Odlična ideja za pripravo, če nimate veliko časa, bi pa radi presenetili dragega ali prijatelje z okusno in zdravo poslastico…
Sestavine:
- 500 g nepasirane bio polnomastne skute
- 50g Instant Whey PRO vanilija ali Critical whey vanilija
- 2 bio jogurta (polnomastna)
- 1 bio kisla smetana
- 3 jajca
- 7 žlic bio/domačega olivnega ali makadamijinega olja
- 100 g brezglutenske moke
- 10 g eritritola
- 1 pecilni prašek iz vinskega kamna
- Limonina lupina (samo če imate bio limono, drugače samo iztisnite sok iz limone)
- Po želji lahko dodaš vanilijev strok za okus
Priprava:
- 10 minut
- Čas pečenja: 60 minut
Postopek priprave:
Skuto spasiraš s paličnim mešalnikom, da ni grudic. Dodaš 2 jogurta, 50g beljakovin in dve celi jajčki. Zmiksaš, dodaš limonino lupino oz. limonin sok, eritritol,(vanilijev strok) in olje. Dobro premešaš in dodaš še pecilni prašek ter brezglutensko moko. Ulijetš v namaščen kalup za peko torte in pečeš 20 minut v pečici na 200 stopinj celzija. Po 20. Minutah vzameš ven iz pekača in preliješ z mešanico ene jajčke s kislo smetano. Pečico zmanjšaš na 180 stopinj in pečeš še 40 minut. Balon, ki se pri peki naredi, prebodeš z zobotrebcem ali konico noža ter lahko serviraš še toplo.
Dober tek.
Marjana Sikošek
Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.