Regeneracija prebavnega trakta (3 mes.kura) 20% popust

119,90

ūüćɬ† Paket REGENERACIJA PREBAVNEGA TRAKTA je osnovni korak do izboljŇ°anja stanja v prebavilih. Odprava napihnjenosti, zaprtja, razdraŇĺenega ńćrevesja, zgage.

Lahko se uporabi kot uńćinkovito orodje za niŇĺanje vnetja v telesu, posledińćno vodi do izboljŇ°anja stanja na koŇĺi, srńćno Ňĺilnem sistemu in seveda do¬†ravnega trebuha .

*L-glutamin je aminokislina nujno potrebna za obnovo sten prebavnega trakta. Smiselno ga je dodajati za obdobje intenzivne obnove. Pravtako L-glutamin pomaga pri vzpostavitvi nove, boljŇ°e ńćrevesne flore. *Premium Pro Flora¬†je visoko koncentriran preparat koristnih ńćrevesnih bakterij, ki se intenzivno naseljujejo v prebavilih in izboljŇ°ajo stanje v njih. (odprava napihnjenosti, odprava zaprtja, umirjanje ńćrevesja, ńćistejŇ°a koŇĺa, odprava trebuha).

 • Paket REGENERACIJA PREBAVNEGA TRAKTA je ultimativna kombinacija za regeneracijo stene ńćrevesja in Ňĺelodca. Hitro in uńćinkovito zniŇĺa vnetje in uravna stres v telesu. Stres ki izvira iz prebavnega trakta je glavni krivec za utrujenost, slabo pońćutje, boleńćine v trebuhu, zaprtje, drisko.
 • Telo se enostavno ne more regeneririrati in popraviti ńćez nońć. Iz tega razloga sem sestavil paket, ki zadostuje za 3-meseńćno kuro, ki zagotavlja¬†trajne in Ňĺelene rezultate.
 • Primerno tudi za ljudi, ki ne uŇĺivajo dodatkov Ňĺivalskega izvora. Je brez laktoze.
 • PRIHRANEK 33,30‚ā¨ zaradi skupnega pakiranja + brezplańćne poŇ°tnine.

119,90

Na zalogi (Dostava v 1-2 delovnih dneh)
 • ZauŇĺiti pred spanjem
 • ZauŇĺiti zjutraj
 • ZauŇĺiti kadarkoli
 • Primerno za vegane
 • Proizvedeno v EU
 • Brez glutena
 • Brez soje
 • Brez laktoze

Opis

¬†Kako uporabljati Paket regeneracija prebavnega trakta (trimeseńćna kura):

 • Zańćetek L-Glutamin: ena (1) merica (5g) zjutraj na teŇ°ńće, pol ure pred prvim obrokom. Postopno poveńćanje v roku 14 dni L-Glutamin: odmerek se postopoma in po potrebi poveńća do konńćne doze, ki je: ena (1) merica (5g) na teŇ°ńće, pol ure pred vsemi obroki. Torej skupno najviŇ°ja doza je 3x na dan 5g, pol ure pred zajtrkom, 5g pred kosilom in 5g pred veńćerjo.
 • Premium pro flora: 1-2 kapsuli dnevno. 1 zjutraj, 1 zveńćer, ali samo 1 zveńćer. SploŇ°no navodilo za jemanje je 1 kapsula po zadnjem obroku v dnevu. V kolikor Ňĺelite dodatni oz. veńćji odmerek probiotikov zaradi specifińćnih razmer (jemanje antibiotikov, slaba prebava, napihnjenost, itd, ‚Ķ), pa lahko vzamete eno kapsulo po vsakem obroku.

Paket regeneracija prebavnega trakta je sestavljen iz dveh izdelkov: Premium proflore in L-glutamina.
V nadaljevanju kratek opis vsakega izmed njiju.

L-GLUTAMIN in PREMIUM PRO FLORA sta ultimativna kombinacija za obnavljanje stene ńćrevesja in Ňĺelodca. Hitro in uńćinkovito zmanjŇ°ujeta vnetje in napihnjenost zato, ker prebavni trakt obnovita in mu povrneta normalno funkcijo. Prav tako hitro zmanjŇ°ata propustnost ńćrevesja, zaradi ńćesar zmanjŇ°ata prisotnost alergij in intoleranc.


Regeneracija prebavnega trakta opis

ZmanjŇ°ata obremenjenost telesa v VELIKI MERI in posledińćno ima telo bistveno veńć energije za opravljanje ostalih funkcij, naŇ°e pońćutje se hitro popravi in vrne v stanje v katerem bi moralo biti. ZaŇ°ńćita pred zastrupitvijo¬†s hrano ali pijańćo in izboljŇ°ano delovanje imunskega sistema dokazano v raziskavah do 80% manjŇ°a verjetnost okuŇĺb zgornjih dihalnih poti. IzboljŇ°ana¬†prebava laktoze, izboljŇ°an profil maŇ°ńćob v krvi in¬†prepreńćevanje zaprtja. BoljŇ°a regeneracija po napornih treningih.

