Čokoladni energijski keksi (10 keksov)

čokoladni energijski keksi

Čokoladni energijski keksi, ki si jih lahko privoščiš pred treningom za dodatno energijo. Z rastlinskimi beljakovinami brez vsebnosti soje in umetnih barvil.

Sestavine:

(za 10 velikih keksov)

Postopek:

Polovico (100g) ovsenih kosmičev zmeljemo v moko. Dobljeno ovseno moko stresemo v večjo posodo, dodamo še preostale ovsene kosmiče, Reflex proteine, pecilni prašek, kakav, zdrobljene orehe in mandlje, nalomljene koščke temne čokolade, brusnice in sladilo ( zadnji dve sestavini po vašem okusu). Vse sestavine med seboj dobro premešamo. Prelijemo z 0,5l sveže mineralne vode. Po potrebni dodamo še več mineralne vode – dokler ne dobimo srednje goste teksture ovsene zmesi. Pekač obložimo s peki papirjem. Z žlico naredimo kupček na pekač in ga potlačimo v okroglo obliko keksa. Kekse pečemo pribl. 20min na 180 stopinj celzija.  
* količine sestavin lahko prilagajate vašim potrebam. Pomembno je, da dobite zmes podobno ovseni kaši. 

Čokoladni energijski keksi (10 keksov) 1
Čokoladni energijski keks

Dober tek,

Lana

Čokoladni energijski keksi (10 keksov) 2

Recept je pripravila Lana Matjašič. Svojo strast do pečenja in kuhanja razkriva pod profilom Diabfit Lana. Diabfit Lana zato, ker je diabetik in kljub temu živi fit življenje. Z sladkorno boleznijo tipa 1 se uspešno spopada že 21 let in ji daje navdih, da bolezen povezuje z zdravim načinom prehranjevanja in gibanja. Obožuje šport, fitnes in gibanje na splošno. Želi živeti kar se da fit “sladkorno” življenje, zato ustvarja sladkorju prijazne recepte, se ukvarja s fitnesom in raziskuje vse o bolezni. Z veseljem deli recepte in nasvete o sladkorni bolezni, za katere upa, da vam bodo v pomoč in veselje.

Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV v vrednosti 14,9€ + unikatno kodo za 20% POPUST NA CELOTEN NAKUP v naši trgovini, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.

Morda te zanima tudi