Detox Complex za jetra 6kom

prehransko dopolnilo

✴️  namensko zasnovan izdelek Detox Complex z edinstveno kombinacijo sestavin. Namenjen je maksimalni podpori 2. faze razstrupljanja, ki poteka v jetrih. (Kalcijev d glukarat, NAC, pegasti badelj, taurin, betaine, alfa lipoična kislina)✴️

 • Naloga 2.faze razstrupljanja je, da strupe pripravi na izločanje (sicer jih telo ne “izloči” iz telesa”), kar je ključno, da se ne kopičijo v telesu. Simptomi slabše delujoče 2.faze so lahko vidni kot: slabša koncentracija, slabša odpornost – pogostejše infekcije, nabiranje maščobe okoli organov (jetra) in na spodnjem delu telesa (stegna, boki, zadnjica, celulit – pri ženskah), utrujenost,
 • Prav 2. faza razstrupljanja je navadno tista, ki najslabše deluje zaradi pomanjkanja ključnih elementov, ki so potrebni za njeno delovanje. DETOX COMPLEX pokriva potrebe po teh ključnih in pogosto manjkajočih mikrolelementih za boljše delovanje 2.faze razstrupljanja in jo tako optimizira. Je optimalna podpora za jetra in nepogrešljiv ključ v sestavljanki razstrupljanja.
 • Izdelek ima BREZPLAČNO POŠTNINO,

Trojno pakiranje zadošča za 3-mesečno kuro, kolikšno je tudi optimalno obdobje za najboljše rezultate.

143,64

AKCIJA TRAJA ŠE:
dni
ure
min.
sek.
 • Zaužiti kadarkoli
 • Primerno za vegane
 • Primerno za vegetarijance
 • Proizvedeno v EU
 • Brez glutena
 • Brez laktoze

Opis

Uporaba Detox Complexa, prehranskega dopolnila:

Dnevni odmerek sta 2 kapsuli. Za intenzivno kuro se lahko vzame 2x na dan po 2 kapsuli. Kapsuli zaužijte 30 minut pred prvim in 30 minut pred zadnjim obrokom.

Detox Complex; več o njem. Verjamem, da izraz detox ali razstrupljanje že poznaš. Detoksifikacija, krajše detox oziroma razstrupljanje je namreč proces, pri katerem se iz našega telesa izločajo strupene ali toksične snovi. To so snovi, ki vplivajo negativno na delovanje tvojega telesa in se morajo izločiti, saj v nasprotnem primeru motijo normalno delovanje celic, kar vodi v slabše počutje ali celo v razvoj bolezenskih stanje.

Detox oziroma razstrupljanje ni enkraten dogodek?

Razstrupljanje deluje vsak dan. 24 ur, 7 dni v tednu.

Razstrupljanje ni dogodek, ki bi ga lahko časovno omejili. V večini primerov žal ne deluje tako kot bi moralo.

Konvencionalna modrost je odločila, da je “razstrupljanje” mit. Nekateri niso niti prepričani, ali toksini sploh obstajajo. Na drugi strani pa imaš guruje za razstrupljanje, ki predpisujejo javorjev čaj z limono in kozarce, polne oglja, kot zdravilo za skoraj vse.

Začnimo kar na začetku. Razstrupljanje obstaja. 

Ko pridemo v stik s toksini – spojinami, ki ogrožajo našo zdravo homeostazo – jih moramo odstraniti ali izničiti. To je razstrupljanje. Priljubljene predstave o tem, kako deluje razstrupljanje, pa so v večini primerov žal napačne.

Žal  smo velikokrat priča lažnim predpostavkam.

Konvencionalna stran, skeptiki, napadajo predpostavko, da so naša telesa pasivni prejemniki toksičnosti, kakor deklica, vezana na tire, ki čaka na prihajajoči vlak toksinov in le posebna lastniška mešanica zelišč in začimb lahko pretrga njene vezi.

Fanatiki razstrupljanja medtem precenjujejo svojo pozicijo s pogostimi omembami “izpiranja” in “poginjanja”. Mislijo, da gre pri razstrupljanju zgolj za uporabo zunanjih agentov za uvedbo reda v telo.

In kaj je res?

