Čokolada – jagoda beljakovinska torta

Sestavine:

Biskvit:

  • 2 jajci
  • 10 g kokosove moke
  • 10 g kakava

Čokoladna krema:

  • 250 ml sladke smetane
  • 110 g temne čokolade (70-80% delež kakava)
  • 30 g beljakovin Critical Whey čokolada ali Instant Whey pro čokolada

Jagodna krema:

  • 300 g svežih jagod
  • 250 ml sladke smetane
  • 30 g beljakovin Critical Whey jagoda ali Instant Whey pro jagoda
  • 3 lističi želatine

Sedaj ko je sezona jagod na vrhuncu, je ta hitro pripravljena in osvežilna tortica nekaj, kar moraš poskusiti. Je povsem BREZ sladkorja in z veliko beljakovinami. Tako da se lahko posladkaš na bolj zdrav način in obenem poskrbiš za zadosten vnos beljakovin.

Priprava:

Gre za manjšo tortico, premera 18cm. Potrebuješ še peki papir in acetatno folijo, za lepši in bolj gladek rob tortice. Lahko pa narediš tudi brez acetatne folije a rob najbrž ne bo tako gladek, saj se lahko zalepi na obod pekača.

Dve jajci stepaj približno 5 minut, da se količina vsaj podvoji in dobiš puhasto zmes. Dodaj presejan kakav in kokosovo moko, ter narahlo premešaj z lopatko. Peci na 180 stopinj približno 10 minut.

Za čokoladno kremo stopi na pari 110 g temne čokolade. Nato čokolado ohladi na sobno temperaturo. Dodaj 30 g beljakovin Critical Whey Čokolada.Stepi 250 ml sladke smetane in ji spet narahlo z lopatko primešaj smetano. Namaži na biskvit in daj tortico v hladilnik za kakšno uro, oz. da se krema strdi.

Sveže jagode spasiraj in segrej do vretja, nato dodaj vanje tri lističe namočene želatine. Ko se jagodna krema malce ohladi, primešaj še 30g beljakovin Critical Whey Jagoda in stepi 250ml sladke smetane. Stepeni smetani narahlo primešaj kremo iz jagod z beljakovinami. Dodaj kremo na vrh čokoladne kreme in daj za nekaj ur v hladilnik. Najboljše da jo v hladilniku pustiš preko noči, da se dodobra strdi, saj jo boš tako lažje in lepše razrezal-a.

Vkolikor želiš tortico okrasiti z jagodami in čokoladnim ganchom, segrej približno 1dl sladke smetane in ji dodaj 4 rebre čokolade. Stopljeno maso previdno nalivaj ob robu tortice, oz. po želji.

Dobert tek,

Marjana

Trojna čokoladna torta 1

Kuhanje je moja strast in način sproščanja. Rada preizkušam nove stvari in recepte, ki jih potem ocenijo moji največji kritiki. Zdrava prehrana je še kako raznolika in okusna, le poigrati se je treba malce. Obenem pa menim, da je prav da se vsake toliko pocrkljamo tudi s tistimi sladkimi pregrehami, ki morda ne sodijo v sam vrh zdrave prehrane.

Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.

Morda te zanima tudi