Jagodna čoko rezina

Jagodna čoko rezina

Sestavine:

Polnilo:

  • sveže jagode
  • čokoladni namaz brez dodanega sladkorja po izbiri

Postopek:

Beljake stepemo v sneg. V večji posodi zmešamo vse ostale sestavine. Ko so sestavine med seboj dobro premešane, jim postopoma primešamo stepen sneg iz beljakov. Maso vlijemo v namaščen pekač (ali obložen s peki papirjem) in pečemo 25 minut na 170 stopinj celzija. Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga ohladimo. Ohlajen biskvit prerežemo po sredini na dve enakomerni polovici. Obe polovici z notranje strani premažemo s čokoladnim namazom in napolnimo z narezanimi jagodami.

Celotni recept je razdeljen na 12 kosov jagodne čoko rezine.

1 kos ima približno 140kcal. Od tega 9g maščob, 7g OH in 7g beljakovin.

Dober tek,

Lana

Čokoladni energijski keksi (10 keksov) 2

Recept je pripravila Lana Matjašič. Svojo strast do pečenja in kuhanja razkriva pod profilom Diabfit Lana. Diabfit Lana zato, ker je diabetik in kljub temu živi fit življenje. Z sladkorno boleznijo tipa 1 se uspešno spopada že 21 let in ji daje navdih, da bolezen povezuje z zdravim načinom prehranjevanja in gibanja. Obožuje šport, fitnes in gibanje na splošno. Želi živeti kar se da fit “sladkorno” življenje, zato ustvarja sladkorju prijazne recepte, se ukvarja s fitnesom in raziskuje vse o bolezni. Z veseljem deli recepte in nasvete o sladkorni bolezni, za katere upa, da vam bodo v pomoč in veselje.

Morda te zanima tudi