Z mlinom na veter v boj proti ročkam na bokih

maščoba na trebuhu in vnetje v telesu

Windmill je odlična vaja za jačanje osrednjega dela telesa, po angleško imenovanega “core”, ki je glavni predel za stabilnost, moč in vzdržljivost telesa. Zraven osrednjega dela, delajo tudi vse ostale mišice…Noge, ramena, hrbet v celoti, roke itd…
Vajo izvajajte počasi in kontrolirano, ter vsekakor na začetku preizkusite brez uteži.

Izvedba

Pri različici, ko utež držimo nad glavo se osredotočimo, da le-to ves čas opazujemo in jo spremljamo. Držimo jo navpično nad seboj in imamo iztegnjen komolec. Pričnemo s spuščanjem druge roke proti tlom, kakor vidimo na posnetku, noge so lahko v različnih položajih. Ali v širini ramen in stopala naprej, ali v smeri v katero se spuščamo. Noge so iztegnjene in prsa potisnjena navzven. Roko spuščamo ob nogi ali na sredino med nogami. Ko pridemo do najnižje točke, ki jo dosežemo, vrnemo telo v začetni položaj. To je ena ponovitev. Težo prilagodimo svojim zmožnostim.

Ponovitve

Priporočam, da se prvo dobro segrejete in razmigate. Ko ste pripravljeni naredite na vsako stran z maksimalno možno težo, ki jo lahko pravilno obvladate.

  • Začetniki: 3 serije po 5 ponovitev na vsako stran
  • Srednje fizično pripravljeni: 5 serij po 5 ponovitev na vsako stran
  • Odlično fizično pripravljeni: 5 serij po 10 ponovitev na vsako stran
Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Pri delu me motivirajo rezultati, ter zadovoljstvo ljudi katerim lahko pomagam. Sem strokovnjak za modulacijo BIOSIGNATURE, ki sem jo uspešno zaključil na vseh stopnjah. Študiral sem tudi v ZDA na fakulteti za FUNKCIONALNO MEDICINO. S tem delom se ukvarjam že 25 let in s tem namenom sem tudi naredil blagovno znamko in spletno stran VITJA.SI, ki sta plod mojega dela. Glavna strast mojega dela je prebavni trakt, saj verjamem, da je jedro zdravja in počutja skrito v prebavnem traktu. Od nekdaj sem si želel ljudem pomagati s kvalitetnimi izdelki, ki dosegajo svoj namen, a ker z izdelki na trgu nisem bil zadovoljen, sem razvil svoje Premium izdelke visoke kakovosti. Za več informacij o mojemu delu, klikni tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Morda te zanima tudi