Carb-X 1,2KG

24,90

Carb-X je popolna izbira pred, med in po telesni aktivnosti.

 • Gorivo za trening
 • Regeneracija po treningu
 • Visoko topni OH+ dodanih 50mg AstraGina
 • Vegansko, vegetarijasko, brez glutena
 • Testirano za profesionalne športnike
Na zalogi (Dostava v 1-2 delovnih dneh)
 • Zaužiti kadarkoli
 • Zaužiti pred treningom
 • Zaužiti med treningom
 • Zaužiti po treningu
 • Primerno za vegane
 • Primerno za vegetarijance
 • Proizvedeno v EU

Opis

prehransko dopolnilo

Carb-X 1,2kg

100% ciklični dekstrinski ogljikovi hidrati

24g OH/ 50mg AstraGin/ 0g maščob/ 0g sladkorja

Carb-X je popolna izbira pred, med in po telesni aktivnosti

Carb-X Carb-X ™ visoko razvejani ciklični dekstrinski ogljikovi hidrati (Cluster Dextrin®) so zelo topni in zagotavljajo hiter vir energije. Carb-X OH so optimalni za mešanje z BCAA Amino-Hydrate in/ali Amino Fuel EAA. ZAKAJ? Ker je to najboljša kombinacija za konstantno raven energije zaradi cikličnih dekstrinov v kombinaciji z elektroliti in aminokislinami.

Ciklični dekstrini  Carb-x so glukozne molekule povezane z 1-4 alfa glikozidno vezjo (podobno kot amiloza v škrobu) v ciklične strukture, poimenujejo se po tem, koliko glukoz vsebujejo (alfa, beta, gama). So izjemno vodotopne zadeve, zato se veliko uporabljajo v farmaciji kot pomožna sredstva za raztapljanje snovi, učinkovin. Pretežno modificirane na neanomernih hidroksilnih skupinah, tako se poveča njihova amfifilna narava (zunanjost močno hidrofilna, notranjost hidrofobna), zato so perfect kot “drug delivery” sistemi, pa tudi za odstranitev določenih snovi, npr. lokalnih anestetikov. Pridobiva se s fermentacijo škroba, zaradi narave kemijske vezi pa so precej bolj odporne na hidrolizo, zato je supply glukoze bolj počasen.

Kot prehranski dodatek za športnike se uporabljajo močno razvejani ciklodekstrini, ker amilaza lažje cepi 1-6 alfa glikozidno vez, podobno kot pri amilopektinu v škrobu. Torej, bottom line: ciklični dekstrini so tudi vir glukoze, ampak bolj odporni na hidrolizo, podobno kot rezistentni škrob, torej tudi dober prebiotik. Ker se dobro topi, ima nizko osmolarnost in se zato “lažje” absorbira, hidrolizirane glukozne enote pa se uporabijo za resintezo glikogena oziroma za tvorbo ATP-ja. Kaj to pomeni v praksi… so lažji za želodec in ohranjajo bolj konstantno raven glukoze v krvi.

Ključne prednosti Carb-x:

 • Gorivo za trening
 • Regeneracija po treningu
 • Visoko topni OH+ dodanih 50mg AstraGina
 • Vegansko, vegetarijasko, brez glutena
 • Testirano za profesionalne športnike

 

Priporočena uporaba Carb-x:

Zmešajte eno merico (25g) carb-x s 500ml vode v Applied Nutrition šejkerju ali bidonu in zaužijte pred, med in po telesni aktivnosti za boljše rezultate.

Ob uporabi Carb-x priporočamo tudi uporabo ABE preworkout napitka pred treningom in Bcaa Amino Hydrate za konstanten dotok goriva med treningom.

A.B.E. Zmešajte eno merico ali manj (10,5g) z 250ml hladne vode in spijte 15-30 minut pred treningom. Vsebuje 200mg kofeina na odmerek.

Carb-X in BCAA Amino Hydrate. Zmešajte eno do dve merici Carb-X (25g-50g) s 500ml vode najbolje v kombinaciji z BCAA Amino Hydrate ali Amino fuel eno merico (14g) in zaužijte pred, med in po telesni aktivnosti za boljše rezultate.

Mešanico 1merice vsakega (Carb-X 25g z 14g BCAA ali Amino fuel) pijte na 30-60 minut trajajoč trening. V kolikor trening ali obremenitev traja dlje ponovite postopek vsako uro.