Kombinacija izbranih sevov naŇ°emu telesu koristnih organizmov, ki se nahajajo v PREMIUM PRO FLORI in aminokisline L-GLUTAMIN,¬† je idealna za obnovo stene ńćrevesja in Ňĺelodca. Organizmi v PREMIUM PRO FLORI namreńć zelo uńćinkovito vplivajo na izboljŇ°anje ńćrevesne flore ter posledińćno na zniŇĺanje vnetja v celem telesu, L-GLUTAMIN pa je najpomembnejŇ°a aminokislina za regeneracijo celic sluznice Ňĺelodca in ńćrevesja. Ta kombinacija je pomagala Ňĺe mnogim. Ta kombinacija je znanstveno dokazana in uńćinkuje Ňĺe po nekaj dneh. (Biomedical Research (2018) Medical Diagnosis and Study of Biomedical Imaging Systems and Applications)

Vas pogosto muńćijo napihnjen trebuh, boleńćine v trebuhu ali neredna prebava?

 • Napihnjen trebuh je pokazatelj poruŇ°ene ńćrevesne flore in poŇ°kodovane integritete ńćrevesne stene.

Ne morete izgubiti trebuha?

 • MaŇ°ńćoba okoli trebuha je tesno povezana z visoko stopnjo vnetja v telesu. Glavni faktor, ki vpliva na stopnjo vnetja v telesu, je prebavni trakt. Zaradi poruŇ°ene integritete ńćrevesne stene ali ńćrevesne flore, ali obojega z dodatkom Ňĺelodńćnih teŇĺav, telo prekomerno izlońća stresne hormone, ki vplivajo na nabiranje maŇ°ńćobe okoli trebuha.

Zakaj ne ukrepate?

 • SmeŇ°en primer ampak resnińćen‚Ķkadar te boli prst na nogi greŇ° k zdravniku, ko pa si vsak dan napihnjen ali imaŇ° zgoraj opisane teŇĺave, pa ne narediŇ° nińć…Vsakodnevna napihnjenost in zgaga ali druge prebavne teŇĺave, kakor tudi konstantno napihnjen in zamaŇ°ńćen trebuh, niso v redu in niso normalen pojav. Te teŇĺave se da zelo dobro odpraviti.

Zakaj je pravilno delovanje prebavnega trakta najpomembnejŇ°e pri odpravi zgoraj opisanih teŇĺav?

 • TeŇĺave v prebavnem traktu lahko povzrońćijo precej veńć Ň°kode od obińćajne napihnjenosti, vetrov, boleńćin v trebuhu in driske. Pravzaprav so teŇĺave s prebavili najveńćkrat pokazatelj kronińćnih zdravstvenih teŇĺav.
 • Neravnovesje v ńćrevesju se povezuje s hormonskim neravnovesjem, avtoimunimi boleznimi, kot je npr. revmatoidni artritis, teŇĺave s Ň°ńćitnico, sladkorna bolezen, kronińćna utrujenost, fibromialgija, anksioznost, depresija, ekcemi in teŇĺave s koŇĺo ‚Ķ to so le nekatere izmed njih.
 • Zaradi poŇ°kodovanega prebavnega trakta regeneracija po vsakodnevnih naporih ni optimalna in svoje delo, vsakodnevna opravila ali treninge NE ZMORE҆ veńć opravljati 100%. To se dogaja zato, ker razdraŇĺen in poŇ°kodovan prebavni trakt terja preveńć energije za sprotno regeneracijo. Je namreńć izjemno velik organ in velik organ, potrebuje veliko energije.
 • Imunski sistem posledińćno peŇ°a in infekcije se vas lahko lotevajo pogosteje kot nekońć. V ńćrevesju se nahaja 80% imunskega sistema.

Drastińćnemu izboljŇ°anju stanja v prebavnem traktu je namenjen paket REGENERACIJA PREBAVNEGA TRAKTA (trimeseńćna kura)¬†

PoŇ°kodovan prebavni trakt je danes zelo pogost pojav. To danes doleti veńć kot polovico odraslih. Kaj to pomeni? Celoten prebavni trakt je ogromen organ, ki od organizma terja ogromno kolińćino energije samo za normalno funkcioniranje. ńĆe je razdraŇĺen, poŇ°kodovan ali vnet je potreba po energiji veliko veńćja. Telo ima dolońćeno zmoŇĺnost tvorbe celińćne energije in ńće se ta potreba po energiji nekje poveńća, se drugje zmanjŇ°a.¬†

ŇĹal prepogosto tam, kjer si NE Ňĺelimo. Kot sem napisal zgoraj se nańćeta integriteta prebavnega trakta kaŇĺe s simptomi napihnjenosti, slabŇ°e odpornosti, utrujenosti in ostalimi.

