Sestavine (za dve osebi):
- dve jajci
- 400g svinjskih zrezkov
- 80g kvinoje
- dve bučki
- velik korenček
- glava zelene solate
- sol
- poper
- bučno olje
- jabolčni kis
Čas priprave: 20 minut
Čas pečenja: 10-15 minut
Postopek priprave:
Svinjske zrezke malce potolčemo z obeh strani in s papirnato brisačko popivnamo odvečno tekočino. V posodici stremo dve jajci in premešamo beljaka z rumenjakom, nato solimo po okusu, vendar ne preveč.
Umijemo bučki in korenček, ki ga prej olupimo, ter oba narežemo na kolobarje. V drugi posodi zavremo vodo za kvinojo, ki jo kuhamo nekje 10-15minut. Razmerje kvinoje z vodo je 1:2,5. Na kokosovem maslu, popečemo svinjske zrezke, nekaj minut na vsaki strani. V drugi ponvi popečemo bučki in korenček, ki ju nato dodamo h kuhani kvinoji.
Očistimo še večjo glavo zelene solate, ki jo naredite po želji. V dobre pol ure imamo obrok, ki ga zlahka pripravimo in nam ne leži v trebuhu po več ur, kar je še posebej primerno za toplejše dni. Kvinoja pa je odličen nadomestek riža, saj je zelo zdrava in bogata z beljakovinami.
Kot zanimivost: Kvinoja quinoa je primerna je tudi za osebe, ki trpijo za celijakijo, saj ne vsebuje glutena. Med drugim vsebuje skoraj 4-kratno količino kalcija, kot ga najdemo v pšenici, kot tudi 2 krat več fosforja in pol več železa.kvinoja vsebuje kar 16,2 % beljakovin, vlaknine, vitamine in minerale.
- Kvinoja je bogat in uravnotežen vir hranilnih snovi
- Poleg posebne kombinacije beljakovin, vsebuje kvinoja tudi sladkor, škrob, olje, minerale, vlaknine in vitamine.
- Kvinoja je želodcu prijazna
- Je lahka, okusna in lahko prebavljiva. Se ne lepi in ni težka za želodec kot ostala žita. Poleg tega pa ima tudi nek poseben, a odličen okus.
- Vsestransko živilo
- Vsestranska je ravno zaradi tega, saj lahko nadomesti skoraj vse žitarice v različnih jede, je pa tudi zelo okusna.
- Idealno živilo za poletne dni Zaradi svoje lahkosti in posledične lahke prebavljivosti je idealna za pripravo hladnih jedi, ki še kako pašejo v jedilnik v poletnem času. Poleg vsega pa je tudi preprosta za kuho, saj vam priprava jedi iz kvinoje vzame največ 15 minut časa.
- Odlična za vaše najmlajše
- Ker je kvinoja odličen vir hranilnih snovi, je idealna tudi za otroke in dojenčke.
Pa dober tek.
Priporočilo: Uporabljajte čim več živil BIO pridelave!
Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.