Hidroliziran kolagen peptid 2X

prehransko dopolnilo

Rok uporabe: 08.2026

Hidroliziran kolagen peptid v dveh različicah

  • Mango Marakuja
  • Limona

* Preverjena kakovost hidroliziranih peptidov kolagena za maksimalno absorbcijo in učinkovitost, v kombinaciji s hialuronsko kislino, vitaminom C in cinkom.

🍋 Okus limona = ribji kolagen tip I in II, cink, vitamin c
🥭 Okus mango = mešanica goveji + ribji kolagen tip I, II in III, cink , vitamin c in vitamin E

54,90

Počisti
-
+
  • Zaužiti zjutraj
  • Zaužiti kadarkoli
  • Proizvedeno v EU
  • Brez glutena
  • Brez laktoze
Oznaka:

Opis

Hidroliziran kolagen peptid Vitja.si 2 x 210g, 60 dnevna zaloga

Hidroliziran kolagen. Le kdo ga danes ne pozna, posluša o njem na vsakem koraku in njegovemu uživanju pripisuje mladosten izgled. Morda ti je nova zgolj beseda hidroliziran. In kaj pomeni? Da je razgrajen na manjše prepustnejše delce, ki jih naše telo lažje vsrka, zato je njegova absorbcija do 3x bolj učinkovita kot ostale oblike kolagena.

Vendar je kolagen veliko več kot samo anti age ritual. Poznamo namreč več kot 16 različnih tipov kolagena.  Spada namreč med najbolj zastopano beljakovino (30%) v našem telesu. Najdemo ga v mišicah, kosteh, koži, žilah, prebavnem sistemu, sklepih, laseh, nohtih…. Tam kjer je nekaj mehkega, tam je kolagen. Telesu nudi oporo in elastičnost.

Kolagen je kot beljakovina eden glavnih gradnikov naših kosti, mišic, kože, kit in vezi med sklepi. Naše telo ga lahko proizvaja samostojno a ker ta sposobnosti z leti slabi,  dodatki s kolagenom pomagajo pri ohranjanju vsebnosti le tega v našem telesu. Kolagen si lahko morda predstavljamo kot neke vrste lepilo, ki drži vse lepo skupaj.

Sama beseda kolagen namreč izvira iz grške besede “kolla”, ki pomeni lepilo.

Morda je sedaj bolj razumljivo, zakaj je kolagen tako zelo pomemben za nas..

Poznamo več tipov kolagena

Tip I predstavlja veliko večino kolagena v našem telesu. Gre za kolagen z gostimi vlakni in zagotavlja strukturo kože, kit, kosti, hrustanca in vezivnega tkiva.

Tip II definirajo bolj ohlapna vlakna. Najdemo ga predvsem v elastičnem hrustancu, ki pomaga pri blaženju naših sklepov.

Tip III podpira predvsem strukturo mišic, žil in organov.

Ostali tipi so precej manj prisotni v našem telesu a nič manj pomembni. Skupno kolagenu pa je, da ga imamo v telesu vedno manj izgublja pa tudi na kakovosti.

Najbolj očiten znak, ko opazimo upad proizvodnje kolagena je viden na čvrstosti in elastičnosti kože.

Kolagen v naravni obliki

Zaužijemo ga lahko tudi s pomočjo naravnih virov in sicer preko hrane. Veliko kolagena se namreč nahaja v vezivnem tkivu hrane živalskega izvora. Najdemo ga v piščančji in svinjski koži, govedini in ribah. Bogat vir kolagena je kostna juha, ki nastane pri kuhanju kosti piščanca ali drugih živali.

Skuhan kolagen poznamo v obliki želatine, ki vsebuje veliko aminokislin nujnih za proizvodnjo kolagena.

Nekatera živila bogata s kolagenom;

  • piščančje meso
  • ribe
  • jajca
  • fižol
  • jagodičevje
  • citrusi
  • indijski oreščki

Ključni sestavini, pomembni za učinkovito tvorbo kolagena v tvojem telesu pa sta vitamin C in glicin (prevladujoča aminokislina v kolagenu). Zato oba hidrolizirana kolagena vsebujeta tudi vitamin C.

