Vitamin C v prahu (mikroniziran – 200g)

17,90

🍋 Vitamin C v prahu, MIKRONIZIRAN za maksimalno dobro absorbcijo je ključen vodotopen vitamin z vrsto funkcij v človeškem telesu. Njegova primarna funkcija je to, da je odličen antioksidant.

 • ključen element za dobro delujoč imunski sistem
 • Primeren za vegane
 • 200 odmerkov/ 1000mg / 200g pakiranje
 

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Opis

prehransko dopolnilo – Vitamin C v prahu 200g

Vitamin C – zakaj je pomemben?

Vitamin C je ključen vodotopen vitamin z vrsto funkcij v človeškem telesu. Njegova primarna funkcija je to, da je odličen antioksidant. Za vitamin C velja, da ga največ dobimo s svežo, ustrezno skladiščeno ter lokalno pridelano zelenjavo in sadjem. Večje potrebe imajo predvsem kadilci, nosečnice in tisti, ki se zelo intenzivno ukvarjajo s športom.

Vitamin C poznamo kot L-askorbinsko kislino in askorbat.

Vitamin C naše telo ni sposobno izdelovati samo, zato mu ga moramo stalno zagotavljati s primerno izbiro prehrane. Izboljšanje absorbcije železa v prebavnem traktu, zaščita pred prostimi radikali v organizmu, zmanjšanje oksidativnih poškodb DNK in zmanjšanje oksidacije LDL holesterola so le nekatere od mnogih funkcij vitamina C, ki kažejo na njegovo pomembno vlogo v našem telesu. Vitamin C deluje tudi kot antioksidant, samostojno in v kombinaciji z vitaminom E ter tako naše telo ščiti pred prostimi radikali. Pomemben je tudi za sintezo kolagena in tako za vsa naša mehka tkiva- dlesni, ožilje, kožo in kosti.

Delovanje vitamina C potrjuje tudi  Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) saj navaja, da  ima vitamin C

 • vlogo pri delovanju imunskega sistema,
 • vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom,
 • vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje hrustanca
 • prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,
 • prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju,
 • povečuje absorpcijo železa,
 • prispeva k sproščanju energije pri presnovi

Priporočena uporaba

 • Ena tableta dnevno skupaj s hrano.
 • Odmerek: 1 tableta
 • Vsebuje: čisti vitamin C v obliki askorbinske kisline zagotovljene kakovosti po standardu ISO 22000

Sestavine: 100% vitamin c v prahu (askorbinska kislina)

Prehrambene lastnosti vitamin – a C v prahu:

                                                                                         na odmerek:                      *PDV

Vitamin C (askorbinska kislina)                               1000mg                          100%

 

Opozorilo:

Pred uporabo vitamin -a C se posvetujte s kvalificiranim zdravstvenim delavcem, če ste mlajši od 18 let, noseči ali dojite ali če imate kakršnokoli znano ali domnevno zdravstveno (-a) stanje (-a) in ali jemljete zdravila na recept ali zdravila brez recepta. Ne uporabljajte ga kot nadomestek za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Izdelek shranjujte v hladnem in suhem prostoru in nedosegljivo otrokom. Ne prekoračite dnevne priporočene količine. Za alergene glej opis v poševnem tisku. Izdelano je v proizvodnji, kjer se proizvajajo izdelki iz mleka, soje, glutena in izdelkov iz teh sestavin.

 

O APPLIED NUTRITION ZNAMKI

Na APPLIED NUTRITION (ki izvira iz Velike Britanije) smo navdušeni, da vam prinašamo izdelke najboljše kakovosti po dostopnih cenah. Blagovna znamka, ki je bila uvedena leta 2008, z le nekaj produkti, je leta 2014 odkupila njena trenutna lastnica, ki je veliko vlagala, da bi na trg prinesla nove in zanimive izdelke. APPLIED NUTRITION, ki je hitro prepoznavna kot vodilna na trgu v inovacijah blagovnih znamk, je postala močna. Naložba se nadaljuje in zdaj imamo lastno proizvodno podjetje, ki nam daje popoln nadzor nad proizvodnim procesom. To vključuje umetniško delo in oblikovanje vseh etiket in embalaže. Vse izdelke izdeluje naša interna R&D ekipa z obsežnimi testnimi ukrepi, ki zagotavljajo, da končni izdelek izpolnjuje in presega vsa pričakovanja glede formule, hranilnih vrednosti, kakovosti in okusa. Da bi ohranili najvišjo raven kakovosti in zanesljivosti za naše stranke, smo prešli na naslednjo stopnjo in jedro naše ponudbe smo testirali in certificirali s svetovnim programom zagotavljanja kakovosti „Informed Sport“. To nas loči od večine blagovnih znamk in privablja širšo bazo strank, ki zahteva kakovost in zanesljivost, kar jim daje 100% zaupanje in zaupanje v našo blagovno znamko. Naše poslanstvo je vedno ostalo konstantno – našim strankam zagotoviti najboljše, da lahko dosežejo najboljše. APPLIED NUTRITION – Formulirano s strani strokovnajkov, zaupano s strani posameznikov.
 

Ne spreglejte kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naše spletne trgovine in spletne strani naše nove blagovne znamke

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Sem Vitja Sikošek, strokovnjak na področju Biosignature modulacije in treningov z utežmi. V zadnjih 25 letih sem pomagal več kot 1000 posameznikom pri preoblikovanju telesa ter izboljšanju zdravja in počutja. Svoje znanje redno izpopolnjujem na izobraževanjih, kar potrjuje tudi preko 15 pridobljenih certifikatov, med katerimi najbolj izstopata PICP (Poliquin performance specialist) nivo 2 in strokovnjak Biosignature modulacije nivo 2. Za več informacij o mojemu delu, kliknite tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Prehrambene informacije

Odmerek: 1 merica (1g)- pakiranje vsebuje 200 odmerkov.   Vitamin C vsebuje:  Vitamin C (kot L-absorbinska kislina)1000 mg

Mnenja strank

 1. Anonimno (store manager)

  (0) (0)
 2. Jan Postružnik (preverjena stranka)

  (0) (0)
 3. Srečko Lešek (preverjena stranka)

  (0) (0)
 4. Mihaela (preverjena stranka)

  (0) (0)
 5. Emilija deluk (preverjena stranka)

  Zelo dobrega okusa kot da bi bil limonin sok stisnjen..sploh nebi pomislila da je vitamin c v prahu

  Vitamin C v prahu (mikroniziran - 200g)Vitamin C v prahu (mikroniziran – 200g)

  (0) (0)