Matej Keglevič: maščoba stran, mišice gor

plezanje

Kot rekreativni športnik, iskalec športa za dušo in telo sem se našel v športnem plezanju. Edina ovira, ki mi jo je predstavljala pri napredovanju tehnike in psihe je bila moja teža.

Večino časa sem ga videval v parku, ko je peljal svojega psa na sprehod z nasmeškom na obrazu. Pravzaprav ga nikoli nisem srečal nenasmejanega.
Kot rekreativni športnik, iskalec športa za dušo in telo sem se našel v športnem plezanju. Edina ovira, ki mi jo je predstavljala pri napredovanju tehnike in psihe je bila moja teža.
Zaradi narave dela so se kilogrami povečevali namesto zmanjševali in tako je nastala tudi manjša frustracija pri plezanju. Tako je prišel trenutek, ko sem se odločil kontaktirati Vitjo.
Naredila sva načrt, povedal mi je kaj lahko in kaj ne smem jesti ter predvsem kako se lotiti celotne zadeve dolgoročno, da ne obupam po enem tednu.
Po nekaj mesecih spremenjene prehrane sploh ne pogrešam več starih navad in razvad. Z Vitjo mi je uspelo nemogoče.
Začel sem topiti odvečno maščobo ter ohranjati mišično maso. Po dveh mesecih so že bili rezultati presenetljivi, in sicer:

  • ko sem začel sem imel 85kg ter obseg pasu 94cm
  • po 2. mesecih, ko sem naredil pavzo (moral sem zaradi službenega potovanja) sem prišel na 80.5kg ter obseg pasu 89.5cm.
  • po 4 mesecih, se še vedno prehranjujem po novem režimu, kilogrami počasi padajo, kakor tudi obseg pasu, mere bom izdal na koncu, ko zaključim projekt.

Postal sem tudi zvesti tekač saj sem zaradi izgubljenih kilogramov začel uživati tudi tukaj. Preden sem začel z novim režimom prehrane sem 6km pretekel v borih 38min, po enem mescu sem ta čas popravil na 33min.
Kot še ena zanimivost, kaj lahko sprememba prehrane naredi na psihi je to, da sem sposoben preteči na Urban, ki sem ga prej prej komaj prepešačil.

Izdelki, ki jih Matej uporablja kot dodatek in pomoč pri hujšanju:

Nenazadnje bi se rad zahvalil Vitji, da je tudi, ko je bil na morju, odgovarjal na vsa moja vprašanja v zvezi s prehrano in treningom. O takšnem osebnem trenerju lahko samo sanjaš, da si vzame čas tudi ko je na dopustu.

 

Matej Keglevič

Morda te zanima tudi