V resnici je naše telo že opremljeno z zmogljivostmi za razstrupljanje. Jetra, ledvice in različne endogene antioksidante uporabljamo za odstranjevanje in/ali izničenje nevarnih spojin, ki vstopajo v telo. Delovanje teh zmogljivosti lahko izboljšamo tako, da jih aktivno podpremo s potrebnimi snovmi ali pa se jim umaknemo s poti. Detoksifikacija ali razstrupljanje je torej proces, pri katerem se iz našega telesa izločajo strupene ali toksične snovi. 

Kako se v telesu pojavijo toksini?

Toksini- strupene snovi se v telesu znajdejo na dva načina:

 • v  telo vstopajo iz okolja. (recimo iz zraka, ki ga dihamo, iz krem, ki jih mažemo na kožo, zdravila, ki jih jemljemo, in podobno.)
 • v telesu nastajajo kot odpadni produkt presnovnih procesov. (recimo toksične oblike hormonov)

Toksinom se v današnjem času ne moreš izogniti. Moraš jih pa izločiti. No to, ti vsekakor priporočam v skrbi za svojo vitalnost.

Zato želim,  da bolje spoznaš proces razstrupljanja in ga maksimalno podpreš za svoje zdravje in dobro počutje.

Preden nadaljujeva si zapomni sledeče:

Razstrupljanje deluje vsak dan. Vedno. 24 ur, 7 dni v tednu. Razstrupljanje ni dogodek, ki bi ga lahko časovno ali prostovoljno določili. In ni nujno, da deluje kot bi moralo!

Pri razstrupljanju deluje preprosta matematika. Izločiti moraš vsaj toliko strupov, kolikor se jih znajde v tvojem telesu. Sicer imaš težave.

In kako vedeti, kdaj je toksinov  v telesu preveč? 

Prvi znaki so, ko čutiš pomanjkanje energije, nemir ali slab spanec, ko hitro ali prepogosto zboliš, ko se na določenih delih telesa začne kopičiti maščoba, ko čutiš napihnjenost in se na splošno počutiš slabo. Ko nisi več zbran. 

Te težave se seveda stopnjujejo. Več kot je strupov v telesu in dalj časa kot traja takšna situacija, slabše je.

Sedaj pa pojdiva k razlagi procesa razstrupljanja.

Razstrupljanje poteka v 3 fazah

Za lažjo razlago, si proces razstrupljanja predstavljajmo kot “lijak”. Zgoraj se vanj stekajo vsi strupi (notranji in zunanji), spodaj pa moramo te strupe izločiti. Ta “lijak”  je razdeljen v 3 faze. 

In prav vse 3 faze morajo med seboj delovati usklajeno. Samo tako bo naš proces razstrupljanja potekal kot mora.

Katere so  3 faze razstrupljanja?

(poglejmo poenostavljeno)

 1. Faza ali oksidacija strupe pripravi na 2. fazo. V 1. fazi se v jetrih sprosti skupina encimov, imenovanih citokrom p450, ki omogočajo transformacijo nevarnih substanc v manj nevarne. Obenem pa kot stranski produkt povzročijo nastanek prostih radikalov. Prosti radikali so zelo škodljivi za naš DNK. Čim prej jih moramo nevtralizirati. V kolikor teh novonastalih prostih radikalov ne nevtraliziramo, bistveno povečamo tveganje za nastanek vnetja v telesu.
 2. Faza ali konjugacija prav tako poteka v jetrih. Molekula, ki je nastala v prvi fazi, se v drugi fazi spremeni v vodotopno obliko, kar omogoči izločanje strupa iz telesa. 

V 1. In 2. fazi igrajo veliko vlogo vitamini in minerali kot na primer vitamin E in C, vitamini skupine B, esencialne aminokisline, silimarin iz pegastega badlja, različni mikroelementi (NAC, alfa lipoična kislina, kalciijev d glukarat), ter flavonoidi. 

Našteti delujejo ali kot močni antioksidanti, ali spodbujevalci tvorbe našega najpomembnejšega naravnega antioksidanta, imenovanega GLUTATION.

 1. faza, ko se toksini izločijo iz telesa – izločanje. Ta faza poteka po več kanalih: preko kože (znoj), preko ledvic (urin) in z blatom preko žolčnika ter žolča. Največji delež izločanja v 3.fazi prevzame prebavni trakt. Vsi kanali pa so pomembni.

