Sestavine:
- 30-40 sliv (najboljše iz kakšnega domačega vrta)
- 500g bio skute
- 300-400g moke (po želji, mi smo preizkusili bio pirino, polnozrnato moko)
- ščepec soli
- 1 jajce (lahko tudi dve jajci, če sta manjši)
Čas priprave: 10 minut
Postopek priprave:
Oprane slive odcedimo, lahko jih tudi prerežete in odstranite koščico. V večjo posodo damo 500g skute, 1 jajce, moko in solimo. Zmes začnemo počasi mesiti. Lahko si pomagamo z obema rokama in mesimo tako dolgo, dokler ne dobimo lepo gladke zmesi, ki se nam več ne prijemlje na roke. Tako pripravljeno zmes lahko uporabimo takoj za izdelavo knedlov, lahko pa jo damo počivati za pol ure v hladilnik, saj bo tako testo še bolj mehko. Iz mase nato trgamo manjše količine, ki jih sprav oblikujemo v kroglico, ki jo nato zravnamo v manjšo palačinko. Na sredo postavimo slivo in oblikujemo knedl. Pazite, da bo knedl-cmok obdan s testom z vseh strani, da ne bo med kuhanjem razpadel.
Knedle kuhamo v vreli vodi, nekje 15 minut. Odcedimo, postrežemo na krožniku in dodamo cimet po želji.
Pa dober tek!
Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.