Prav tako je ńćrevesje odgovorno po nekaterih podatkih za kar 80% imunskega sistema.

Iz naŇ°tetih razlogov je obnova in regeneracija ńćrevesne stene, stene Ňĺelodca in ńćrevesne flore IZJEMNEGA POMENA.

regeneracija proflora glutamin petra stavt

Regeneracija po vsakodnevnih naporih ni optimalna in svoje delo ali treninge ne zmorete opravljati 100%?

Zato ker pogosto kot sem zgoraj omenil preveńć energije terja obremenitev zaradi razdraŇĺenega in vnetega prebavnega trakta.

Obenem je paket namenjen kot:

 • Uńćinkovita zaŇ°ńćita pred nakljuńćno zastrupitvijo s hrano ali pijańćo in izboljŇ°a delovanje imunskega sistema. Dokazano v raziskavah do 80% manjŇ°a verjetnost okuŇĺb zgornjih dihalnih poti.
 • IzboljŇ°ana¬†prebava laktoze, izboljŇ°an profil maŇ°ńćob v krvi in¬†prepreńćevanje zaprtja.
 • BoljŇ°a regeneracija po napornih treningih.
 • ZmanjŇ°anje napihnjenosti, izboljŇ°anje simptomov zgage, izboljŇ°ano¬†izlońćanje strupov,¬†brez glutena¬†in¬†brez laktoze.
 • Primerno za ljudi, ki ne uŇĺivajo dodatkov Ňĺivalskega izvora¬†ūüćÉ
 • Kapsule PREMIUM PRO FLORA CFU trajno naselijo prebavni trakt in s tem omogońćijo dolgorońćno izboljŇ°anje, L-Glutamin farmakoloŇ°ke kakovosti testiran za najviŇ°je standarde.

Kako je prebavni trakt povezan z izgubo maŇ°ńćobe na trebuhu?

MaŇ°ńćoba na predelu trebuha je tesno povezana s stanjem vnetja v telesu in posledińćno z uravnavanjem stresnega hormona kortizola. Kortizol je v 90% primerov prekomerno aktiven zaradi vnetja, ki prihaja iz razdraŇĺenega prebavnega trakta (napihnjenost, neurejena prebava -prepogosta ali prepońćasna, zgaga, itd..) in povzrońća nabiranje maŇ°ńćobnih oblog na trebuhu.

Paket regeneracija ńćrevesja 3 meseńćna kura 4

‚ÄúVitjo kot strokovnjaka z veseljem priporońćam zaradi profesionalnosti. Zaradi ogromno znanja iz podrońćja vadbe in prehrane in predvsem ker razume, da kot poslovneŇĺ zaradi velikega stresa potrebujem optimalno urejeno prehrano in optimalne dodatke k prehrani. Odkar sodelujva se pońćutim odlińćno. Pri svojih letih sem poln energije.¬†

 

Telo se enostavno ne more obnoviti ńćez nońć. Iz tega razloga sem sestavil paket, ki zadostuje da opraviŇ° trimeseńćno kuro in zares obnoviŇ° stanje v celotnem prebavnem traktu.¬†

V nadaljevanju podrobnejŇ°i opis obeh izdelkov:

Prednosti in koristi L-Glutamina

Glutamin je aminokislina, ki je v najveńćji meri prisotna v krvi in medcelińćnem aminokislinskem bazenu (najbolj prisotna aminokislina v miŇ°ińćnem tkivu). Predstavlja kar 61% aminokislinskega bazena v skeletnih miŇ°icah. Glutamin je zelo pomemben za transport duŇ°ika v miŇ°ińćno celico, saj je odgovoren za 35% vsega duŇ°ika, ki pride do miŇ°ińćne celice. Kolińćina glutamina v telesu je po treningu zelo nizka in se ne zviŇ°a dokler ne pride do popolne regeneracije.¬†Nizka raven deluje na telo katabolno, kar onemogońća regeneracijo in miŇ°ińćno obnovo.¬†Jemanje glutamina dviguje raven prostega glutamina v miŇ°ińćnem¬† tkivu, prepreńćuje porabo miŇ°ińćnih proteinov in izboljŇ°a raven duŇ°ika v telesu.

