Sestavine:
Za dve osebi:
35 dag mlete govedine
1 srednje velik melancan
1 korenček
1 čebulo
½ tube paradižnikove mezge
1 svež paradižnik
Sol, poper, lovor, rožmarin
Čas priprave: 30-40 minut
Postopek priprave:
Najprej olupimo čebulo in jo rahlo prepražimo, nato dodamo na kolobarje narezan korenček in premešamo. Dodamo še mleto govedino in to pustimo, da se duši, medtem pa olupimo melanacan in ga narežemo na drobne koščke, tako da se bo pri kuhanju prej zmehčal. K dušeni govedini dodamo še melancan, premešamo in pustimo minutko ali dve, nato pa dodamo še svež narezan paradižnik in paradižnikovo mezgo. Zalijemo z malo vode in pustimo, da se kuha oziroma dokler voda ne izpari. Začinimo po okusu z malo soli in popra, pred koncem pa dodamo še lovor in vejico rožmarina.
K jedi lahko postrežemo še polnozrnate testenine in kislo smetano, lahko pa zraven jeste tudi sveži paradižnik.
Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.