Slivovi knedli

slivovi knedli.jpg

Sestavine:

  • 30-40 sliv (najboljše iz kakšnega domačega vrta)
  • 500g bio skute
  • 300-400g moke (po želji, mi smo preizkusili bio pirino, polnozrnato moko)
  • ščepec soli
  • 1 jajce (lahko tudi dve jajci, če sta manjši)

Čas priprave: 10 minut

Postopek priprave:

Oprane slive odcedimo, lahko jih tudi prerežete in odstranite koščico. V večjo posodo damo 500g skute, 1 jajce, moko in solimo. Zmes začnemo počasi mesiti. Lahko si pomagamo z obema rokama in mesimo tako dolgo, dokler ne dobimo lepo gladke zmesi, ki se nam več ne prijemlje na roke. Tako pripravljeno zmes lahko uporabimo takoj za izdelavo knedlov, lahko pa jo damo počivati za pol ure v hladilnik, saj bo tako testo še bolj mehko. Iz mase nato trgamo manjše količine, ki jih sprav oblikujemo v kroglico, ki jo nato zravnamo v manjšo palačinko. Na sredo postavimo slivo in oblikujemo knedl. Pazite, da  bo knedl-cmok obdan s testom z vseh strani, da  ne bo med kuhanjem razpadel.

Knedle kuhamo v vreli vodi, nekje 15 minut. Odcedimo, postrežemo na krožniku in dodamo cimet po želji.

Pa dober tek!

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Sem Vitja Sikošek, strokovnjak na področju Biosignature modulacije in treningov z utežmi. V zadnjih 25 letih sem pomagal več kot 1000 posameznikom pri preoblikovanju telesa ter izboljšanju zdravja in počutja. Svoje znanje redno izpopolnjujem na izobraževanjih, kar potrjuje tudi preko 15 pridobljenih certifikatov, med katerimi najbolj izstopata PICP (Poliquin performance specialist) nivo 2 in strokovnjak Biosignature modulacije nivo 2. Za več informacij o mojemu delu, kliknite tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV v vrednosti 14,9€ + unikatno kodo za 20% POPUST NA CELOTEN NAKUP v naši trgovini, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.

Morda te zanima tudi