 • Glutamin je najbolj razŇ°irjena aminokislina v miŇ°ińćnem tkivu, vendar se lahko pri treningu, ravni glutamina v miŇ°icah znatno zmanjŇ°ajo, zaradi razgradnje miŇ°ińćnega tkiva. Dodajanje glutamina (predvsem po treningu) omogońća telesu obnovo izńćrpanih zalog le-tega.
 • Glutamin je kljuńćnega pomena za regeneracijo poŇ°kodovane ńćrevesne in Ňĺelodńćne stene oz. sluznice. Do tega pride navadno zaradi jemanja zdravil, stresa ali drugih faktorjev. Mikroniziran glutamin farmacevtske kakovosti. 500g/ 100 odmerkovFarmacevtsko kakovosten in ńćist glutamin v prahu
 • Najbolj bogata aminokislina v miŇ°ińćnem tkivu, kljuńćna aminokislina za regeneracijo sluznice Ňĺelodca in ńćrevesja
 • Aminokislina glutamin je ena izmed najbolj popularnih dodatkov Ň°portne prehrane. NovejŇ°e Ň°tudije dokazujejo lastnosti, kot so¬†poveńćana beljakovinska sinteza (miŇ°ińćna rast), anti-katabolińćnost (prepreńćuje razgradnjo miŇ°ińćnega tkiva oziroma regeneracijo) in¬†poveńćano izlońćanje rastnega hormona. Prav tako¬†vzdrŇĺuje visoko imunsko odpornost, celińćno hidracijo, ugodno vpliva na ńćrevesje, pomaga pri ohranjanju bazińćnosti telesa in celińćni volumen.

 

Prednosti in koristi Premium pro flore

proflora boljsa zakaj kupiti

 

“Moje ime je Manuela. Sem mamica v 40-tih, s kupom opravil in sluŇĺbo, kjer opravljam sedeńće delo.” “Od nekdaj sem imela teŇĺave s prebavo. Odlońćila sem se poskusiti PREMIUM PRO FLORO. Bila sem skeptińćna… saj vsi veste kako je..na vsakem vogalu ti nekaj ponujajo.” PREMIUM PRO FLORA mi je pomagala TAKOJ. Moja prebava je sedaj kot mora biti. Res sem vesela da mi tako pomaga in z veseljem jo priporońćam naprej.”

Velika veńćina probiotikov so enostavno izguba denarja in ńćasa, saj njihova vsebina nikoli ne prispe tja kamor bi morala. PREMIUM PRO FLORA se nahaja v ovojnici, ki je odporna na Ňĺelodńćno kislino in Ňĺolńć, ter tako omogońća dostop Ňĺivih koristnih organizmov, da uńćinkujejo tam kjer jih najbolj potrebujemo, v ńćrevesju. Obenem vsebuje CFU enote (colony forming units), kar pomeni, da so organizmi v kapsulah takŇ°ni, da se uńćinkovito naselijo in koristijo naŇ°i prebavi in zdravju tudi po konńćani kuri jemanja.

 • DR HPMC kapsula¬†(Delayed Release) poskrbi, da meŇ°anica mikrobioloŇ°kih bakterij pride do svoje cilja ‚Äď tankega ńćrevesja,

Nova izboljŇ°ana formula probiotikov PREMIUM PRO FLORA vsebuje kar 31 milijard Ňĺivih organizmov na kapsulo, kar je 2x veńćja vsebnost od njenega predhodnika Proflora excellence 1e in dodatna milijarda od predhodnika 2e.¬†

PREMIUM PRO FLORA ima enako sestavo kot njen predhodnik, razlikuje pa se po dodanem sevu, ki jo naredi zares posebno in drugańćno od vseh ostalih probiotikov na trŇĺiŇ°ńću-¬†S.Boulardi. S. Boulardi se pravzaprav¬†uvrŇ°ńćena med bioterapevtske agense za zdravljenje driske in vnetnih bolezni ńćrevesja.¬†Tako posebno ime je dobila po Henriju Boulardu, ki jo je l. 1920 prvi izoliral iz sadeŇĺa lińći (2). Njegovo posebno zanimanje so namreń欆 vzbudili posamezniki, ki so po uŇĺivanju tega sadeŇĺa, opaŇĺali dolońćene zdravstvene izboljŇ°ave. Izkazalo se je, da gre uńćinke pripisati posebni kvasovki na lupini sadeŇĺa. V nasprotju s patogenimi kvasovkami, ima¬† Ň°tevilne koristne uńćinke na zdravje, tako v primeru akutnih kot tudi kronińćnih teŇĺav. Glede na izsledke klinińćnih raziskav, nas Ň°ńćiti pred patogenimi mikroorganizmi (bakterijskimi, parazitskimi in glivińćnimi okuŇĺbami), modulira imunski odziv, zmanjŇ°uje vnetja in izlońćanje elektrolitov (dehidracijo), inhibira bakterijske toksine in spodbuja aktivnost encimov ter posebnih prenaŇ°alcev za hranila v sluznici ńćrevesja (2). Njena posebnost je v prehodnem delovanju, kar pomeni, da se ne naseli v ńćrevesju, temveńć se ob prenehanju jemanja izlońći z blatom, navadno v 2-5 dneh.

