Grozljivo slastni bučni kruhki

Slastni bučini kruhki so odlični kot posladek ali prigrizek za goste. Preseneti svoje goste za Noč čarovnic s tem sladkim prigrizkom. Oboževali jih bodo tako mlajši kot starejši sladkosnedi.

Sestavine:

350g očiščene buče
400g moke (pšenične ali polnozrnate)
1 žlička soli
2 žlički eritritola
2 žlički suhega kvasa
1 žlica indijskega trpotca
80-90 ml mlačnega mleka (ali rastlinskega napitka)
Nekaj indijskih oreščkov

*Po želji lahko dodaš še kanček muškatnega oreščka za še boljši okus!

Potrebuješ še tanko vrvico.

ZA PREMAZ:
1 rumenjak
2 žlici mleka

Priprava:

  1. Bučo narežeš na kocke in jo kuhaš nad paro cca. 15 minut, da jo lahko brez težav prebodeš z vilico. Ko so koščki kuhani, jih s paličnim mešalnikom zmešaš v pire.
  2. V skledo preseješ moko in jo zmešaš s soljo, indijskim trpotcem, eritritolom in kvasom. Dodaš bučkin pire in z žlico premešaš. Preliješ s toliko mleka, da lahko umesiš gladko, mehko in rahlo lepljivo testo.
  3. Skledo pokriješ s folijo za živila in pustiš, da testo vzhaja tako dolgo, da se njegov volumen 1x poveča. 
  4. Vzhajano testo streseš na pomokan pult, kjer ga na hitro pregneteš in razdeliš na šest enako velikih kosov, ki jih oblikuješ v kroglice. Vrvico namastiš in razrežeš na šest kosov, dolžine cca. 50 centimetrov. Vsako kroglico povežeš s kuhinjsko vrvico, da dobiš izgled buče, ampak ne preveč tesno, ker kruhki še vzhajajo.
  5. Povezane kroglice zložiš na pekač, obložiš s papirjem za peko in jih pokriješ s čisto kuhinjsko krpo. Pustiš na toplem, da vzhajajo cca. pol ure.
  6. V posodici zmešaš rumenjak in mleko, s tem namažeš vzhajane kruhke.
  7. Na vrh jim vtakneš indijski orešček in daš vse skupaj v pečico na 180 stopinj, za cca. 20 minut.
  8. Po peki vrvice odstraniš in serviraš mlačne kruhke.

DOBER TEK! 🙂

Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.

Morda te zanima tudi