Katja in Andreja Heričko: zadovoljni, fit in zdravi!

Katja in Andreja.jpg

Sva sestri Katja in Andreja iz Maribora. Stari sva 34 in 27 let. Obe sva športnici- plesalki.

Radi bi opisali vsaka svojo zgodbo-izkušnjo…

Katja Hauptman

Stara sem 34 let. Že od zgodnje mladosti sem se vsa leta ukvarjala z akrobatskim RNR. Treningom sem posvetila veliko časa. Bili so intenzivni, vključenega je bilo ogromno gibanja, zato nisem nikoli imela težav s kilogrami ne glede na to kaj sem zaužila. Sledil je študij in nato rojstvo dveh otrok. Prvega otroka sem rodila pred 10 leti. Pridobila sem nekaj kilogramov, čeprav še zmeraj ne toliko, da bi me motilo. Po rojstvu drugega otroka pa so se kilogrami začeli kar kopičiti… Po obeh porodih sem opustila kakršnokoli gibanje in se zredila za 25 kg. Ujela sem se v začaran krog.

Velikokrat sem posegala po različnih dietah, kupovala sem napitke, tablete za hujšanje, itd. Po nekaj dneh stradanja sem znova posegala po sladkarijah in si pridobila še kak kilogram več. Postajala sem vedno manj samozavestna, nisem imela več želje po druženju, zelo rada sem začela ostajati doma. Začele so se pojavljati težave s kožo, predvsem na obrazu, suha koža kot nekakšna luskavica… po vseh specialističnih pregledih mi niso znali določiti diagnoze in ko so preiskave zaključili, so me poslali domov z diagnozo nevrodermitis… Že tako sem tonila v depresiji zaradi težav s kilogrami, nazadnje pa še dodatno težave s kožo. Prav tako so se mi začele težave z žolčem…

Začela sem iskati pomoč.  Zdravniki so me zmeraj pošiljali domov z diagnozami stresa. Čeprav se mi ni zdelo da doživljam kakšen stres kot to, da sem bila vedno bolj nezadovoljna sama s sabo…

Nato mi je sestra Andreja povedala, da že nekaj časa spremlja Vitja na njegovi spletni strani. Andreja je plesna učiteljica in veliko prebira članke o gibanju in zdravi prehrani. Skušala mi je dopovedati, da so zgolj diete premalo in da je potrebno spremeniti način življenja.

Začela sem prebirati njegove članke kjer sem opazila tudi slike prijatelja Marka, ki je pravtako pri VITJA.SI naredil neverjetno preobrazbo… To me je dodatno spodbudilo. Tako sva se s sestro odločili, naredili prvi korak in se sestali z Vitjem.

Res neverjeten vtis je naredil Vitja na naju. Takšna pozitivnost, motiviranost in strokovno svetovanje o prehrani! Mene, ki ni prepričal še nihče…in srečam nekoga, ki mi v danem trenutku takoj da upanje in vero v nekaj kar si že dolgo želim….Joj, kako lahko je bilo slišati te stvari iz njegovih ust…ampak bo res tako lahko?

Med samo odločitvijo sem pomislila na finance, ki pa so za tak korak vendarle potrebne. Vzela sem posojila, saj kot mamica dveh otrok nisem imela privarčevanega denarja.

Čakal me je prvi trening in prva preizkušnja moje volje… sem dovolj močna? Jaz, ki sem se tolikokrat odločila in kljub obljubam podlegla skušnjavi sladkarij? K sreči sem imela tudi veliko podporo moje sestre Andreje, s katero sva se odločili, da poskusiva obe.

Sledil je prvi trening in jedilnik. Zbrala sem moč in prilagodila jedilnike, pridno trenirala in se veselila vsakega napredka. in začeli so minevati dnevi… sama sebi se nisem mogla načuditi, da me je po toliko letih preizkušenj končno nekdo uspel prepričati in motivirati tako močno, da mi uspea!

Zahvala velja Vitju, ki je bil pripravljen odgovarjati na vsa vprašanja, ki jih ni bilo malo in me je s svojimi strokovnimi nasveti toliko motiviral, da mi je uspelo. In prav tako moji dragi sestri Andreji, ki mi je prva želela pomagati iz mojega začaranega kroga.

Po osmih mesecih imam 11 kg manj.  Izginile so moje zdravstvene težave. Spet sem srečna, samozavestna in zadovoljna sama s seboj. Povrhu pa še kondicijsko fit. Seveda še s programom nisem zaključila.

Res hvala Vitju za trud, odlično motivacijo in strokovne nasvete. Upam si trditi, da je ta moja osebna preobrazba nekaj najboljšega, kar se mi je zgodilo po rojstvu mojih otrok.

Andreja Heričko

Stara sem 27 let. Po profesiji sem plesna učiteljica. Več kot 10 let se že ukvarjam s plesom. Zelo rada sem v gibanju. Tudi fitnes sem že obiskovala, saj mi intenzivna vadba predstavlja sprostitev.

Kljub nenehnemu gibanju so se po 18. Letu začeli kopičiti kilogrami- približno 1 kg na leto. Obiskovanje treningov, tekme in prenatrpan urnik so začeli kreirati mojo prehrano. Najlažje se je bilo ustaviti v kakšni pekarni. Kilogrami so se pričeli kopičiti, sama pa sem s svojim izgledom postajala nezadovoljna. Plesala sem po osem ur na dan, vendar nisem več izgledala fit. Pojavljati so se začele težave z želodcem.

Že nekaj let sem si želela spremeniti življenjski stil, pa nisem vedela kako naj se tega lotim.

Po posvetu z Vitjem sem takoj vedela: to je to. Vedela sem, da je skrajni čas za spremembo in  se kljub finančnim težavam lotila projekta. S sestro Katjo sva si bili v veliko oporo. Nisem si predstavljala, da bodo rezultati vidni že po enem mesecu. Bili so dnevi, ko sem želela zaužiti kaj »prepovedanega«, vendar nisem- zaradi sebe. Res sem vesela, da sem se odločila za preobrazbo, da sem spoznala Vitja, ki nama je odgovarjal na številna vprašanja in nama zmeraj strokovno in prijazno svetoval. Sedaj sem bolj samozavestna, z večjo kondicijsko pripravo. Vsakemu, ki ima podobne težave povem kaj je meni spremenilo življenje. Prvo moja odločitev, trdo delo in strokovno, profesionalno in prijazno svetovanje Vitja.

Hvala Vitja in hvala tudi tebi Katja, da sva prehodili to pot. Hvala tudi meni.

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Pri delu me motivirajo rezultati, ter zadovoljstvo ljudi katerim lahko pomagam. Sem strokovnjak za modulacijo BIOSIGNATURE, ki sem jo uspešno zaključil na vseh stopnjah. Študiral sem tudi v ZDA na fakulteti za FUNKCIONALNO MEDICINO. S tem delom se ukvarjam že 25 let in s tem namenom sem tudi naredil blagovno znamko in spletno stran VITJA.SI, ki sta plod mojega dela. Glavna strast mojega dela je prebavni trakt, saj verjamem, da je jedro zdravja in počutja skrito v prebavnem traktu. Od nekdaj sem si želel ljudem pomagati s kvalitetnimi izdelki, ki dosegajo svoj namen, a ker z izdelki na trgu nisem bil zadovoljen, sem razvil svoje Premium izdelke visoke kakovosti. Za več informacij o mojemu delu, klikni tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Morda te zanima tudi