Vsebnost organizmov je zagotovljeno uńćinkovita skozi ves rok uporabe. Posebnost PREMIUM PRO FLORE je, da vsebuje organizme, ki so naravno prisotni sevi naŇ°ega prebavnega trakta. Mońćno odporni na Ňĺelodńćno kislino in ostale prebavne encime. Zato so idealni kandidati v obliki dodatka k prehrani.:

 • visoko uńćinkovit sev L. acidophilus

Uńćinkovita zaŇ°ńćita pred zastrupitvijo s Salmonelo in Stafilokokom, razgradnja oksalatov za zmanjŇ°anje napadov putike, verjetnosti nastanka ledvińćnih kamnov in odpovedi ledvic. Zaradi dobre zmoŇĺnosti zadrŇĺevanja na steni ńćrevesja, zmanjŇ°a alergijske reakcije ter astmatske napade.

 • Bifidobacterium longum¬†

Tesno povezan z imunskim sistemom naŇ°ega telesa v boju proti patogenim organizmom. Zelo uńćinkovit za aktivacijo protiteleles proti otroŇ°ki paralizi, respiratornih bolezni vkljuńćno z gripo. IzboljŇ°a prebavo laktoze, niŇĺa slab holeterol in prepreńćuje zaprtje. Zelo dobre rezultate ima pri ljudeh z IBS in ulceroznim kolitisom.

 • Lactobacillus plantarum¬†

Zelo uńćinkovit za zmanjŇ°anje napihnjenosti, verjetnosti okuŇĺb zgornjih dihalnih poti in niŇĺanje stopnje vnetja telesa. Bistveno izboljŇ°a absorbcijo hranil v telesu. Pri otrocih igra kljuńćno vlogo za zdrav razvoj moŇĺganov in pri prepreńćevanju ADHD in avtizma.

 • HOWARU Bifido

IzboljŇ°a izlońćanje strupov iz telesa, uńćinkovito pomaga pri tvorbi vitaminov v ńćrevesju, ki se nato uńćinkovito absorbirajo v telo. Z niŇĺanjem vnetja na koŇĺi bistveno izboljŇ°a razne izpuŇ°ńćaje. Pomaga pri uravnavanju krvnega sladkorja in posledińćno vpliva pozitivno na zniŇĺanje % maŇ°ńćobe.

 • in S. Boulardi¬†

Prepreńćevanje in zdravljenje driske razlińćnih vzrokov: zaradi jemanja antibiotikov, enteralne prehrane, okuŇĺbe z bakterijo Clostridium difficile, potovalne driske in akutne driske pri otrocih. Uńćinkuje lahko praktińćno Ňĺe takoj, zmanjŇ°a intenzivnost in pogostost driske ter izboljŇ°a konzistenco blata. Zaradi pozitivnega vpliva na zmanjŇ°anje vnetnih dejavnikov je priporońćljiva tudi pri zdravljenju vnetnih boleznih ńćrevesja:¬†Chronova bolezen, ulcerozni kolitis in sindrom razdraŇĺljivega ńćrevesja. Kandidiaza (okuŇĺba z glivico kandido) in druge okuŇĺbe s patogenimi mikroorganizmi: prepreńćuje prekomerno razrast patogenov in njihove toksińćne uńćinke v ńćrevesju (4). PREMIUM PRO FLORA IzboljŇ°a izlońćanje strupov iz telesa, uńćinkovito pomaga pri tvorbi vitaminov v ńćrevesju, ki se nato uńćinkovito absorbirajo v telo. Z niŇĺanjem vnetja na koŇĺi bistveno izboljŇ°a razne izpuŇ°ńćaje. Pomaga pri uravnavanju krvnega sladkorja in posledińćno vpliva pozitivno na zniŇĺanje % maŇ°ńćobe. v prirońćni obliki kapsul, zapakiranih v “blister pack”. Te prijazne bakterije podpirajo zdravo ńćrevesno okolje in so proizvedeni v liofilizirani obliki za najveńćjo stabilnost in potenco. Kapsule SO PRIMERNE ZA VEGETARIJANCE. Ne vsebujejo laktoze in glutena, obenem imajo posebno kapsulo HPMC, ki ima zapoznelo delovanje oz. potuje skozi Ňĺelodec, da omogońći dobrim probiotikom vstop na tista mesta kjer jih potrebujemo v celoti.

