Cheesecake

cheesecake.jpg

Odlična ideja za pripravo, če nimate veliko časa, bi pa radi presenetili dragega ali prijatelje z okusno in zdravo poslastico…

Sestavine:

  • 500 g nepasirane bio  polnomastne skute
  • 50g  Instant Whey PRO vanilija  ali Critical whey vanilija
  • 2 bio jogurta (polnomastna)
  • 1 bio kisla smetana
  • 3 jajca
  • 7 žlic bio/domačega olivnega ali makadamijinega olja
  • 100 g brezglutenske moke
  • 10 g eritritola Vitja.si
  • 1 pecilni prašek iz vinskega kamna
  • Limonina lupina (samo če imate bio limono, drugače samo iztisnite sok iz limone)
  • Po želji lahko dodaš vanilijev strok za okus

Priprava:

  • 10 minut
  • Čas pečenja: 60 minut

 

Postopek priprave:

Skuto spasiraš s paličnim mešalnikom, da ni grudic. Dodaš 2 jogurta, 50g  beljakovin in dve celi jajčki. Zmiksaš, dodaš  limonino lupino oz. limonin sok, eritritol,(vanilijev strok) in olje. Dobro premešaš in dodaš še pecilni prašek ter brezglutensko moko. Ulijetš v  namaščen kalup za peko torte in pečeš 20 minut v pečici na 200 stopinj celzija. Po 20. Minutah vzameš ven iz pekača in preliješ z mešanico ene jajčke s kislo smetano. Pečico zmanjšaš na 180 stopinj in pečeš še 40 minut. Balon, ki se pri peki naredi, prebodeš z zobotrebcem ali konico noža ter lahko serviraš še toplo.

 

Cheesecake 1

Dober tek, Marjana Sikošek

Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV v vrednosti 14,9€ + unikatno kodo za 20% POPUST NA CELOTEN NAKUP v naši trgovini, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.

 

Morda te zanima tudi