Slastni bučini kruhki so odlični kot posladek ali prigrizek za goste. Preseneti svoje goste za Noč čarovnic s tem sladkim prigrizkom. Oboževali jih bodo tako mlajši kot starejši sladkosnedi.
Sestavine:
350g očiščene buče
400g moke (pšenične ali polnozrnate)
1 žlička soli
2 žlički eritritola
2 žlički suhega kvasa
1 žlica indijskega trpotca
80-90 ml mlačnega mleka (ali rastlinskega napitka)
Nekaj indijskih oreščkov
*Po želji lahko dodaš še kanček muškatnega oreščka za še boljši okus!
Potrebuješ še tanko vrvico.
ZA PREMAZ:
1 rumenjak
2 žlici mleka
Priprava:
- Bučo narežeš na kocke in jo kuhaš nad paro cca. 15 minut, da jo lahko brez težav prebodeš z vilico. Ko so koščki kuhani, jih s paličnim mešalnikom zmešaš v pire.
- V skledo preseješ moko in jo zmešaš s soljo, indijskim trpotcem, eritritolom in kvasom. Dodaš bučkin pire in z žlico premešaš. Preliješ s toliko mleka, da lahko umesiš gladko, mehko in rahlo lepljivo testo.
- Skledo pokriješ s folijo za živila in pustiš, da testo vzhaja tako dolgo, da se njegov volumen 1x poveča.
- Vzhajano testo streseš na pomokan pult, kjer ga na hitro pregneteš in razdeliš na šest enako velikih kosov, ki jih oblikuješ v kroglice. Vrvico namastiš in razrežeš na šest kosov, dolžine cca. 50 centimetrov. Vsako kroglico povežeš s kuhinjsko vrvico, da dobiš izgled buče, ampak ne preveč tesno, ker kruhki še vzhajajo.
- Povezane kroglice zložiš na pekač, obložiš s papirjem za peko in jih pokriješ s čisto kuhinjsko krpo. Pustiš na toplem, da vzhajajo cca. pol ure.
- V posodici zmešaš rumenjak in mleko, s tem namažeš vzhajane kruhke.
- Na vrh jim vtakneš indijski orešček in daš vse skupaj v pečico na 180 stopinj, za cca. 20 minut.
- Po peki vrvice odstraniš in serviraš mlačne kruhke.
DOBER TEK! 🙂
Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.