Naš organizem do 20. leta starosti sintetizira kolagen samostojno, po 25. letu pa začne sinteza kolagena močno upadati

Hidroliziran kolagen v obliki prehranskega dopolnila

Hidroliziran kolagen je za razliko od tistega v hrani, razdeljen na manjše delce. Ti delci so pravzaprav peptidi, ki omogočajo da se kolagen veliko lažje absorbira, kot če bi bili ti delci večji.  V primerjavi z živili, ki so bogata s kolagenom se lahko hidroliziran kolagen absorbira do trikrat hitreje. Njegova prednost pa je tudi, da ga povsem preprosto zmešamo v napitke, jogurte in smutije.

Vitamin C

Vitamin C ima pomembno vlogo pri nastajanju kolagena, izboljša pa tudi njegovo absorbcijo.

Da je vitamin C res pomemben delček pri nastanku in absorbciji kolagena je potrdila tudi EFSA (Evropska uprava za varno hrano) saj ima VITAMIN C:

vitamin-C-kolagen-vitja

  • vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil
  • vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti
  • vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje hrustanca
  • vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje dlesni

 

Hialuronska kislina

Hialuronska kislina je naravna sestavina človeškega telesa z izjemno sposobnostjo zadrževanja vode. Zadrži lahko tudi do 1000x večjo količino vode glede na lastno težo.

Cink

Cink je še en dobro poznan mineral, ki ima potrjeno vlogo pri delovanju imunskega sistem s strani EFSA. Prav tako pa cink prispeva k ohranjanju zdravih kosti, nohtov in las. Pomembno vlogo igra tudi pri sintezi beljakovin.

 

Koliko moram biti star-a, da lahko uporabljam kolagen?

Po 20. letu naše telo že izgublja polno moč samostojne sinteze kolagena, ga pa najdemo tudi v hrani, zato dodajanje v obliki prehranskega dopolnila le poveča njegov vnos.

Za koga je primeren kolagen?

Kolagene je primeren za moške in ženske. Po 20. letu njegova vrednost upada, zato se ga lahko dodaja k prehrani.

Zakaj ni kolagen v kapsulah?

Iz preprostega razloga zadostnega vnosa. Da kolagen deluje in svojo nalogo opravi kar se da najbolje, moramo telesu zagotoviti zadostno količino. To je vsaj 5 g kolagena v enem odmerku. In lahko si predstavljaš koliko kapsul bi potrebovali za 5g čistega kolagena. Vse kar je manj kot to, ni najbolj smiselno. Moje osebno mnenje je, da na dan potrebujemo vsaj 5 do 7g kolagena. Nekaj ga seveda dobimo tudi s hrano a ne dovolj, zato ga je  glede na tvoj življenjski slog, starost in koliko ga poješ s hrano, smiselno dodati tudi v obliki prehranskega dopolnila.

Zakaj je kolagen z okusom?

Poslušali smo željo in idejo večine. Kolagen v prahu brez okusa imamo že nekaj časa na voljo. Meni je bil super. A večino je le motil priokus, ki ga je dodalo pijači in hrani. Sploh ribji je imel vsekakor svoj specifičen vonj, pa čeprav je bil brez okusa. V iskanju v prvi vrsti kot zmeraj, kakovosti in potem smiselnih dodatkov za boljšo absorbcijo in nenazadnje dobrega okusa. Vsi si želimo uživati nekaj kar je dobro in česar se vsak dan veselimo popiti. In res moram priznati, da sem bil prijetno presenečen nad okusom raje ne povem katerega vzorca po vrsti. Dober okus, odlična sestava in velik plus, mešanje brez grudic. Resnično brez kep in grudic, ki jih nihče ne mara. Vsebujejo pa tudi naravne arome, kar je le še dodaten plus.

Kako se meša kolagen?

Najboljše z vodo. Eno merico, ki je priložena (približno 7g) dodaš v vodo. Raztopi se takoj, priporočam, da vseeno malo premešaš in popiješ prijetno ohlajeno osvežilno limonado ali ravno prav sladek sadni okus Mango-marakuja.

 

Kakšna je razlika med kolagenom LIMONA in kolagenom MANGO-MARAKUJA?

Najbolj bistvena razlika med obema kolagenoma je ta, da je LIMONA primerna tudi za vegetarijance, saj vsebuje samo hidroliziran peptid ribjega kolagena, medtem ko MANGO-

MARAKUJA vsebuje poleg hidroliziranega peptida ribjega kolagena, tudi hidroliziran peptid govejega kolagena.

Lahko rečemo skoraj, da je LIMONA ribji, MANGO-MARAKUJA pa mešani kolagen. Oba sta v hidrolizirani obliki, kar pomeni da se absorbirata 3x boljše kot kolagen, ki ga zaužiješ s hrano. Dodan imata tudi vitamin C in hialuronsko kislino, ki sta prav tako namenjena boljši absorbciji. LIMONA je slajena s STEVIO in sukralozo, MANGO-MARAKUJA s sukralozo.

Sestavine:

Okus LIMONA: hidrolizirani peptidi ribjega kolagena, hialuronska kislina, askorbinska kislina (vitamin C), cink (cink bisglicinat), naravna aroma limone, barvilo; beta karoten, sladilo; stevia, sukraloza, citronska kislina.

Okus MANGO-MARAKUJA: hidrolizirani peptidi ribjega kolagena, hidrolizirani peptidi govejega kolagena,  hialuronska kislina, askorbinska kislina (vitamin C), naravna aroma manga, naravna aroma marakuje, barvilo; sončni ananas, rdeča malina, sladilo; sukraloza, vitamin E, citronska kislina.

Uporaba:

En odmerek 7g (merica je priložena), dodamo v 200 do 300ml vode ali poljubne tekočine, zmešamo in popijemo.

Lahko ga dodamo tudi v navaden jogurt ali smuti, se pa odlično meša povsem brez grudic in je najboljši s hladno vodo.

Priporočen odmerek: 7g oz. ena merica, ki je v izdelku priložena.

Priporočena dnevna količina: 1-3- odmerke.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Shranjevanje: Izdelek hranimo v suhem prostoru na sobni temperaturi. Po uporabi izdelek dobro zapreti in paziti, da vanj ne pride vlaga. Rok uporabe izdelka je označen na embalaži.

Neto količina: 210g oz. 30 odmerkov

Narejeno in pakirano za Vitja.si v EU.

 

Ne spreglej kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, ponudbo spletne trgovine in objav na IG.

vitja foto landing

Sem Vitja Sikošek.

Pri delu me motivirajo rezultati, ter zadovoljstvo ljudi katerim lahko pomagam! S tem namenom sem ustanovil stran VITJA.SI

Sem strokovnjak za modulacijo BIOSIGNATURE, ki sem jo uspešno zaključil na vseh stopnjah. Študiral sem tudi v ZDA na fakulteti za FUNKCIONALNO MEDICINO.

S tem delom se ukvarjam že 25 let in s tem namenom sem tudi naredil blagovno znamko in spletno stran vitja.si, ki sta plod mojega dela.

Glavna strast mojega dela je prebavni trakt, saj verjamem, da je jedro zdravja in počutja skrito v prebavnem traktu. Od nekdaj sem si želel ljudem pomagati s kvalitetnimi izdelki, ki dosegajo svoj namen, a ker z izdelki na trgu nisem bil zadovoljen, sem razvil čisto svoje.

Prehrambene informacije

kolagen hranilne vrednosti

Mnenja strank

Powered by
1-5 of 35 reviews
  1. Najboljši okus kolagena, kar sem kdajkoli pila. Res je zelo okusen.

    (0) (0)
  2. obožujem okus, uporabljam vsak dan zdaj že mesece in moram rečti, da meni deluje, na kožo, nohte in lase

    (0) (0)
  3. Top zadeva

    (0) (0)
  4. Mene in taščo zvija v trebuhu, verjetno zaradi sukraloze. Tudi po okusu nama je presladko. Kupila sem tudi mami, njej ne dela težav. Verjamem, da je kolagen kakovosten, bom pa vnaprej naročala brez okusa.

    (0) (0)
  5. Priporočam ga tudi ostalim.

    (0) (0)

Morda vam bo prav tako všeč…