VIDEO: Čvrsta stegna in zadnjica 4

stegna in zadnjica

Vaja vam bo pomagala učvrstiti stegna in zadnjico, delamo jo lahko z ali pa brez uteži…

Vaja za čvrsta stegna in zadnjico 4, je še ena vaja iz niza vaj za zadnjico in stegna. Pomagala vam bo učvrstiti omenjene predele telesa. Lahko jo delamo brez ali z utežmi, odvisno od tega kako močne so vaše mišice. Pomembno je, da vajo izvajamo pravilno, zato je tukaj še nekaj dodatnih napotkov.

Noga, ki je zadaj, je samo v rahlo oporo in služi za ravnotežje. Vsa teža je zmeraj na sprednji nogi in to moramo narediti zavestno, saj bomo v nasprotnem primeru vajo izvajali manj učinkovitoi. Vajo delamo počasi in kontrolirano.

Če želimo doseči, da bodo naše mišice bolj vzdržljive in manj masivne, delajmo  izmenično na eni in drugi nogi brez odmora, oziroma naj bo ta čim krajši. Če pa želimo večjo moč in mišično maso, pa delajmo z večjimi bremeni in daljšimi odmori.

Za vzdržljivost in izboljšan mišični tonus, naredimo 10-12 ponovitev na vsaki nogi, temu sledi takojšnja menjava in zadevo ponovimi 5X. Če tega ne zmorete, naredite čim krajšo pavzo med serijami.

Za večjo moč in mišično maso, pa 6-10 ponovitev na vsaki nogi, temu sledi pavza 60-90 sekund in zadevo ponovimo 5X.

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Pri delu me motivirajo rezultati, ter zadovoljstvo ljudi katerim lahko pomagam. Sem strokovnjak za modulacijo BIOSIGNATURE, ki sem jo uspešno zaključil na vseh stopnjah. Študiral sem tudi v ZDA na fakulteti za FUNKCIONALNO MEDICINO. S tem delom se ukvarjam že 25 let in s tem namenom sem tudi naredil blagovno znamko in spletno stran VITJA.SI, ki sta plod mojega dela. Glavna strast mojega dela je prebavni trakt, saj verjamem, da je jedro zdravja in počutja skrito v prebavnem traktu. Od nekdaj sem si želel ljudem pomagati s kvalitetnimi izdelki, ki dosegajo svoj namen, a ker z izdelki na trgu nisem bil zadovoljen, sem razvil svoje Premium izdelke visoke kakovosti. Za več informacij o mojemu delu, klikni tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Morda te zanima tudi