Cheesecake

cheesecake.jpg

Odlična ideja za pripravo, če nimate veliko časa, bi pa radi presenetili dragega ali prijatelje z okusno in zdravo poslastico…

Sestavine:

  • 500 g nepasirane bio  polnomastne skute
  • 50g  Instant Whey PRO vanilija  ali Critical whey vanilija
  • 2 bio jogurta (polnomastna)
  • 1 bio kisla smetana
  • 3 jajca
  • 7 žlic bio/domačega olivnega ali makadamijinega olja
  • 100 g brezglutenske moke
  • 10 g eritritola
  • 1 pecilni prašek iz vinskega kamna
  • Limonina lupina (samo če imate bio limono, drugače samo iztisnite sok iz limone)
  • Po želji lahko dodaš vanilijev strok za okus

Priprava:

  • 10 minut
  • Čas pečenja: 60 minut

 

Postopek priprave:

Skuto spasiraš s paličnim mešalnikom, da ni grudic. Dodaš 2 jogurta, 50g  beljakovin in dve celi jajčki. Zmiksaš, dodaš  limonino lupino oz. limonin sok, eritritol,(vanilijev strok) in olje. Dobro premešaš in dodaš še pecilni prašek ter brezglutensko moko. Ulijetš v  namaščen kalup za peko torte in pečeš 20 minut v pečici na 200 stopinj celzija. Po 20. Minutah vzameš ven iz pekača in preliješ z mešanico ene jajčke s kislo smetano. Pečico zmanjšaš na 180 stopinj in pečeš še 40 minut. Balon, ki se pri peki naredi, prebodeš z zobotrebcem ali konico noža ter lahko serviraš še toplo.

Dober tek.

 Marjana Sikošek

Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.

Morda te zanima tudi