Češnjeva pita

češnjeva pita

Sedaj, ko je sezona češenj in se jih težko prenajemo, poskusite ta recept za češnjevo pito. Odlično hrustljavo testo in sladke, sveže češnje. Najboljše so seveda sveže in same, a nikar ne pustite, da katere zgnijejo na drevesu. Ta recept je enostaven in hiter, po kakšnem dnevu stanja v hladilniku bo pita še boljša.

Sestavine:

  • 1.5kg češenj

Testo:

  • 300g moke (lahko uporabite tudi brezglutensko)
  • 80g sladkorja
  • 150 g masla
  • 0,5 zavitka pecilnega praška
  • ščep vanilije, lahko uporabite tudi en zavitek vanilijeva sladkorja
  • 2 jajci
  • 4 žlice kisle smetane

Čas priprave:

odvisen od števila rok.

Moko in pecilni prašek presejemo na delovno površino. Dodamo maslo, vanilijo, sladkor, jajca in kislo smetano ter zamesimo testo. Vkolikor imate kuhinjskega robota, bo vse delo opravil namesto vas. Testo postavite v hladilnik za vsaj pol ure. Medtem lahko izkoščite češnje. To vam bo vzelo največ dela pri pripravi pite. Lahko pa si ta del olajšate tako, da vam pri izkoščičevanju pomagajo otroci in partner. Tako spremenite peko pite v družabno delo in druženje z najdražjimi.

Testo, ki je počivalo v hladilniku razdelite na dva dela in razvaljajte eno polovico, ki jo postavite v spodnji del modela. Model napolnite z očiščenimi češnjami. Ni potrebe da bi dodali sladkor, saj so naravno dovolj sladke. Iz druge polovice testa naredite mrežo in pecite približno 60 minut na 180 stopinj, funkcija zgoraj in spodaj. Tako boste dobili hrustljavo testo polnjeno s sladkimi češnjami.

Dober tek,

Marjana Sikošek

Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.

Morda te zanima tudi