Aljaški polak na zelenjavni steljici

Aljaski polak.jpg

Sestavine:

  • file bele ribe (smuč, aljaški polak, oslič … )
  • por
  • korenček
  • bučka
  • rdeča paprika
  • brokoli
  • kisla smetana
  • kokosovo maslo

Čas priprave: 10 minut

Čas pečenja: 10 minut

Postopek priprave:

Por dobro umijemo, polovico narežemo na kolobarčke. Korenček umijemo, olupimo in narežemo na trakce. Postopek ponovimo z bučko in rdečo papriko. Umijemo in narežemo četrt do polovico brokolija. V ponvi stopimo kokosovo maslo in dodamo por in korenček, ter  malo prepražimo. Nato dodamo še rdečo papriko, bučko in brokoli. Ponev pokrijemo in pražimo/kuhamo na zmernem ognju. Po želji dodamo sol in poper. V drugi ponvi segrejemo kokosovo maslo in v zelo vroče dodamo file bele ribe. Najbolje, da file ribe prej malce popivnamo s papirnato brisačko, da je riba suha in se ne prime na ponev. Pečemo do zlato rjave skorjice na vsaki strani. Zelenjava je sočasno z ribo že gotova, zato izklopimo  štedilnik in v še vročo ponev dodamo smetano za kuhanje. Dobro premešamo in odstavimo.

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Sem Vitja Sikošek, strokovnjak na področju Biosignature modulacije in treningov z utežmi. V zadnjih 25 letih sem pomagal več kot 1000 posameznikom pri preoblikovanju telesa ter izboljšanju zdravja in počutja. Svoje znanje redno izpopolnjujem na izobraževanjih, kar potrjuje tudi preko 15 pridobljenih certifikatov, med katerimi najbolj izstopata PICP (Poliquin performance specialist) nivo 2 in strokovnjak Biosignature modulacije nivo 2. Za več informacij o mojemu delu, kliknite tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

 

Morda te zanima tudi