Premium pro flora ima naslednje kvalitete:

 • ¬†¬†¬†¬† Naseli¬†zdrave bakterije v ńćrevesje (CFU-colony forming units)
 • ¬†¬†¬†¬† Sevi so potrjeno uńćinkoviti s 132 narejenimi raziskavami
 • ¬†¬†¬†¬† Zagotovljenih 31 milijard organizmov na kapsulo
 • ¬†¬†¬†¬† Odlińćno za uŇĺivanje ob in po jemanju¬†antibiotikov
 • ¬†¬†¬†¬† Lahko izboljŇ°a IBS simptome (teŇĺave z razdraŇĺljivim ńćrevesjem)
 • ¬†¬†¬†¬† Lahko se uporablja po kolonoskopiji, driski
 • ¬†¬†¬†¬† Lahko pomaga pri herpesu
 • ¬†¬†¬†¬† Krepi imunski sistem
 • ¬†¬†¬†¬† 1 kapsula PREMIUM PRO FLORE = 70+ jogurtom po vsebnosti probiotińćnih bakterij.
 • ¬†¬†¬†¬† Nove raziskave kaŇĺejo tudi, da lahko probiotik kot prehransko dopolnilo zmanjŇ°a simptome pri gripi in prehladu.

Enostavna navodila za izboljŇ°anje simptomov slabe ńćrevesne flore:

 • ZmanjŇ°anje Ň°tevila obrokov na 2-3 dnevno
 • vztrajati z obńćutkom lakote vsaj eno do dve uri pred obrokom
 • k vsakemu obroku dodajanje fermentirane hrane (kislo zelje, jogurt, kefir)
 • dodajanje Pro flore.

҆e nekaj prednosti, ki jih ima PREMIUM Pro flora :

 • ZaŇ°ńćita pred zastrupitvijo¬†s Salmonelo in Stafilokokom
 • Aktivacijo protiteleles¬†proti otroŇ°ki paralizi, respiratornim boleznim vkljuńćno z gripo.
 • IzboljŇ°a¬†prebavo laktoze, niŇĺa slab holesterol in prepreńćuje zaprtje.
 • Zelo uńćinkovit za¬†zmanjŇ°anje napihnjenosti
 • IzboljŇ°a¬†izlońćanje strupov iz telesa
 • Pozitivno vpliva na¬†zniŇĺanje % maŇ°ńćobe¬†zaradi boljŇ°e regulacije sladkorja.
 • brez glutena¬†in¬†laktoze
 • primerni tudi za¬†vegetarijance

10 razlogov za jemanje probiotikov Premium pro flora:

#1: IzboljŇ°anje odpornosti

Probiotiki izboljŇ°ajo vaŇ° imunski sistem in zavirajo razvoj Ň°kodljivih ńćrevesnih bakterij. Na primer, probiotińćni dodatki poveńćajo Ň°tevilo protiteles IgA in naravnih celic ubijalk (3). Preprosto povedano to pomeni, da je Ň°portnikova prva linija obrambe proti razlińćnim patogenom poveńćana, kar pomaga prepreńćiti prehlade in druge okuŇĺbe dihal, ki so pogoste pri vrhunskih Ň°portnikih.

#2: ZmanjŇ°anje alergijskih reakcij

Mońćan odziv imunskega sistema v telesu ni vedno primeren. Vńćasih, ko je telo izpostavljeno benignim delcem iz okolja, kot sta cvetni prah ali prah, se bo imunski sistem preburno odzval, kar je lahko Ň°kodljivo. Koristne bakterije lahko pomagajo telesu uravnavati ta odziv in vzpostavijo ravnoteŇĺje med preburno alergińćno reakcijo, ki je nepotrebna (3).

#3: Prepreńćitev prebavnih motenj

Eden izmed najbolj raziskovanih koristi uporabe probiotikov je zmanjŇ°anje simptomov prebavnih motenj, kot so sindrom razdraŇĺljivega ńćrevesja, ulcerozni kolitis, napihnjenost in zaprtje. Probiotiki so potrebni tudi ob jemanju antibiotikov, saj ti delujejo tako, da unińćijo vse bakterije v telesu, vkljuńćno z zdravimi ńćrevesnimi mikroorganizmi. Pri izbiri probiotika za zmanjŇ°anje prebavnih problemov, so se v raziskavah za najbolj uńćinkovite izkazali sevi bakterij¬†bifidobacterium,¬†saccharomyces boulardii¬†in¬†lactobacillus¬†(3).

