Beljakovinska lučka

beljakovinska lučka

Sestavine:

• 150 g grškega jogurta (z 0 ali 2% maščob) ali skyr
• 15 g veganskih vanilijevih beljakovin v prahu Vegan-pro vanilija
• 15 g veganskih čokoladnih beljakovin v prahu Vegan -pro čokolada
• 15 g veganskih jagodnih beljakovin v prahu Vegan-pro jagoda

Postopek priprave:

  1. V električnem mešalniku ali preprosto z žlico dobro zmešamo 1/3 skyra in vanilijeve beljakovine v prahu. Maso nadevamo v modelčke tako, da pokrijemo dno in 1/3 modelčka.
  2. Ponovimo postopek z jagodnimi beljakovinami v prahu in še s čokoladnimi beljakovinami v prahu.
  3. Mase enakomerno razpredimo v modelčke na 1/3 dele.
  4. Zamrznemo. 

Nasveti:

Pri izbiri jogurta pazimo na delež maščob in ogljikovih hidratov, saj s tem povečujemo kalorično vrednost obroka. Če je le možno, izberemo jogurt z manjšim deležom ogljikovih hidratov in se tako izognemu vnosu dodatnega sladkorja. Priporočam uporabo veganskih beljakovin v prahu Vegan pro od Applied nutrition, saj dajo zelo gosto sestavo kreme.

Hranilne vrednosti:

Na celotno zapisano količino: 252 kalorij / 1,2 g maščob / 8 g OH / 54 g beljakovin. Količina za 4 lučke. Vrednosti za 1 kos:   63 cal / 0,3 / 2 / 13,5

Dober tek, Lana

Čokoladni energijski keksi (10 keksov) 2

Recept je pripravila Lana Matjašič. Svojo strast do pečenja in kuhanja razkriva pod profilom Diabfit Lana. Diabfit Lana zato, ker je diabetik in kljub temu živi fit življenje. Z sladkorno boleznijo tipa 1 se uspešno spopada že 21 let in ji daje navdih, da bolezen povezuje z zdravim načinom prehranjevanja in gibanja. Obožuje šport, fitnes in gibanje na splošno. Želi živeti kar se da fit “sladkorno” življenje, zato ustvarja sladkorju prijazne recepte, se ukvarja s fitnesom in raziskuje vse o bolezni. Z veseljem deli recepte in nasvete o sladkorni bolezni, za katere upa, da vam bodo v pomoč in veselje.

Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.

Morda te zanima tudi