Mišo preobrazba 8 tednov(-13KG maščobe +3,5KG puste mase)

Po večletnem premoru sva se z Mišotom lotila nove preobrazbe.

Prišel je čas, ko mu je tehtnica enostavno pokazala preveč in želel je spremembo. Počutje in izgled sta bila takšna kot si ni želel.

Opravila sva meritve Biosignature. 13.3. je Mišo imel 25,7% maščobe in 72.1kg puste telesne mase. Kak teden pred meritvami je imel še kakšen kilogram več. 20.5. je imel 14.1% mašobe ter 75.5kg puste telesne mase, kar je izvrsten rezultat.

Za dosego tega cilja sva uporabila več prijemov. Ključno je bilo izboljšanje občutljivosti celic na inzulin in posledično izguba maščobe ter povečanje mišične mase.

Kaj so koraki za izboljšanje občutljivosti celic na inzulin?

  • Gibanje; vsaj 10.000 korakov dnevno, ko je to opravljeno pride na vrsto trening z utežmi, ki je ciljno naravnan v povečanje mišične mase in če je želja, za tem še ostale fizične aktivnosti.
  • Prehrana; kalorijski deficit, daljši premori med obroki, povišan vnos beljakovin, v prvi faz izmanjšan vnos OH, kasneje se dodajajo in vračajo nazaj, maščobe enakomerno razporejene med 2 obroka dnevno.
  • Optimizacija mikroelementov v telesu; ključni elementi ki pripomorejo k izboljšanju občutljivosti celic na inzulin so: magnezij, cink, vitamini skupine B, probiotiki in vitamin D. Zato je najenostavnejša varianta OSNOVNIH 5, ki sva jih tudi dodala.

Morda te zanima tudi