#4:¬† IzboljŇ°anje vnosa hranil¬†

Bakterije v vaŇ°em ńćrevesju lahko komunicirajo s celicami na ńćrevesni steni in ‚Äúpovedo‚ÄĚ vaŇ°emu ńćrevesju, kaj naj absorbira v krvni obtok in ńćemu naj prepreńći vstop v vaŇ°e telo. Bakterije v vaŇ°em ńćrevesju, ki povzrońćajo vnetja, lahko skozi spustijo Ň°kodljive patogene, medtem ko bodo druga hranila iz aminokislin in drugih Ňĺivil ostala zunaj. (kar imenujemo malabsorpcija oz. nezmoŇĺnost absorpcije). Tudi nekaj tako preprostega, kot je intenzivna telovadba, lahko povzrońći malabsorpcijo.¬† IzboljŇ°anje raznolikosti in kolińćine bakterij je Ň°e posebej pomembno za Ň°portnike, ki imajo veńćje potrebe po hranilih za obnavljanje miŇ°ic in tkiv po naporni vadbi (5).

Po dobrem mesecu uporabe Premium Pro Flore lahko reńćem, da sem veńć kot zadovoljna; Ňĺe vrsto let imam namreńć teŇĺave z zgago in napihnjenostjo, zato sem ta izdelek Ňĺelela stestirati. Prvi (od sedmih) obisk Egipta, brez kakrŇ°nih koli teŇĺav. Kljub enormnim kolińćinam popitega alkohola (kaj naj, tako je v ALL INCLUSIVE) me zgaga ni zapekla niti enkrat. Doma si po novem lahko za veńćerjo privoŇ°ńćim rdeńći fiŇĺol, ńćińćeriko, vńćeraj sem Ň°la celo tako daleńć in ob 22-ih jedla grozdje. In kdo bi rekel, nońć je minila brez krńćev. Premium Pro Flora gre po novem z mano povsod; trenutno sva v Franciji, kmalu pa testiram, kako se bo obnesla na Kostariki. Sanela Vodovnik Knez.

#5: Poveńćanje miŇ°ińćne mońći

Raziskava o tem, kako probiotiki vplivajo na Ň°portnikovo zmogljivost, je v zańćetni fazi, vendar je druga raziskava odkrila poveńćano mońć vertikalnega skoka pri Ň°portnikih, ki 8 tednov po telovadbi uŇĺivajo probiotik v proteinskem Ň°ejku (6). Znanstveniki so zakljuńćili, da ima uŇĺivanje probiotikov koristen uńćinek na zmogljivost in razvoj ńćiste miŇ°ińćne mase. Prav tako pozitivno vpliva na regeneracijo telesa.

#6:¬†PospeŇ°eno okrevanje in regeneracija po intenzivnem treningu

Znanstveniki so mnenja, da je boljŇ°e okrevanje tisti mehanizem, zaradi katerega se je izboljŇ°ala sestava bakterij v ńćrevesju in izboljŇ°ala zmogljivost Ň°portnikov.¬† To je bilo dokazano v drugi Ň°tudiji, kjer je skupina, ki je po naporni vadbi nog vzela probiotońćno dopolnilo, obńćutila manj boleńćin v nogah in imela manj znakov poŇ°kodbe miŇ°ic (7). Probiotińćna dopolnila dovolijo Ň°portnikom, da obdrŇĺijo mońć, kljub teŇĺkim treningom in pomagajo pri hitrejŇ°i regeneraciji.

#7: IzboljŇ°anje metabolińćnega zdravja

Zakljuńćek meta analize leta 2015 je bil, da probiotińćna dopolnila izboljŇ°alo odpornost na inzulin, zaradi ńćesar so koristna pri prepreńćitvi oz. uravnavanju sladkorne bolezni (8). Na primer, v nedavni raziskavi, kjer so zdrave subjekte hranili z nezdravo, visoko maŇ°ńćobno prehrano, so odkrili, da je pri njih uŇĺivanje fermentiranega mleka z dodanim probiotikom, pomagalo pri ohranitvi metabolińćnega zdravja, v primerjavi s kontrolno skupino (9).

#8: IzboljŇ°anje pońćutja in zniŇĺanje depresije

Veńćina nevrotransmiterjev, ki nadzorujejo pońćutje in uravnavajo zavedanje, nastane v ńćrevesju. Na primer, nevrotransmiter serotonin, ki igra kljuńćno vlogo pri sreńći, zadovoljstvu in sproŇ°ńćanju, nastane skoraj v celoti v prebavnem traktu. Zaradi tega je zdravo ńćrevesje nujno za ohranitev pozitivnega razpoloŇĺenja in za prepreńćitev vpliva stresa vsakodnevnega Ňĺivljenja ali intenzivnega treninga. V raziskavi, v kateri je sodelovalo 40 bolnikov s klinińćno diagnosticirano depresijo, so pri tistih, ki so jemali kombinacijo sevov probiotikov¬†lactobacillus acidophilus, lactobacillus casei¬†in¬†bifidobacterium bifidum,¬†odkrili znatno zmanjŇ°anje depresije, kot tudi izboljŇ°anje inzulinskega zdravja in ravni glutationa, ki sta kljuńćna pokazatelja sploŇ°nega zdravja (13). Druga raziskava je pri delavcih, ki so zaposleni v petrokemińćni industriji in bolj izpostavljeni visokim ravnem kemikalij, ki povzrońćajo vnetja, pokazala boljŇ°e pońćutje in izboljŇ°ano mentalno zdravje, po tem ko so 6 tednov jedli jogurt z dodanimi probiotiki (14).

