Cink 90 tablet

14,90

 • podpira imunski sistem
 • zelo dobro se absorbira
 • esencialen mineral
 • pomemben za rast in razvoj
 • ščiti celice pred oksidativnim stresom
 • ohranja zdravje kosti, vida, las, nohtov in kože

 

Na zalogi (Dostava v 1-2 delovnih dneh)
 • Zaužiti kadarkoli
 • Primerno za vegetarijance

Opis

Cink je zelo pomemben mineral, ki je vključen v številne vidike celične presnove. Potreben je za katalitično aktivnost številnih encimov in ima vlogo pri imunski funkciji kot tudi pri sintezi beljakovin.

90 tablet/ 90 odmerkov

Cink je bistveni mineral, ki je vključen v številne vidike celične presnove. Potreben je za katalitično aktivnost številnih encimov in ima vlogo pri imunski funkciji, sintezi beljakovin. Cink prav tako podpira normalno rast in razvoj. Za vzdrževanje ravnovesja je potreben dnevni vnos cinka, saj telo nima specializiranega sistema za shranjevanje cinka.

Ključne prednosti:

 • esencialen mineral
 • zelo dobro se absorbira
 • prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema med in po intenzivni telesni vadbi                                               

Zakaj je cink pomemben?

Cink je element, ki se prisoten v vseh telesnih tekočinah in tkivih. Pomemben je za normalno rast in razvoj organizma, nevrološke funkcije, reproduktivne funkcije, za celjenje ran in normalno delovanje imunskega sistema. V vrsti živil se nahaja naravno, mnoga pa so z njim tudi obogatena.

Cink sodeluje v mnogih procesih celičnega metabolizma. Vključen je v več kot 100 encimatskih reakcij v telesu in ima pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema, sintezi beljakovin, celjenju ran, zaščiti celic pred oksidativnim stresom, presnovi makrohranil ter vitamina A, kognitivnih funkcijah, sintezi DNK ter celični delitvi. Zink ima pomembno vlogo pri rasti in razvoju telesa, potreben je za okušanje in vonjanje, ter prispeva k ohranjanju zdravih kosti, vida, las, nohtov in kože. Sodeluje tudi pri vzdrževanju normalne ravni testosterona v krvi ter ima vlogo pri plodnosti in reproduktivnih funkcijah

Cink je ključnega pomena za odpornost. Zato se idealno kombinira z Vitaminom D.

Vnos cinka:

Priporočen dnevni vnos (PDV) cinka za odraslega je 7-10 mg, nekoliko večji za moške kot za ženske. Le kot primer – takšno količino cinka v telo vnesete, če tekom dneva zaužijete jajce (68 g), 3 kose polnozrnatega kruha (150g), svinjski zrezek (135 g) in 25 g goveje bolonjske salame.

Povečane potrebe po cinku imajo predvsem dojenčki, otroci, najstniki, noseče in doječe ženske, ter starejši odrasli. Pomanjkanje v zgodnjem otroštvu lahko pusti trajne posledice na zdravju, vendar pa običajna pestra in uravnotežena prehrana zagotavlja primerne vnose tega minerala.

Potrebe po cinku pa se povečajo tudi pri:

 • ljudeh z gastrointestinalnimi obolenji, zaradi katerih se lahko zmanjša absorpcija cinka,
 • pri vegetarijancih, katerih prehrana vsebuje več fitinske kisline, ki omejuje biorazpoložljivost cinka, zaradi česar se potrebe po vnosu cinka lahko povečajo celo za 50 %,
 • pri alkoholikih, saj alkohol (etanol) zavira absorpcijo cinka, zaradi česar lahko potrebujejo od 30 do 50 % večje vnose cinka.

 

Predlagana uporaba:

Vzemite 1 tableto dnevno s hrano.

Odmerek: 1 tableta

Vesbnost: 90tablet

Prehranske informacije na porcijo *% RI Vitamin C 60 mg 75 Cink 15 mg 150 * Referenčni vnos povprečne odrasle osebe (8400 kJ / 2000 kcal). DRUGE SESTAVINE Kalcijev karbonat, sredstva za povečanje prostornine (di kalcijev fosfat, mikrokristalna celuloza), vitamin C, cink citrat, sredstva proti strjevanju (silicijev dioksid, magnezijev stearat). 

Opozorilo:

Pred uporabo tega izdelka se posvetujte z usposobljenim zdravstvenim delavcem, če ste mlajši od 18 let, ste noseči ali dojite ali če imate kakršno koli znano ali sumljivo zdravstveno stanje ali če jemljete katero koli zdravilo na recept ali OTC. Ne uporablja se kot nadomestek raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Izdelek shranjujte na hladnem in suhem mestu, proč od otrok. Ne prekoračite predlagane uporabe. Glede alergenov glejte sestavine v krepkem tisku.

Testirano za profesionalne športnike

Vsaka serija tega vitamina D3 je testirana na prepovedane snovi v okviru nadzorovanega programa. Izdelki so podvrženi strogim testiranjem v laboratoriju, pooblaščenem po ISO 17025, da bi zagotovili najvišjo raven zagotovila, da so športniki varnejši za uporabo.

