Nekaj za spremembo brez čokolade, z veliko sadja in oreščki. Preprosto in osvežilno z veliko sadja.
Sestavine za podlago:
- 100 g ovsenih kosmičev
- 100 g kokosove maščobe
- 2 jajci
- 50 g mletih mandljev
- 50 g mletih orehov
- 50 g mletih lešnikov
- 7 žlic medu
- 1 jogurt 3,2% maščobe
- 1 dl mleka
- 5-6 suhih marelic
- Pest suhih brusnic
Suhe marelice in brusnice narežete na manjše koščke in zmešate v vse preostale sestavine. Morda lahko koksovo maščobo malo segrejte, da boste vse sestavine lažje zmešali. Maso postavite v hladilnik za cca. 3 ure, nato pa jo razporedite po tortnem pekaču, ki ga prej namastite z maslom in pečete 15 minut na 200 stopinj celzija.
Krema:
- 4 dl mleka
- Malinov puding
- 10 g Sun Stevie
- 2 dl sladke smetane
- Žlička agar-agarja ali 1 listič želatine
- 200 g višenj
- 250 g malin
Malinov puding skuhate v 4dl mleka, ter v kuhan puding dodate že stepeno smetano. Tako bo sama krema bolj mehka in rahla. V kremo vmešate višnje, ki so lahko še hladne, če uporabite zmrznjene in kremo nadevajte po pečeni masi (podlagi). Po želji, če želite imeti tortico z več beljakovinami, v kremo umešajte še nekaj meric kakovostnih sirotkinih beljakovin po okusu. To daste v hladilnik za nekaj ur. Ko je vse skupaj strjeno naredite glazuro iz malin in jo pomažite po vrhu. Nredite jo tako, da maline spasirate in dodate ščepec agar-agarja, ter enakomerno razporedite. Postavite v hladilnik še za nekaj ur in uživajte v svežem okusu.
Dober tek
Marjana Sikošek
Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.