,99 €
na kos
6x 9,75 €
na kos

-
+
Znižana cena:
Prihrani:
 • Zaužiti kadarkoli
 • Primerno za vegane

Opis

 

Ekološko pridelan  indijski trpotec 200g (plantago ovata)

Uporaba:  začni z mešanjem približno 2-3 gramov v vodi ali poljubni tekočini, in počasi povečuj doziranje do 20-25 gramov na dan v dveh ali treh odmerkih. Vzemi ga nekje pol ure pred obroki.
 
Indijski trpotec znan tudi kot psilium je izvrsten vir prehranskih vlaknin.  Ob zaužitju namreč v črevesju vlaknine nabreknejo in tvorijo gelu oz. sluzi podobno snov. Vlaknine nase vežejo vodo in tako povečajo volumen vsebine v želodcu.
 
 • bogat vir prehranskih vlaknin
 • izdelek iz ekološke pridelave
 • veganski izdelek
 • slovenski izdelek
 
Rastlina raste samoniklo v Iranu in Indiji, tam in v sosednjih državah jo tudi gojijo. Enako učinkovit je Indijski trpotec (P. Indica), ki je doma tudi pri nas na peščenih tleh v okolici Celja, gojijo pa ga predvsem v Franciji.
 
Uporaba: 1-2 čajni žlici dodajte v vodo in popijte par minut pred obrokom. Lahko ga tudi predhodno namočite in potem vmešate v napitke, kosmiče, jogurt. Uporabi se lahko večkrat na dan.
 
 
Sestavine: 100% ekološko pridelan indijski trpotec oz. psilium-luščine (vrsta plantago ovata)
 
EKO – izdelek iz ekološke pridelave – pomeni da je minimalno 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora pridelanih ekološko (pridobitev zahteva izpolnjevanje strogih evropskih predpisov).
 
 
 

Vesel ples črevesja

Vlaknine so pomemben del naše prehrane. Tudi zato je še vedno potrebno stremeti po tem, da dobimo dosti topnih in netopnih vlaknin iz naravnih hranil. Težava pa je, ker to stori zelo malo ljudi. Po nekaterih priporočilih je za moške  priporočeno približno 38 gramov na dan, za ženske pa okoli 25, kar temelji na preprosti formuli: vzami 14 gramov vlaknin za vsakih 1000 zaužitih kalorij. Te številke redno dosega le malo ljudi, zato je dobro pametno poskrbeti za zadostno količino dodanih vlaknin. Indijski trpotec ali psilium je naravna vlaknina v svoji suruvi, organski obliki.
Prvi teden začni z zmešanjem približno 3 gramov v vodi na dan, in počasi povečuj doziranje do 10-15 gramov na dan v dveh ali treh odmerkih. Vzami ga nekje pol ure pred obroki. Vsekakor boš vedel-a, da učinkuje, saj se bo to najbolj poznalo  pri prebavi.
 
 

Opozorilo:

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

 

Ne spreglejte kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naše spletne trgovine in spletne strani naše nove blagovne znamke 

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Pri delu me motivirajo rezultati, ter zadovoljstvo ljudi katerim lahko pomagam. Sem strokovnjak za modulacijo BIOSIGNATURE, ki sem jo uspešno zaključil na vseh stopnjah. Študiral sem tudi v ZDA na fakulteti za FUNKCIONALNO MEDICINO. S tem delom se ukvarjam že 25 let in s tem namenom sem tudi naredil blagovno znamko in spletno stran VITJA.SI, ki sta plod mojega dela. Glavna strast mojega dela je prebavni trakt, saj verjamem, da je jedro zdravja in počutja skrito v prebavnem traktu. Od nekdaj sem si želel ljudem pomagati s kvalitetnimi izdelki, ki dosegajo svoj namen, a ker z izdelki na trgu nisem bil zadovoljen, sem razvil svoje Premium izdelke visoke kakovosti. Za več informacij o mojemu delu, klikni tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Prehrambene informacije

indijski trpotec

Mnenja strank

Powered by
1-5 of 30 reviews
 1. Vredno

  (0) (0)
 2. Pomaga

  (0) (0)
 3. Vredu izdelek.

  (0) (0)
 4. Odlicno

  (0) (0)
 5. Super izdelek

  (0) (0)