GMP

Ta izdelek je bil izdelan v objektu GMP pod strogim nadzorom kakovosti, da bi zagotovili stalno visoko kakovost, ki ustreza zahtevam dovoljenja za promet (MA) ali specifikaciji izdelka.

O Applied Nutrition znamki

Na APPLIED NUTRITION (ki izvira iz Velike Britanije) smo navdušeni, da vam prinašamo izdelke najboljše kakovosti po dostopnih cenah. Blagovna znamka, ki je bila uvedena leta 2008, z le nekaj produkti, je leta 2014 odkupila njena trenutna lastnica, ki je veliko vlagala, da bi na trg prinesla nove in zanimive izdelke. APPLIED NUTRITION, ki je hitro prepoznavna kot vodilna na trgu v inovacijah blagovnih znamk, je postala močna. Naložba se nadaljuje in zdaj imamo lastno proizvodno podjetje, ki nam daje popoln nadzor nad proizvodnim procesom. To vključuje umetniško delo in oblikovanje vseh etiket in embalaže. Vse izdelke izdeluje naša interna R&D ekipa z obsežnimi testnimi ukrepi, ki zagotavljajo, da končni izdelek izpolnjuje in presega vsa pričakovanja glede formule, hranilnih vrednosti, kakovosti in okusa. Da bi ohranili najvišjo raven kakovosti in zanesljivosti za naše stranke, smo prešli na naslednjo stopnjo in jedro naše ponudbe smo testirali in certificirali s svetovnim programom zagotavljanja kakovosti „Informed Sport“. To nas loči od večine blagovnih znamk in privablja širšo bazo strank, ki zahteva kakovost in zanesljivost, kar jim daje 100% zaupanje in zaupanje v našo blagovno znamko. Naše poslanstvo je vedno ostalo konstantno – našim strankam zagotoviti najboljše, da lahko dosežejo najboljše. APPLIED NUTRITION – Formulirano s strani strokovnajkov, zaupano s strani športnikov.

 

Ne spreglejte kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naše spletne trgovine in spletne strani naše nove blagovne znamke 

 

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek

Sem Vitja Sikošek, strokovnjak na področju Biosignature modulacije in treningov z utežmi. V zadnjih 25 letih sem pomagal več kot 1000 posameznikom pri preoblikovanju telesa ter izboljšanju zdravja in počutja. Svoje znanje redno izpopolnjujem na izobraževanjih, kar potrjuje tudi preko 15 pridobljenih certifikatov, med katerimi najbolj izstopata PICP (Poliquin performance specialist) nivo 2 in strokovnjak Biosignature modulacije nivo 2. Za več informacij o mojemu delu, kliknite tukaj.

Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Znamka

Applied Nutrition

Nad APPLIED NUTRITION (ki izvira iz Velike Britanije) smo navdušeni, saj vam prinašamo izdelke najboljše kakovosti po dostopnih cenah. Blagovna znamka, je nastala leta 2008. APPLIED NUTRITION, je hitro rastoče podjetje z lastno proizvodno in popolnim nadzorom nad proizvodnim procesom. To vključuje umetniško delo in oblikovanje, ter najpomembnejše, da končni izdelek izpolnjuje in presega vsa pričakovanja glede formule, hranilnih vrednosti, kakovosti in okusa. Da bi ohranili najvišjo raven kakovosti in zanesljivosti za stranke, so prešli na naslednjo stopnjo in jedro ponudbe testirali in certificirali s svetovnim programom zagotavljanja kakovosti „Informed Sport“. To Applied nutrition loči od večine blagovnih znamk. Njihovo poslanstvo je vedno ostalo konstantno – strankam zagotoviti najboljše, da lahko dosežejo najboljše. APPLIED NUTRITION – Formulirano s strani strokovnajkov, zaupano s strani športnikov.

Prehrambene informacije

Prehranske informacije na porcijo *% RI Vitamin C 60 mg 75 Cink 15 mg 150 * Referenčni vnos povprečne odrasle osebe (8400 kJ / 2000 kcal). DRUGE SESTAVINE Kalcijev karbonat, sredstva za povečanje prostornine (di kalcijev fosfat, mikrokristalna celuloza), vitamin C, cink citrat, sredstva proti strjevanju (silicijev dioksid, magnezijev stearat). 

Mnenja strank

 1. Anonimno (preverjena stranka)

  Je bila ta ocena za vas koristna?
  Da
  Ne
 2. Saša Krajnc (preverjena stranka)

  Po njem se dobro počutim.

  Cink 90 tabletCink 90 tablet

  Je bila ta ocena za vas koristna?
  Da
  Ne

Morda vam bo prav tako všeč…

 • multi vitamin

  Multi vitamin kompleks 90 odmerkov

  14,90
  Dodaj v košarico
 • omega 3

  Omega 3

  14,90
  Dodaj v košarico