Sestavine:
- 6 beljakov
- 3 žlice kokosove moke
- 3 žlice čokoladnih beljakovin
RASTLINSKI: 100% rastlinski proteini ali Rastlinski proteini V-pro
MLEČNI: Critical whey ali Instant whey pro - 1,5 žlice kakava
- 150g lahkega kremnega sira (philadelphia)
- 1 pecilni prašek
Polnilo:
- sveže jagode
- čokoladni namaz brez dodanega sladkorja po izbiri
Postopek:
Beljake stepemo v sneg. V večji posodi zmešamo vse ostale sestavine. Ko so sestavine med seboj dobro premešane, jim postopoma primešamo stepen sneg iz beljakov. Maso vlijemo v namaščen pekač (ali obložen s peki papirjem) in pečemo 25 minut na 170 stopinj celzija. Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga ohladimo. Ohlajen biskvit prerežemo po sredini na dve enakomerni polovici. Obe polovici z notranje strani premažemo s čokoladnim namazom in napolnimo z narezanimi jagodami.
Celotni recept je razdeljen na 12 kosov jagodne čoko rezine.
1 kos ima približno 140kcal. Od tega 9g maščob, 7g OH in 7g beljakovin.
Dober tek,
Lana
Recept je pripravila Lana Matjašič. Svojo strast do pečenja in kuhanja razkriva pod profilom Diabfit Lana. Diabfit Lana zato, ker je diabetik in kljub temu živi fit življenje. Z sladkorno boleznijo tipa 1 se uspešno spopada že 21 let in ji daje navdih, da bolezen povezuje z zdravim načinom prehranjevanja in gibanja. Obožuje šport, fitnes in gibanje na splošno. Želi živeti kar se da fit “sladkorno” življenje, zato ustvarja sladkorju prijazne recepte, se ukvarja s fitnesom in raziskuje vse o bolezni. Z veseljem deli recepte in nasvete o sladkorni bolezni, za katere upa, da vam bodo v pomoč in veselje.
Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.