#9: ZniŇĺanje krvnega pritiska in varovanje srca

Pregled raziskav je pokazal, da lahko probiotińćna dopolnila zniŇĺajo krvni pritisk, predvsem pri ljudeh s hipertenzijo (15). Da bi obńćutili prednosti v zvezi s krvnim pritiskom, moramo dopolnila jemati najmanj 8 tednov, vsebovati pa morajo vsaj 10 milijard mikroorganizmov ‚Äď jemati jih moramo dnevno (15). Druge raziskave kaŇĺejo blagodejne uńćinke probiotińćnih dopolnil na vrednosti LDL holesterola in trigliceridov, ki je dejavnik tveganja za bolezni srca.

#10: Prepreńćevanje nastajanja kariesa in zaŇ°ńćita zob

Dokazano je, da probiotiki zavirajo nastajanje zobnih oblog in zniŇĺujejo pH vrednost sline, tako, da slabe bakterije ne morejo Ň°kodovati vaŇ°im zobem. Probiotiki imajo tudi antioksidativen uńćinek v ustih, kjer nevtralizirajo proste elektrone, kar pripomore k prepreńćitvi slabega zadaha (11,12).

Ne spreglejte kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naŇ°e spletne trgovine in spletne strani naŇ°e nove blagovne znamke¬†

Vitja SikoŇ°ek
Vitja SikoŇ°ek
Sem Vitja SikoŇ°ek, strokovnjak na podrońćju Biosignature modulacije in treningov z uteŇĺmi. V zadnjih 25 letih sem pomagal veńć kot 1000 posameznikom pri preoblikovanju telesa ter izboljŇ°anju zdravja in pońćutja. Svoje znanje redno izpopolnjujem na izobraŇĺevanjih, kar potrjuje tudi preko 15 pridobljenih certifikatov, med katerimi najbolj izstopata PICP (Poliquin performance specialist) nivo 2 in strokovnjak Biosignature modulacije nivo 2. Za veńć informacij o mojemu delu, kliknite tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS
 

PiŇ°ite mi, ńće imate vpraŇ°anje: klik na to povezavo.

Prehrambene informacije

Prehranske lastnosti Glutamina:

Odmerek: 5g

Vsebnost: 100 odmerkov

Kolińćina na (5g) odmerek: mikroniziran L-Glutamin 5000mg

Sestavine:

100% mikroniziran L-Glutamin

Prehranske lastnosti PREMIUM Pro Flora

proflora deklaracije

Mnenja strank

 1. Marija Mica (preverjena stranka)

  Kmalu bo mesec dni, odkar sem zańćela jemati to kombinacijo prehranskih dopolnil. Pońćutim se OK, prebava se mi je izboljŇ°ala, prińćakujem pa, da bo po 3 mesecih, ko bom kuro konńćala, Ň°e bolje.

  Regeneracija prebavnega trakta (3 mes.kura) 20% popustRegeneracija prebavnega trakta (3 mes.kura) 20% popust

  (0) (0)
 2. Melita BerendijaŇ° (preverjena stranka)

  Brez teh probiotikov si jaz ne predstavljam vec zivljenja. Uredila se mi je prebava, pocutje…

  Regeneracija prebavnega trakta (3 mes.kura) 20% popustRegeneracija prebavnega trakta (3 mes.kura) 20% popust

  (0) (0)
 3. Karmen B. (preverjena stranka)

  (0) (0)
 4. Anonimno (preverjena stranka)

  Stanje je nekoliko boljŇ°e z obńćasnimi oscilacijami na slabŇ°e, ampak bomo videli. Jemljem Ň°ele 10 dni.

  Regeneracija prebavnega trakta (3 mes.kura) 20% popustRegeneracija prebavnega trakta (3 mes.kura) 20% popust

  (0) (0)
 5. MOJCA (preverjena stranka)

  Odlińćen paket za regeneracijo in umirjeno ńćrevesje.

  Regeneracija prebavnega trakta (3 mes.kura) 20% popustRegeneracija prebavnega trakta (3 mes.kura) 20% popust

  (0) (0)