DODATNO Na vsake 4 ure nadaljnje obremenitve lahko v napitek dodamo še polovico mercie A.B.E.

Na vsako uro obremenitve lahko dodamo še 1kom BOOST gela, v kolikor želimo dodatni stimulus pa 1kom BOOST+ gela.

*Merice so približno merilo, zaželjena je uporaba tehtnice

ALERGENI

Lahko vsebuje sledi soje, jajc & mleka.

Testirano za profesionalne športnike

Vsaka serija Carb-x je testirana za prepovedane substance pod nadzorovanim programom. Končni izdelki se nato naključno testirajo v akreditiranem laboratoriju ISO 17025, da zagotovijo najvišjo stopnjo zagotovila, da so varni za uporabo pri športnikih.

Opozorilo:

Pred uporabo Carb-x se posvetujte s kvalificiranim zdravstvenim delavcem, če ste mlajši od 18 let, noseči ali dojite ali če imate kakršnokoli znano ali domnevno zdravstveno (-a) stanje (-a) in ali jemljete zdravila na recept ali zdravila brez recepta. Ne uporabljajte ga kot nadomestek za raznoliko prehrano in zdrav način življenja. Izdelek shranjujte v hladnem in suhem prostoru, stran od otrok. Ne prekoračite priporočene uporabe. Za alergene glej sestavine v krepkem tisku.

Ne spreglejte kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naše spletne trgovine in spletne strani naše nove blagovne znamke 

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Sem Vitja Sikošek, strokovnjak na področju Biosignature modulacije in treningov z utežmi. V zadnjih 25 letih sem pomagal več kot 1000 posameznikom pri preoblikovanju telesa ter izboljšanju zdravja in počutja. Svoje znanje redno izpopolnjujem na izobraževanjih, kar potrjuje tudi preko 15 pridobljenih certifikatov, med katerimi najbolj izstopata PICP (Poliquin performance specialist) nivo 2 in strokovnjak Biosignature modulacije nivo 2. Za več informacij o mojemu delu, kliknite tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Znamka

Applied Nutrition

Nad APPLIED NUTRITION (ki izvira iz Velike Britanije) smo navdušeni, saj vam prinašamo izdelke najboljše kakovosti po dostopnih cenah. Blagovna znamka, je nastala leta 2008. APPLIED NUTRITION, je hitro rastoče podjetje z lastno proizvodno in popolnim nadzorom nad proizvodnim procesom. To vključuje umetniško delo in oblikovanje, ter najpomembnejše, da končni izdelek izpolnjuje in presega vsa pričakovanja glede formule, hranilnih vrednosti, kakovosti in okusa. Da bi ohranili najvišjo raven kakovosti in zanesljivosti za stranke, so prešli na naslednjo stopnjo in jedro ponudbe testirali in certificirali s svetovnim programom zagotavljanja kakovosti „Informed Sport“. To Applied nutrition loči od večine blagovnih znamk. Njihovo poslanstvo je vedno ostalo konstantno – strankam zagotoviti najboljše, da lahko dosežejo najboljše. APPLIED NUTRITION – Formulirano s strani strokovnajkov, zaupano s strani športnikov.

Prehrambene informacije

Prehrambene lastnosti:

na(100 g)na (25g)
Energija1630 kJ / 392 kcal407 kJ / 98 kcal
Maščobe0 g0 g
od tega saturirane0 g0 g
OH99.8 g24.95 g
sladkorji0 g0 g
beljakovine0 g0 g
Sol0 g0 g
AstraGin®200 mg50 mg

Mnenja strank

 1. Aleš Rebec (preverjena stranka)

  Je bila ta ocena za vas koristna?
  Da
  Ne
 2. Primoz Gosak (preverjena stranka)

  Uporabljam pred in med daljšo anaerobno vadbo, nevtralen okus in ga lahko vmesam v šejk ali drugo hrano.

  Carb-X 1,2KGCarb-X 1,2KG

  Je bila ta ocena za vas koristna?
  Da
  Ne
 3. Marsa Lozej (preverjena stranka)

  👍🏼

  Carb-X 1,2KGCarb-X 1,2KG

  Je bila ta ocena za vas koristna?
  Da
  Ne