
Sestavine:
- file bele ribe (smuč, aljaški polak, oslič … )
- por
- korenček
- bučka
- rdeča paprika
- brokoli
- kisla smetana
- kokosovo maslo
Čas priprave: 10 minut
Čas pečenja: 10 minut
Postopek priprave:
Por dobro umijemo, polovico narežemo na kolobarčke. Korenček umijemo, olupimo in narežemo na trakce. Postopek ponovimo z bučko in rdečo papriko. Umijemo in narežemo četrt do polovico brokolija. V ponvi stopimo kokosovo maslo in dodamo por in korenček, ter malo prepražimo. Nato dodamo še rdečo papriko, bučko in brokoli. Ponev pokrijemo in pražimo/kuhamo na zmernem ognju. Po želji dodamo sol in poper. V drugi ponvi segrejemo kokosovo maslo in v zelo vroče dodamo file bele ribe. Najbolje, da file ribe prej malce popivnamo s papirnato brisačko, da je riba suha in se ne prime na ponev. Pečemo do zlato rjave skorjice na vsaki strani. Zelenjava je sočasno z ribo že gotova, zato izklopimo štedilnik in v še vročo ponev dodamo smetano za kuhanje. Dobro premešamo in odstavimo.
Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke..