Aljaški polak na zelenjavni steljici

Aljaski polak.jpg

Sestavine:

  • file bele ribe (smuč, aljaški polak, oslič … )
  • por
  • korenček
  • bučka
  • rdeča paprika
  • brokoli
  • kisla smetana
  • kokosovo maslo

Čas priprave: 10 minut

Čas pečenja: 10 minut

Postopek priprave:

Por dobro umijemo, polovico narežemo na kolobarčke. Korenček umijemo, olupimo in narežemo na trakce. Postopek ponovimo z bučko in rdečo papriko. Umijemo in narežemo četrt do polovico brokolija. V ponvi stopimo kokosovo maslo in dodamo por in korenček, ter  malo prepražimo. Nato dodamo še rdečo papriko, bučko in brokoli. Ponev pokrijemo in pražimo/kuhamo na zmernem ognju. Po želji dodamo sol in poper. V drugi ponvi segrejemo kokosovo maslo in v zelo vroče dodamo file bele ribe. Najbolje, da file ribe prej malce popivnamo s papirnato brisačko, da je riba suha in se ne prime na ponev. Pečemo do zlato rjave skorjice na vsaki strani. Zelenjava je sočasno z ribo že gotova, zato izklopimo  štedilnik in v še vročo ponev dodamo smetano za kuhanje. Dobro premešamo in odstavimo.

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Pri delu me motivirajo rezultati, ter zadovoljstvo ljudi katerim lahko pomagam. Sem strokovnjak za modulacijo BIOSIGNATURE, ki sem jo uspešno zaključil na vseh stopnjah. Študiral sem tudi v ZDA na fakulteti za FUNKCIONALNO MEDICINO. S tem delom se ukvarjam že 25 let in s tem namenom sem tudi naredil blagovno znamko in spletno stran VITJA.SI, ki sta plod mojega dela. Glavna strast mojega dela je prebavni trakt, saj verjamem, da je jedro zdravja in počutja skrito v prebavnem traktu. Od nekdaj sem si želel ljudem pomagati s kvalitetnimi izdelki, ki dosegajo svoj namen, a ker z izdelki na trgu nisem bil zadovoljen, sem razvil svoje Premium izdelke visoke kakovosti. Za več informacij o mojemu delu, klikni tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV v vrednosti 14,9€ + unikatno kodo za 20% POPUST NA CELOTEN NAKUP v naši trgovini, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.

Morda te zanima tudi