DETOX ni magija

Kot vidiš, v detoksifikaciji ni nič čarobnega. Ni super hrane, ki bi odkrila in odstranila toksine, ki prehajajo skozi tvojo kri. Fizično jih ne moreš izprati iz debelega črevesa. Preprosto moraš podpirati in v nekaterih primerih povečevati naravne poti razstrupljanja, ki jih človeška telesa uporabljajo že več sto tisoč let. 

To lahko učinkovito storiš z občasnim savnanjem, z dobrim prehranjevanjem in s kvalitetnim DETOX prehranskim dodatkom, ki ga jemlješ plansko, dolgoročno in z zavedanjem kako obsežen je tvoj proces razstrupljanja. 

Ne gre za enkratno stvar, zato ne moreš “narediti čiščenja” vsakih štirinajst dni in potem na to pozabiti. Razstrupljanje je stalen proces, zato moraš ohraniti ta prizadevanja in doslednost.

Detox Complex je kot že samo ime pove, unikaten kompleks sestavin z medsebojnim sinergijskim delovanjem pri podpori razstrupljanja človeškega organizma. Izdelek je dejansko neprimerljiv s konkurenčnimi produkti zaradi kompleksne sestave, ki zajema več zornih kotov, razloženih v nadaljevanju. Vse sestavine so sicer naravno prisotne.
Razstrupljanje telesa v osnovi poteka v 3 fazah. DETOX COMPLEX je usmerjen v 1. in 2. fazo razstrupljanja. PREMIUM PRO FLORA kot celostno dopolnilo pokriva 3.fazo. Zato se izdelka dopolnjujeta.

Sestava DETOX COMPLEXa:

Kombinacija Silimarina, Alfa lipoične kisline in NAC-ja (N-ACETYL CISTEINE) dviguje nivo človeku najpomembnejšega antioksidanta GLUTATIONA, ki igra ključno vlogo pri izločanju-nevtralizaciji strupov v 2.fazi v jetrih. Posledično to vodi do upada obremenitve jeter, ter boljših krvnih izvidov pri pokazateljih delovanja. (encimi AST, ALT, ALP, GGT, ter bilirubina). Raziskava.

Kalcijev D glukarat pospešuje glukoronidacijo, enega izmed procesov v 2.fazi razstrupljanja, z vezavo na encim beta-glukoronidaze. Ta igra pomembno vlogo pri izločanju v maščobi topnih toksinov, npr., škodljive oblike hormonov. Škodljive oblike hormonov so kot primer ksenoestrogeni, slaba oblika estrogenov, ki vpliva na razvoj določenih rakastih celic in imajo izjemen vpliv na kopičenje maščobe po stegnih in bokih. Kalcij D glukarat onemogoči encim beta-glukoronidaze do 5x dlje kot v normalnih okoliščinah in tako bistveno pripomore k izločanju strupov. Raziskave. Obenem ima Kalcijev D glukarat preko pospeševanja enteropatske cirkulacije, precejšen vpliv na nižanje sinteze holesterola. Raziskava.

TAURIN je delno esencialna aminokislina, ki igra vlogo kot antioksidant pri preprečevanju oksidacije LDL holesterola, splošne homeostaze v telesu in pri izločanju okoljskih strupov. Raziskava.

BETAINE ima velik vpliv na celično energijo, ter preko tega pomaga telesu pri izgubi maščobe in ohranjanju zdravja srčno žilnega sistema. Raziskava.

DETOX COMPLEX bo ob redni uporabi pomagal izboljšati delovanje jeter in posledično pripomogel k lažji in hitrejši izgubi maščobe predvsem na področju stegen, zadnjice (celulit) in okoli organov (trebuh-visceralna maščoba, zamaščena jetra) ter izboljšal jetrne teste.

Obenem je podpora k boljšemu zdravju in preprečevanju kopičenja maščobe na opisanih mestih. Ker je razstrupljanje ali detoksifikacija stalno prisoten in aktiven proces, z izjemnim vplivom na naše počutje, raven energije, mentalni fokus, zdravje in izgled, vsekakor DETOX COMPLEX s svojo kompleksno sestavo, sodi v redno uporabo vsakega, ki želi izboljšati oz. podpreti omenjena področja.

Kdaj jemati Detox Complex?

 • Za spodbujanje dobrega počutja jeter
 • Za podporo vsakodnevnemu čiščenju
 • Pri razstrupljanju in postu
 • Za zaščito pred okoljskimi toksini in onesnaževanjem

Kaj je tisto kar naredi Detox Complex unikaten?

Njegova sestava in sinergijski učinek, ki ga izdelek ima na 1 in 2 fazo razstrupljanja, ki poteka v jetrih.

Uporaba Detox Complexa, prehranskega dopolnila:

Dnevni odmerek sta 2 kapsuli. Kapsuli zaužijte ob obroku z nekaj tekočine.

Sestavine: kalcijev D-glukarat, N-acetilL-cistein, izvleček pegastega badlja, taurin, betain (trimetilglicerin), alfa lipoična kislina, sredstvo proti sprijemanju, magnezijev stearat, kapsula (hidroksipropilmetil celuloza, rastlinskega porekla).

Opozorilo:

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Izdelek hranite na suhem in hladnem prostoru in ne izpostavljajte direktni svetlobi in toploti.

Neto količina: 60 kapsul

Poreklo: Slovenija

Pogosta vprašanja:

 • Zakaj je Detox Complex drugačen od ostalih?

Zaradi kombinacije sestavin, ki dokazano spodbuja nastanek najpomembnejšega antioksidanta v telesu, glutationa …

Večina detox izdelkov se osredotoča samo na razstrupljanje oz. zamaščenost jeter. Zapostavljajo pa druge, zelo pomembne aspekte razstrupljanja, kot so izločanje toksičnih oblik hormonov, BPA-ja, težkih kovin, strupe ki jih vdihujemo. Ta izdelek zajame celoten proces

 • Ali lahko Complex Detox uživam poleg ostalih prehranskih dopolnil?

Detox Complex lahko uživaš skupaj z ostalimi prehranskimi dopolnili, kot je Premium pro flora, L-glutamin, magnezij, vitamini …

Gre za izdelek, ki spodbudi izločanje toksinov iz telesa z antioksidanti in hranili, ki nimajo negativnega vpliva na ostale stvari.

 • Kako deluje Detox complex?

Kombinacija Silimarina, Alfa lipoične kisline in NAC-ja (N-acetil cisteina) dviguje nivo človeku najpomembnejšega antioksidanta GLUTATIONA, ki igra ključno vlogo pri izločanju-nevtralizaciji strupov v 2.fazi v jetrih. a.

 • Katere sestavine vsebuje Detox Complex?

Detox Complex vsebuje kalcijev D-glukarat, N-acetil-L-cistein, izvleček pegastega badlja-silimarin, taurin, betain in alfa lipoično kislino.

 • Ali izdelek vsebuje gluten in laktozo?

Izdelek je brez glutena, laktoze, sladkorjev in primeren tudi za vegane.

 • Ali je izdelek narejen v Evropi?

Da, izdelek je proizveden v Sloveniji po najvišjih EU standardih.

 • Kako uživati Detox Complex?

Za najbolj optimalen učinek, priporočamo jemanje 1 kapsulo pred prvim obrokom z malo tekočine in eno kapsulo pred zadnjim obrokom z malo tekočine. Za zelo intenzivno kuro je smiselno prvi mesec jemati večjo dozo 2x na dan 2 kapsuli in drugi mesec 2x na dan 1 kapsulo.

 

Video: Zakaj klasične detox diete ne delujejo

vitJA, reci vitalnosti ja*

#vitja #recivitalnostija #detox

Prehrambene informacije

2 kapsuli vsebujeta:
 • 400 mg kalcijevega D-glukarata
 • 320 mg N-acetil-L-cisteina
 • 310 mg izvlečka pegastega badlja,
 • od tega 248 mg silimarina
 • 150 mg taurina
 • 150 mg betaina
 • 70 mg alfa lipoične kisline
Neto količina: 50,5 g Vsebnost: 60 kapsul

Mnenja strank

0 od 0 mnenj

Sorry, no reviews match your current selections

Morda vam bo prav tako všeč…