Mlahave roke, adijo

vaje za trebušne mišice na eni roki

 

Vsi želimo imeti čvrste roke brez tistih neprijetnih maščobnih “zavesic”, ki plapolajo same od sebe…

Vaja, ki jo vidite, je univerzalna za odpravo mlahavih rok. S pomočjo kettlebella lahko na en mah naredite vajo za sprednji del roke (biceps) in za zadnji del roke (triceps)…oboje naredite na zelo enostaven način tudi doma.

Izvedba vaje

Če začnemo z bicepsom priporočam, da v rokah čvrsto držite kettlebell in imate roke iztegnjene. Z zmernim tempom dvigujte utež in pri tem izdihujte rak skozi usta. Na vrhu za nekaj trenutkov zadržite položaj in počasi vrnite roke v začetni položaj. Za triceps utež drćimo z enakim prijemom samo, da roke iztegnemo nad glavo in kettlebell spuščamo na zatilje. Izdih je ob dvigu, torej navzgor.

Ponovitve in teža

Priporočam, da vzamete primerno težo, ki pa naj ne bo prelahka. Za začetnike priporočam naslednje:

MOŠKI: 12-16kg; 10 ponovitev (10 za vsako vajo), 30-60 sekund odmora, 5 serij

ŽENSKE: 4-12kg; 10 ponovitev (10 za vsako vajo), 30-60 sekund odmora, 5 serij

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Pri delu me motivirajo rezultati, ter zadovoljstvo ljudi katerim lahko pomagam. Sem strokovnjak za modulacijo BIOSIGNATURE, ki sem jo uspešno zaključil na vseh stopnjah. Študiral sem tudi v ZDA na fakulteti za FUNKCIONALNO MEDICINO. S tem delom se ukvarjam že 25 let in s tem namenom sem tudi naredil blagovno znamko in spletno stran VITJA.SI, ki sta plod mojega dela. Glavna strast mojega dela je prebavni trakt, saj verjamem, da je jedro zdravja in počutja skrito v prebavnem traktu. Od nekdaj sem si želel ljudem pomagati s kvalitetnimi izdelki, ki dosegajo svoj namen, a ker z izdelki na trgu nisem bil zadovoljen, sem razvil svoje Premium izdelke visoke kakovosti. Za več informacij o mojemu delu, klikni tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Morda te zanima tudi